Se strinjam, CSI je/sta film in dokumentarec na Discovery Channel, ki je bil v lanskem letu. In ... filma res nisem gledal ... ampak dokumentarec je pa ... en najboljših dokumentarcov, ki jih lahko kdo gleda. Z nič pridejo do morilca. In tudi tam je bilo to prikazano. Enega je kamera ujela na bencinski črpalki, pa so slike in video poslali v analizo ali kam že, pa so dobili veliko lepšo sliko, kot jo je kamera naredila. Po mojem mnenju je tudi tako, kot se kaže v takem filmu. Mislim, da imajo NASA, Pentagon, Washington, Microsoft take programe, ki niti malo niso za v javnost in ti programi delajo čudeže.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Eh kaj bi se ti smejali, milijoni ljudi gledajo CSI in so čisto obnemeli ob tehnologijah, ki jih uporabljajo.
Bedak je tisti, ki niti ne vpraša.
Iz analognega tudi lahko izluščiš le tisto, kar je tam. Kar ni, pač ni.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Dodatne informacije lahko izluščiš samo iz analognega videoposnetka ali klasične fotografije (kar tudi uporabljajo v Discovery-jevih dokumentarcih). Iz digitalnega medija nikakor ne moreš dobit dodatnih informacij.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Tisto je bil 3D posnetek, kjer je potem lahko celo sobo/stanovanje pregledal...
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Nekaj tisoč evrov. Če jim sploh rata. Ti novi diski izkoristijo vsak atom za zapis, tak da ni ravno preveč prostora, da bi se kje "vmes" še ohranili prejšnji podatki.
Citat:
Uporabnik BorutMaja pravi:
ampak dokumentarec je pa ... en najboljših dokumentarcov, ki jih lahko kdo gleda. Z nič pridejo do morilca. In tudi tam je bilo to prikazano. Enega je kamera ujela na bencinski črpalki, pa so slike in video poslali v analizo ali kam že, pa so dobili veliko lepšo sliko, kot jo je kamera naredila. Po mojem mnenju je tudi tako, kot se kaže v takem filmu. Mislim, da imajo NASA, Pentagon, Washington, Microsoft take programe, ki niti malo niso za v javnost in ti programi delajo čudeže.
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik BorutMaja pravi:
ampak dokumentarec je pa ... en najboljših dokumentarcov, ki jih lahko kdo gleda. Z nič pridejo do morilca. In tudi tam je bilo to prikazano. Enega je kamera ujela na bencinski črpalki, pa so slike in video poslali v analizo ali kam že, pa so dobili veliko lepšo sliko, kot jo je kamera naredila. Po mojem mnenju je tudi tako, kot se kaže v takem filmu. Mislim, da imajo NASA, Pentagon, Washington, Microsoft take programe, ki niti malo niso za v javnost in ti programi delajo čudeže.
no no no.... čez zakone fizike še zaenkrat ne morejo it no
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Nekaj tisoč evrov. Če jim sploh rata. Ti novi diski izkoristijo vsak atom za zapis, tak da ni ravno preveč prostora, da bi se kje "vmes" še ohranili prejšnji podatki.
. Bom ob priliki poklical tega mojstra...
Jernej
Govoriš o kultnem filmu Blade Runner. To je fikcija, ki čisto lepo paše v kontekst tega filma.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Tisto je bil 3D posnetek, kjer je potem lahko celo sobo/stanovanje pregledal...
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Tole je že malce prehudo vse skupaj... Aja, kaj pa pravite na tisti prispevek na pop-u o digitalnih forenzikih. Koliko me stane, da dobim nazaj podatke na disku, ki sem jih že prepisal z novimi???
Kakšno leto ali dve nazaj, ko sem nazadnje prebral nekaj preverjenga na to temo, so lahko v laboratorijih z namensko strojno opremo in nato analizo podatkov prebrali nekje do 9 zapisov nazaj (globoko).Citat:
Uporabnik stein pravi:
Je bil pred par meseci članek. da to po enem samem prepisu več živ bog ne dobi nazaj.Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Kakšno leto ali dve nazaj, ko sem nazadnje prebral nekaj preverjenga na to temo, so lahko v laboratorijih z namensko strojno opremo in nato analizo podatkov prebrali nekje do 9 zapisov nazaj (globoko).Citat:
Uporabnik stein pravi:
Dvomim da se je v letu ali dveh kaj veliko spremenilo.