Povečava slike, brez izgube kvalitete.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa tisti, ki misli, da kaj boljšega od zoom-a v MS Painter-ju ne obstaja...

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Nekaj sicer obstaja, vendar ne gre pričakovati čudežev:

link

Hvala, nekaj takega sem rabil! Najlepša ti dala!
467716-post_slo.gif

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Eh kaj bi se ti smejali, milijoni ljudi gledajo CSI in so čisto obnemeli ob tehnologijah, ki jih uporabljajo.

Bedak je tisti, ki niti ne vpraša.
Se strinjam, CSI je/sta film in dokumentarec na Discovery Channel, ki je bil v lanskem letu. In ... filma res nisem gledal ... ampak dokumentarec je pa ... en najboljših dokumentarcov, ki jih lahko kdo gleda. Z nič pridejo do morilca. In tudi tam je bilo to prikazano. Enega je kamera ujela na bencinski črpalki, pa so slike in video poslali v analizo ali kam že, pa so dobili veliko lepšo sliko, kot jo je kamera naredila. Po mojem mnenju je tudi tako, kot se kaže v takem filmu. Mislim, da imajo NASA, Pentagon, Washington, Microsoft take programe, ki niti malo niso za v javnost in ti programi delajo čudeže.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dodatne informacije lahko izluščiš samo iz analognega videoposnetka ali klasične fotografije (kar tudi uporabljajo v Discovery-jevih dokumentarcih). Iz digitalnega medija nikakor ne moreš dobit dodatnih informacij.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Dodatne informacije lahko izluščiš samo iz analognega videoposnetka ali klasične fotografije (kar tudi uporabljajo v Discovery-jevih dokumentarcih). Iz digitalnega medija nikakor ne moreš dobit dodatnih informacij.
Iz analognega tudi lahko izluščiš le tisto, kar je tam. Kar ni, pač ni.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja čudežev seveda ne moreš naredit, če imaš kvaliteten videorekorder in skener negativov pa lahko dobiš ven več kot domač videorekorder in sosedov fotolaboratorij.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Zmaga pa tista iz bladerunnerja, kjer je bil v sobi steber. Kamera je lahko videla okrog vogala.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Mogoče je bil pa tako težak steber, da se je zaradi gravitacije svetloba ukrivila?
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tisto je bil 3D posnetek, kjer je potem lahko celo sobo/stanovanje pregledal...

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Tole je že malce prehudo vse skupaj
smile-1.gif
... Aja, kaj pa pravite na tisti prispevek na pop-u o digitalnih forenzikih. Koliko me stane, da dobim nazaj podatke na disku, ki sem jih že prepisal z novimi???

Jernej

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nekaj tisoč evrov. Če jim sploh rata. Ti novi diski izkoristijo vsak atom za zapis, tak da ni ravno preveč prostora, da bi se kje "vmes" še ohranili prejšnji podatki.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Nekaj tisoč evrov. Če jim sploh rata. Ti novi diski izkoristijo vsak atom za zapis, tak da ni ravno preveč prostora, da bi se kje "vmes" še ohranili prejšnji podatki.

wink-1.gif
. Bom ob priliki poklical tega mojstra...

Jernej

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik BorutMaja pravi:
ampak dokumentarec je pa ... en najboljših dokumentarcov, ki jih lahko kdo gleda. Z nič pridejo do morilca. In tudi tam je bilo to prikazano. Enega je kamera ujela na bencinski črpalki, pa so slike in video poslali v analizo ali kam že, pa so dobili veliko lepšo sliko, kot jo je kamera naredila. Po mojem mnenju je tudi tako, kot se kaže v takem filmu. Mislim, da imajo NASA, Pentagon, Washington, Microsoft take programe, ki niti malo niso za v javnost in ti programi delajo čudeže.

no no no.... čez zakone fizike še zaenkrat ne morejo it no
17758-icon_confused.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik BorutMaja pravi:
ampak dokumentarec je pa ... en najboljših dokumentarcov, ki jih lahko kdo gleda. Z nič pridejo do morilca. In tudi tam je bilo to prikazano. Enega je kamera ujela na bencinski črpalki, pa so slike in video poslali v analizo ali kam že, pa so dobili veliko lepšo sliko, kot jo je kamera naredila. Po mojem mnenju je tudi tako, kot se kaže v takem filmu. Mislim, da imajo NASA, Pentagon, Washington, Microsoft take programe, ki niti malo niso za v javnost in ti programi delajo čudeže.

no no no.... čez zakone fizike še zaenkrat ne morejo it no
17758-icon_confused.gif

Eni pravijo , da gre čez meje zakonov narave oziroma magijo.
Druge vedo, da gre "le" za znanost.

