Ma ne men penzije! Ejga!Prvega v mesecu počakaš poštarja - nahoblaš in iz penzij, ki jih raznaša pobereš kar misliš, da ti pripada …
Se bom še jaz na poštarja spravil.
Še enkrat pošlji 1 kg masla. Pa pazi, kako boš zapakiral!
Ma ne men penzije! Ejga!Prvega v mesecu počakaš poštarja - nahoblaš in iz penzij, ki jih raznaša pobereš kar misliš, da ti pripada …
na tem naslovu piše da mi pripada 40 DTS + poštnina = 49,37€ + 11,15€ = 60,52€.4.decembra 2020 na pošti oddal paket "RA5 * * * SI".
Vsebina: knjiga, plišasta igrača, otroška oblekica, 4 čokolade, za na Novo Zelandijo.
Danes (11.05.2021, po petih mesecih od oddaje na pošti) dobim paket nazaj:
- knjiga od dežja popolnoma uničena, že delno plesniva;
- plišasta igrača odstranjena iz originalne embalaže;
- čokolad ni;
- oblekice ni.
Kakšen je postopek za odškodnino ?
na tem naslovu piše da mi pripada 40 DTS + poštnina = 49,37€ + 11,15€ = 60,52€.
Danes dobil odločbo za 30 DTS + poštnina = 37,03€ + 11,15€ = 48,18€.
Kako to paše skupaj ? V čem je finta ?
_
To so te pa nahecali. Vrzi v nabiralnik.Ksz
Ko dobiš od kakšne firme kaj za izpolnit in vrnit, pa ti zraven priložijo kuverto, ki ima na mestu znamke napisano "Poštnina plačana na pošti 2000 Maribor". V čem je finta, da te kuverte ne moreš "brezplačno" oddati na katerikoli pošti? Pravijo, da je takšno pismo možno oddati samo v poslovalnici, kjer je plačana poštnina.
Niso, ker se mi je to zdaj že drugič zgodilo v različnih poslovalnicah. Je pa res, da sem prej to ponavadi kar v nabiralnik vrgel. Potem pa kakšne pol leta nazaj 1x baje niso dobili. Zadnje 2x sem pa na šalterju oddajal in je bilo rečeno, da rabim znamko, ker lahko na podlagi pogodbe "brezplačno" oddam le v poslovalnici, kjer ima firma sklenjeno pogodbo.To so te pa nahecali. Vrzi v nabiralnik.
Vrzi v nabiralnik. Pošta vseeno dostavi, naslovnik pa plača poštnino + kazen, če je kaj narobe.Niso, ker se mi je to zdaj že drugič zgodilo v različnih poslovalnicah. Je pa res, da sem prej to ponavadi kar v nabiralnik vrgel. Potem pa kakšne pol leta nazaj 1x baje niso dobili. Zadnje 2x sem pa na šalterju oddajal in je bilo rečeno, da rabim znamko, ker lahko na podlagi pogodbe "brezplačno" oddam le v poslovalnici, kjer ima firma sklenjeno pogodbo.
To so lopovi. Zaračunavali bodo poleg DDV-ja še zaračunavanje :-(Konec veselja: Slaba novica za vse, ki nakupujete prek spleta
1. julija, čez mesec in pol, torej, začne veljati evropska direktiva o DDV, s katero se ukinja oprostitev plačila uvoznih dajatev, ki so jo bile doslej deležne pošiljke iz tretjih držav do vrednosti 22 evrov.www.zurnal24.si
Merkator zaračuna rezanje salame.To so lopovi. Zaračunavali bodo poleg DDV-ja še zaračunavanje :-(
A Mercator tudi pri kruhu poleg DDV-ja zaračuna še najmanj 5€ + za stroške obravnave?
Kr naenkrat kitajska roba ne bo več dobra
A Mercator naroča vsako štruco posebej pri pekarni in jo dostavi direkt v roke tebi? Ali naroči x tovornjakov?To so lopovi. Zaračunavali bodo poleg DDV-ja še zaračunavanje :-(
A Mercator tudi pri kruhu poleg DDV-ja zaračuna še najmanj 5€ + za stroške obravnave?
Seveda zaračuna delo, tako kot avtomehanik.....Merkator zaračuna rezanje salame.