Pošta Slovenij

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.385
172
63
No pa da tukaj povprašam za mnenje.

Pri rojstvu otroka ljudje pač radodarno pošiljajo telegrame, v mojem primeru je prišel telegram z luno, ki svirka ko potegneš štrikec. In ta štrikec je bil izvlečen tako, da to ne svirka nikamor.

Pol sm pa jst šu prašat v našo pošto, kjer se seveda en lepi dečko z lepimi belimi očali in žele frizuro seveda dela neumnega in kako se to ne menja in oh in sploh, pa da naj to zamenjamo na hm ne vem keri pošti, al uni k je dostavla (Jesenice) al iz une k je bil telegram poslan (kako naj pa to vem od kje) al pa da naj po meilu povprašam na pošti. Ni velik mankal pa bi dobu za šalter eno ke okol ušes, sm bil še mal nenaspan!

No in potem jst le napišem mail na: info@posta.si, kjer pa seveda po enem tednu ni ne duha ne sluha o odgovoru, niti v stilu, oprostite, da vam to ne dela, ampak ne menjamo.

Skratka od njihove tako opevane prijaznosti, vsaj na netu se ttrudijo dajat tak videz, ni nikjer nič.

Zanima me, ali ta njihov mail sploh pride kam, ali to enostavno preusmerijo v delete box.

Torej poštarji, ki to berete kakšno je kaj vaše mnenje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Reklamacija izdelka z napako... klasika, zakaj ne bi šlo menjat?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.385
172
63
Ne vem, zato sprašujem.

Ker ni bilo z njihove pošte, ker bi kao moral na pošto Jesenice, ker bi mogoče moral ugotovit s katere pošte je poslano, ker, ker, ker je pač fante samega sebe poln.

Saj zato mi gre pa malček na živce ta njihova rigidnost, pa sprašujem kako je to v poštni praksi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.157
6.364
113
Ta mailbox prejema ena oseba na sedežu PS v Mariboru, ki pa ima verjetno več pametnejšega dela kot pa se ukvarjat s tvojo lunico. Probaj poklicat tja kjer se zadeva naročila, na telegram. Verjetno boš tam dobil odgovor, kaj in kako.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Načeloma bi se moral lepi dečko z lepimi belimi očali in žele frizuro že sam malo pozanimat okrog pa ti podat točno kam se moraš obrnit glede tovrstne reklamacije...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.385
172
63
Zakaj pa majo ta mail pol? Kako pa naj vem kje se je naročila? Nikjer ne piše!

Si poštar?

Gre se bolj za princip kot za to po poštarsko jebeno lunico, če že prodajajo naj prodajajo delujočo robo, ne pa nekaj, kar ne moreš niti reklamirati.

Nazadnje urejeno:

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.280
6
38
SI
načeloma zamenjajo na pošti, ki je to dostavila, ker dostavijo iz svojih skladišč in ne pošiljajo iz oddajne pošte...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.157
6.364
113
Daj mi naslov no, ti bom jaz kupil novo, da se neboš jokal ...

Ženska, ki ti jo je spakirala verjetno res ni pogledala ali je delujoča ali ne, verjetno pa je bila tako ali tako zapakirana. Imaš račun? Če ga nimaš potem itak nimaš kaj jokat. Nikjer po svetu ti nekdo ne bo zamenjal robe brez računa.

In na koncu. Ja tisti lepi poželirani dečko, bi ti moral pomagat, če mu le lahko dokažeš da si darilo prejel od PS. A kot kaže se mu ni dalo ukvarjati s tabo. Prijavi inšekciji, kaj naj ti druga rečem.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Čudno, meni so že menjali brez računa... ponekod sem prvotno zahteval celo duplikat (v Avstriji sploh ni problem).

Sploh pa takšno "lunico", ki jo samo na pošti prodajajo. Saj pa pokažeš telegram pa itak imajo vse v računalniku.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.306
2.112
113
Emona / Carnium
A vi ste samo eno dobil?
hysterical-1.gif

Nam sta se pokvarili luna in pikapolonica
cry12bpy.gif

Osebno menim, da bi morali zamenjati na katerikoli poslovalnici Pošte. Glede na okoliščine.
Dejstvo je, da na teh poštah delajo relativno nezainteresirani ljudje, ki dobro vedo kaj MORAJO in mislijo, da vedo česa jim ni treba delati / vedeti. Če si kot stranka dovolj vztrajen, da ne rečem latentno agresiven, potem se zna zgodit, da ti celo ustrežejo.

Tu gre samo za vprašanje tvoje volje in časa. Sam sem enkrat zahteval račun z davčno št. podjetja, takoj po tem, ko sem izročil pisma in listke za priporočeno pošiljko. Teta, ki je verjetno čakala, da bo šla domov, je odgovorila, da zdaj ne more več, ker nisem takoj povedal, da bi rad račun z davčno. Da program tega ne omogoča. Potem sem jo vprašal, kaj se zgodi, ko se ona kardinalno zmoti? Da, če ne bom zadovoljen z njenim odgovorom, bom zahteval pojasnilo nekoga, ki pozna pravilni odgovor. Potem, se je pa dalo izdat račun z davčno...Znesek? Nekaj čez 2€. Vrednost tega, da te nekdo ne jemlje za butca, neprecenljivo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
In na koncu. Ja tisti lepi poželirani dečko, bi ti moral pomagat, če mu le lahko dokažeš da si darilo prejel od PS. A kot kaže se mu ni dalo ukvarjati s tabo. Prijavi inšekciji, kaj naj ti druga rečem.

