visek_izobrazbe
Guru
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Kar se tiče temperature se ravno ne bi strinjala. Potica mora iti v ogreto pečico vsaj 200 stopinj. Ko dobi skorjico, potem zmanjšaš temperaturo tam nekje na 180 ali 175.
Pečeno potico moraš imeti med ohlajanjem pokrito.
Jaz jo delam po tem receptu
https://www.kulinarika.net/recepti/13203/sladice/praznicna-potica/
glej tko kot sem ti napisal jo peče nona in preverjeno zmaga. Sem prevereil pri noni, tko da ni nič na pamet. Smo pa precej blizu transformatosrkse postaje, tako da je lahko tudi "boljši tok" razlog za nižjo temp.
če hočeš ti lahk komplet recept (nonin) pošljem na privat pa potem to primerjaš s tistim iz kulinarike. Mogoče bi se še kej kak aslika najdla...pošlji mi mejl na privat pa ti pošljem še sliko, da vidiš kako tza zadeva izgleda