Posledice vročine ali kaj?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.775
6.551
113
jansazgodovina.jpg

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Se vidi, da vročina vse bolj pritiska: "Predsednik mora biti zavezan krščanstvu in svobodomiselnosti"

Če bi bil razgledan bi ti blo jasno da niso imeli v mislih da bomo sedaj morali met pa župnika za predsednika.........ampak da naj bo predsednik predvsem evropsko orientiran........evropa temelji na krščanstvu in na krščanskih pogledih....oz ves zahodni svet.......mi se pa obračamo s5 na vzhod
Če bi bil razgledan, bi med vrsticami lahko prebral, kakšnega predsednika se pričakuje!, da bo izbran.
Pričakuje pa to ta jebena bankrotirana EU + Vatikan.
Slovenci rabimo 1x pokončnega predsednika, ki bo to kurčovo državo z nesposobnimi politiki spravil v red, kar se jo sploh da, brez da bi se na smrt stepli. In to ni Turk, ne Borat, še manj pa Zverina.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Me prav zanima kdo od vas vélikih slovenceljskih borcev je dejansko gledal sovraga skozi puškino cev?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Me prav zanima kdo od vas vélikih slovenceljskih borcev je dejansko gledal sovraga skozi puškino cev?

Ti bil bolj slab borec, če bi gledal skozi puškino cev.

Večji efekt je, če gledaš preko.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Čez puškino cev ne, smo pa drugačna ubojna sredstva postavljali in onemogočali napovedano invazijo po edini še možni poti. Na srečo je diplomacija naredila svoje in do tega ni prišlo.

Evo, tut Švabi vedo, kdo je tukaj zmagal sedem desetletji nazaj, samo pri nas tega nočejo razumeti.
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ti bil bolj slab borec, če bi gledal skozi puškino cev.

Večji efekt je, če gledaš preko.

Kakor vzameš, marsikdo bi naredil uslugo človeštvu, če bi pogledal v cev.
grims-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Evo, tut Švabi vedo, kdo je tukaj zmagal sedem desetletji nazaj, samo pri nas tega nočejo razumeti.
hysterical-1.gif

Ma ve cel svet edino prebivalcem bivše Juge se ne da dopovedat.
bonk.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kolikor vem, nas je kar nekaj, ki smo aktivno sodelovali. Verjemi, da jih je najmanj med tistimi, ki bi sedaj radi zasluge za narod in izbris vsega pred 91. Taki ne dajo nikoli in za nič jajc na tnalo.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
nič takega, kar bi ti lahko doumel

na nivo tebe in tvojih se težko spustim.

je pa destvo, da vem kaj govorite, sam domel pa ne bom nikol.

sam ne se bat..poleg vas nekaj 100 tisoč slovencev je kle še kaka mrd zemljanov..njih dejanja tudi nikakor ne morem razumet.

če pa se fuknete z balkona v gotovo smrt..bom pa to dejanje doumel v trenutku.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
šta mislim

na področju balkana imamo
lepoticu i siromaha
lepotico in zver
zdej je pa država med državama zgornjih veleoumov, legend butnla ven svojo lepotico i...sicer 100 let pozneje, kot vedno pri bosancih

lepotica i ninđa

v torbivi pod levo roko pa zvezdice, v desni pa nunčake. na hrbtu katano.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Dovolj sem star da sem videl kakšno bedno življenje je bilo v Jugoslaviji in kako so večinoma kvazi levi zafurali Slovenijo.

a bedno je bilo v jugoslaviji?
mej jajca, pa še nekrat to napiš, pa dobiš spisek vprašanj na katera boš odgovoril, brez laži..pa bomo videli bedo.

bo neprijetno, ampak bo pa jasno ali je bilo bedno, ali ne.

si za?

Vidim, da je tole treba vsako leto enkrat objavit:
Citat:
V Jugoslaviji je bilo lepo. Vsi so imeli službo, vsi so dobili stanovanje, šolstvo, zdravstvo brezplačno - ni da ni. Ampak kljub temu so množično(!) odhajali v tujino. Dne 5.8.1970 je recimo v Nemčijo iz Jugoslavije pripeljal poseben vlak ljudi, ki so želeli tam delati: http://repository.forcedmigration.org/pdf/?pid=fmo:2017

Leta 1974 je bilo na delu v tujini približno 800.000 državljanov SFRJ. Isti vir navaja, da je bilo leta 1980 v Jugoslaviji enako število - se pravi 800.000 brezposelnih. To pomeni, da je bilo približno 4% prebivalstva v tujini, dodatne 4% pa brez dela. In vse to, ko je bil Tito še živ
shocked-1.gif

Zakaj, če pa so v Jugoslaviji VSI imeli dobili službo, stanovanje...
confused-1.gif

Kako so imeli vsi službo, če pa ni bilo dela za 8% prebivalstva - to pomeni skoraj 20% brezposelnost! Nekaj tu ne štima
17758-icon_confused.gif

In zakaj se tisti, ki so živeli na 12m2 v Frankfurtu (btw: kaj je frnakfutr?) niso vrnili domov, če so tako trpeli? A so jih Nemci na silo držali? A je Nemčija morda imela zaprte meje? A so morali plačati depozit za prehod čez mejo?
shocked-1.gif

Vidiš, tega jaz ne razumem. V SFRJ se je cedilo med in mleko, ljudje pa so šli trpet v tujino.
stupid-1.gif