Ah fail... Kolega, tisti lepi poželirani dečko je tam zato, da mu razloži kak je postopek reklamacije izdelka. In šele potem je tam zato, da mu bo stranka dokazovala upravičenost reklamacije.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.385
172
63
A si že kdaj kakšen telegram dobil?

Takega, kjer plača pošiljatelj na drugem koncu Slovenije? Komu sedaj dajo račun, če ga dajo?
Ne gre mi toliko za ta denar, sicer pa ja 10 eur ni tako malo sploh, če preračunaš v nam staro dobro znano in primerjano valuto, kot za nek princip, kjer dobiš nekaj nedelujočega?

Ti potegne? NEDELUJOČEGA?? Še enkrat? Nedelujočega?

Če ti z veseljem prejemaš te stvari se oglasi, na zalogi imam kup stvari, ki ne delajo pa jih z veseljem nekomu podarim za 10 evrov.

In še enkrat vprašam: si poštar?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.588
1.931
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V glavnem, stavr se reklamira na sprejemni pošti, ni ti treba pošiljati sporočil v MB in ne vem kam še, zmeni se na tvoji pošti, morajo ti reklamirati!!!
zmaga.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Veš kaj pa mene
jezen.gif

Ko je nekdo plačan za nekaj pa se mu malo je*e za stranke
10.gif

Ne glede al je to PS al bančnik al pa kaka druga inštitucija
17758-icon_confused.gif

Pri meni v podjetju (delam pod okriljem MOL-a) se pritožbe oz. napake uslužbencev sankcionirajo z -% od plače !!!
.. pa da bi temu "želeBoyu" cepnu šef od plače 10-20% bi se on še kako potudu da reši zadevo
priden.gif
neglede al je to lunca, tigr al muca ki mjavka pa ne dela za 5€ (plačano je in pika)

LP.S

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.157
6.364
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Veš kaj pa mene
jezen.gif

Ko je nekdo plačan za nekaj pa se mu malo je*e za stranke
10.gif

Ne glede al je to PS al bančnik al pa kaka druga inštitucija
17758-icon_confused.gif

Pri meni v podjetju (delam pod okriljem MOL-a) se pritožbe oz. napake uslužbencev sankcionirajo z -% od plače !!!
.. pa da bi temu "želeBoyu" cepnu šef od plače 10-20% bi se on še kako potudu da reši zadevo
priden.gif
neglede al je to lunca, tigr al muca ki mjavka pa ne dela za 5€ (plačano je in pika)

LP.S

To tudi mene razkajfa. Dečko ve da bo na koncu meseca dobil plačo, pa če zamenja tisto lunico ali ne. Žal je vsepovsod tako. Čeprav imajo iz strani nadrejenih določen kodeks obnašanja, ki veleva tudi rek "stranka je car".
Žal pa se pri taki masi ljudi, ki so zaposleni na PS, najdejo tudi problematični osebki, ki lahko mečejo slabo luč na podjetje, čeprav se le to trudi, da bi strankam nudila kvalitetno storitev. Enak problem je pri raznih "čefurčkih, študentih, itd" ki prelagajo pakete na pretovornih centrih. Hebe se jim po spisku za vse pakete... veš kaj mislim s tem....

torentino

Majstr
8. sep 2009
390
351
63
Ne bi o tem
Mene pa *****, da poštarji ne pridejo niti do vhodnih vrat pozvonit, ko imajo kak paket z odkupnino zame, le obvestilo butne v kaslc, ki sem ga, njim na ljubo, montiral pri vhodu na dvorišče, da jim ni treba zaradi enega pisma delat še 30m. Zdaj pa, ko vidi, da pred hišo ni avtomobila,(ker ga je žena zaradi katerikolega razloga pustila kje drugje) mi fukne papirček in jaz čakam do sobote, ko pošta dela v meni dostopnih urah, da odpujsam po paket 5 km daleč in uživam v jeznem pogledu slow motion poštarce, ki se ji je ****** paket valjal pod nogami tri dni.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.385
172
63
Ker sem odprl zaplet za omenjeno zadevo, se mi zdi prav, da opišem tudi razplet situacije.

Ne zato, ker bi mi zadeva toliko pomenila iz finančnega vidika, pač pa iz principa, da se nekaj ne bi dalo rešit na uporabnikom prijazen način.

Torej z maila info ni bilo nič, čeprav naj bi tam le prepošiljali naprej odgovornemu za tovrstne zadeve, sem potem pač poslal še na en mejl, ki je objavljen na njihovi spletni strani in kjer dotična gospa pač prebere in posreduje naprej.

Mail je bil posredovan naprej, vsekakor žele boy ni ravnal prav, saj bi moral dati vsaj točne podatke, lahko pa bi tudi rešil to reklamacijo. Igračo je prijazna gospa poslala novo, tastaro pa sem vrnil na pošto, ki so jo pač poslali v MB.

Nazadnje urejeno:

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
zanimivo.
jaz imam pa same pozitivne izkušnje s pošto, uslužbenci za šalterjem in poštarji. poštarji nam vsak paket prinesejo do vrat. pa živim v 3. štuku. res da sem iz malo manjšega kraja in nas poštarji poznajo, ampak vseeno. zadnjič sem pošiljala telegram sestrični, katera je rodila. in ker je iz obale sem avtomatsko poslala telegram v bolnišnico izola. so me naslednji dan klicali, da pa tam je ni in da če želimo naredijo poizvedbo kje je. nato so gotovili, da je v postojni, preposlali telegram in me o tem obvestili. zelo prijazna punca na drugi strani slušalke.