Mislim, da bi objekt težji od zraka letel... To je ja očitno, da ne more.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

wink-1.gif
. Bom ob priliki poklical tega mojstra...

Jernej

Mah z malo sreče in programi, ki se jih dobi na netu se da rešiti marsikaj... Nazadnje podatki iz diska, ki je bil formatiran in win na novo naloženi... Je pa res, da sem iskal točno določene podatke in jih ni bilo preveliko.... To kar je pa on mojster na TV razlagal pa malce težje...

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Govoriš o kultnem filmu Blade Runner. To je fikcija, ki čisto lepo paše v kontekst tega filma.
Tudi v Star Treku se teleportirajo vsake 5 minut pa nobeden ne govori o tem kako je to (ne)mogoče. Gre za fikcijo, pa naj bo to Shrek (risanka) ali pa Matrica. Pa ni se potrebno omejiti zgolj na film, lahko je tudi knjiga (Clarke, Asimov,...)

Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Tole je že malce prehudo vse skupaj
smile-1.gif
... Aja, kaj pa pravite na tisti prispevek na pop-u o digitalnih forenzikih. Koliko me stane, da dobim nazaj podatke na disku, ki sem jih že prepisal z novimi???

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kakšno leto ali dve nazaj, ko sem nazadnje prebral nekaj preverjenga na to temo, so lahko v laboratorijih z namensko strojno opremo in nato analizo podatkov prebrali nekje do 9 zapisov nazaj (globoko).
Dvomim da se je v letu ali dveh kaj veliko spremenilo.

Lp,
Peter

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kakšno leto ali dve nazaj, ko sem nazadnje prebral nekaj preverjenga na to temo, so lahko v laboratorijih z namensko strojno opremo in nato analizo podatkov prebrali nekje do 9 zapisov nazaj (globoko).
Dvomim da se je v letu ali dveh kaj veliko spremenilo.
Je bil pred par meseci članek. da to po enem samem prepisu več živ bog ne dobi nazaj.
Kot sem rekel, pri modernih diskih ni tak, da je sled 5 mikronov široka, pa pol 4 mikrone "lufta", pa naslednji prepis je 2 mikrona mimo in je še pol starega zapisa ohranjenega.
Navadno branje je že skoraj reševanje podatkov.

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Ok vi ... Jaz nisem govoril samo o filmih. Rekel sem, da so ta program včasih (je bil včasih omenjen) tudi na dokumentarni oddaji na Discovery Channel o Trure Crime Science Investigation .. in Forensic Investigation, ki so ta dokumentarca lani vrteli na Discoveryu. Tam ni nič fantastike, kot v Star Treku, ampak resnično. Tam je namreč pokazalo, kako je ena ženska enkrat slikala z mobilnim telefonom, kiše takrat niti 1megapiksla ni imela, pa je v temi slikala s hiše na sosednjo hišo, kjer se je dogajal grozljiv pokol. Slika z njenega telefona je bila "zanič" saj se še človek ni mogel prav ločiti. In potem so ga oni tam tako očistili, da so opazili pravi njegov obraz ipd ... in na podlagi te slike so dobili pravega morilca, ki je potem tudi priznal. Isto je bilo z enim posnetkom, ko je en morilec hotel zbežati iz ZDA v Kanado in ker se je ustavil na bencinski črpalki, ga je kamera posnela, tudi ta v slabi kvaliteti, zato so posnetek očistili, da so se prepričali, da 100% gre za njega.

In glede Star Treka ... Če se ne motim, je že kar nekaj stvari danes reničnih oz uporabnih, ki smo jih takrat gledali v filmu.imamo že skoraj vse .. razen: teleporta, časovnega potovanje itd ... ti dve pa po moje ne bosta nikoli uresničljivi.

Tudi ko smo gledali prvi film o Terminatorju ... znanstveniki so takoj povedali, da je nemogoče izdelati robota, da bi se odzival po svoje ... ravno to je znanstvenikom na japonskem uspelo narediti v začetku tega leta. Da se sam uči sproti in da mu lahko daješ ukaze.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To s telefonom ni možno. Fizično je nemogoče dobit dodatne informacije ven, pa če se na glavo postaviš. Iz digitalne slike ne moreš dobit ven več, kot je v njej. To ne obstaja danes in ne bo obstajalo čez 100 let.