In ne samo v tujino. Tudi v Slovenijo (in deloma na Hrvaško) so šli trpet ljudje iz drugih republik. Le zakaj so si izbrali življenje na nekaj kvadratnih metrih samskega doma v Sloveniji, če pa so doma imeli vsega dovolj? Samo med letoma 1975-1981 je bil v Sloveniji letni neto(!) prirastek delovnih emigrantov 4.482 oseb.

https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post1217812

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Jaz sem, za razliko od tebe, ki si še fotru skakal iz levega v desen jac in nazaj.
smile-1.gif

Pa brez skrbi - tudi v naslednji vojni bom to počel, ne vem pa, komu boš ti skakliz enega jajca v drugega. Sovraga čez puškino cev sigurno ne boš gledal, ker boš potegnil črto. Taki ste, teli tamladi.
wink-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
tragično je tudi to, da se 60+ let po končani 2 svet. vojni še zmeraj delimo na rdeče in črne, da naši politiki še zmeraj intenzivno drek mešajo in da je slovenski narod toliko blesav da tega ne vidi in dojame, ter da vopli vedno isti gnoj
amen

Tudi zato, oziroma predvsem zato Slovenci nimamo NOBENIH možnosti napredka. Ker se nenehno ukvarjamo s stvarmi, ki jih drugi že vsaj 30 let pustijo pri miru.

Mimogrede, kam bi uvrstili mojega pokojnega očeta, ki je bil več kot leto dni interniran v Dachau? Je bil (za današnje desne) mogoče komunajzer? Mogoče tihi sodelavec osvobodilne fronte, ki je nekaj časa (pod krinko interniranca) deloval v Nemčiji?
bonk.gif

Ali pa je bil mogoče (za današnje leve) kolaborant, ker je šel Nemcem brezplačno delat?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Dovolj sem star da sem videl kakšno bedno življenje je bilo v Jugoslaviji in kako so večinoma kvazi levi zafurali Slovenijo.

mej jajca, pa še nekrat to napiš, pa dobiš spisek vprašanj na katera boš odgovoril, brez laži..pa bomo videli bedo.

si za?

Citat:
V Jugoslaviji je bilo lepo. Vsi so imeli službo, vsi so dobili stanovanje, šolstvo, zdravstvo brezplačno - ni da ni. Ampak kljub temu so množično(!) odhajali v tujino. Dne 5.8.1970 je recimo v Nemčijo iz Jugoslavije pripeljal poseben vlak ljudi, ki so želeli tam delati: http://repository.forcedmigration.org/pdf/?pid=fmo:2017

Leta 1974 je bilo na delu v tujini približno 800.000 državljanov SFRJ. Isti vir navaja, da je bilo leta 1980 v Jugoslaviji enako število - se pravi 800.000 brezposelnih. To pomeni, da je bilo približno 4% prebivalstva v tujini, dodatne 4% pa brez dela. In vse to, ko je bil Tito še živ
shocked-1.gif

confused-1.gif

Kako so imeli vsi službo, če pa ni bilo dela za 8% prebivalstva - to pomeni skoraj 20% brezposelnost! Nekaj tu ne štima
17758-icon_confused.gif

In zakaj se tisti, ki so živeli na 12m2 v Frankfurtu (btw: kaj je frnakfutr?) niso vrnili domov, če so tako trpeli? A so jih Nemci na silo držali? A je Nemčija morda imela zaprte meje? A so morali plačati depozit za prehod čez mejo?
shocked-1.gif

Vidiš, tega jaz ne razumem. V SFRJ se je cedilo med in mleko, ljudje pa so šli trpet v tujino.
stupid-1.gif

In ne samo v tujino. Tudi v Slovenijo (in deloma na Hrvaško) so šli trpet ljudje iz drugih republik. Le zakaj so si izbrali življenje na nekaj kvadratnih metrih samskega doma v Sloveniji, če pa so doma imeli vsega dovolj? Samo med letoma 1975-1981 je bil v Sloveniji letni neto(!) prirastek delovnih emigrantov 4.482 oseb.

Aha, to je tista tema, kjer so tebi kupovali rotringe v Avstriji, ostali pa smo jih dobili v Mladinski knjigi. Očitno vam je šlo pod Titejem dobro, da ste si lahko privoščili nakupe v tujini.

Pa še iz ene druge teme:

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ti gasterbajterji so pojem zase.

Resda so se na urlab vozili v dobrih avtih, ustvarili so pa en [cenzura] več kot bi tukaj. S tem da so tam žrli tretjerazredn futer iz Aldija&Co in živeli po luknjah.

Je bil pa švaba brihten. Gor so šli povečini sami, Tito jim je pa šolal otroke, jim nudil zdravstvo...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

"Bedno"(zivljensko osnovno) - moralno, polna rit vsega(zivljensko presezno)- nemoralno!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Dovolj boš star, da boš videl bedo nekaterih v Sloveniji pod režimom "demokratov".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

si za?

Citat:

shocked-1.gif

confused-1.gif

17758-icon_confused.gif

shocked-1.gif

stupid-1.gif

iz ene druge teme, nisem pa preverjal ali drži.
v času, ko smio iz grdega komunizma stopili na pot švicarizacije, ko smo dosegli EU in NATO, ko je tuji kapital neomejeno pritekal k nam, ko je s kapitalom prihajalo znanje, ko so tujci odpirali delovna mesta, ko sta se cedila eu med in mleko je

'V 21-ih letih se je iz Slovenije izselilo cca 210.000 mladih izobražencev'

to je 10% prebivalstva, še kaj več.
in istočasno je 100 tisoč brezposelnih.

je pa res. zdej ne hodimo v tujino po milko. nam prodajajo poljsko ka rpri nas. smo psotali drugorazredno trzišče za eu robo.