Pospešitev procesorja Intel Core 2 Duo E6750

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Točno to sem včeraj naredil. Odstranil sem 1 gb ram, pustil pa 2 gb kit. Takoj sem ga lahko navil na 3.3 ghz in je delalo eno uro brez kakršnega koli problema. Ko sem ram spet dodal, je šlo vse v k..... Mi je pa uspelo včeraj navit na 2.8 ghz procesor z 3 gb rama. Sem povišal 3 voltaže: za cpu, rame in še ICH nekaj (kaj je to, heheh??) .

Nikoli si nebi misli, da i9majo Rami taki negativni vpliv v izrednih razmerah, kot je 3 gb asymetric ram. ggg

Je kaka možnost, da bi delalo z 3 gb rama, da odpravim USB problem???

Hvala vsem za koristne informacije. lp

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
ICH je "integrated communications hub" al nekaj takega, upravlja pa z napravimi s katerimi plata komunicira z zunanjim svetom, to se pravi da vsebuje: kontroler za trde diske, CD/DVD enote in disketarje, USB kontroler, zvočno in mrežno kartico. Pri navijanju se frekvenca ICH čipa ne zvišuje, zato tudi povečanje napetosti naj ne bi bilo potrebno.

Glede rama: vstavi vse tri palčke in probaj malo znižat latence (to je tam v biosu k piše 5,5,5,15 al nekaj podobnega. Malo dvigni in probaj, načeolama je tako da višja aštevilka pripomore k stabilnosti sistema s tem da se znaža hitrost delovanja.