Če bi bil razgledan, bi med vrsticami lahko prebral, kakšnega predsednika se pričakuje!, da bo izbran.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Se vidi, da vročina vse bolj pritiska: "Predsednik mora biti zavezan krščanstvu in svobodomiselnosti"
Če bi bil razgledan bi ti blo jasno da niso imeli v mislih da bomo sedaj morali met pa župnika za predsednika.........ampak da naj bo predsednik predvsem evropsko orientiran........evropa temelji na krščanstvu in na krščanskih pogledih....oz ves zahodni svet.......mi se pa obračamo s5 na vzhod
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Me prav zanima kdo od vas vélikih slovenceljskih borcev je dejansko gledal sovraga skozi puškino cev?
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ti bil bolj slab borec, če bi gledal skozi puškino cev.
Večji efekt je, če gledaš preko.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Evo, tut Švabi vedo, kdo je tukaj zmagal sedem desetletji nazaj, samo pri nas tega nočejo razumeti.![]()
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
nič takega, kar bi ti lahko doumel
Citat:
Prav ta interpretacija je tako vznemirila Džano Mujadžiæ, bosansko novinarko s prebivališčem v Parizu, da se je odločila tožiti francoski tednik in fotografa.
Citat:
Mujadžiæeva se namerava obrniti na Evropsko sodišče v Strasbourgu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Dovolj sem star da sem videl kakšno bedno življenje je bilo v Jugoslaviji in kako so večinoma kvazi levi zafurali Slovenijo.
a bedno je bilo v jugoslaviji?
mej jajca, pa še nekrat to napiš, pa dobiš spisek vprašanj na katera boš odgovoril, brez laži..pa bomo videli bedo.
bo neprijetno, ampak bo pa jasno ali je bilo bedno, ali ne.
si za?
Citat:
V Jugoslaviji je bilo lepo. Vsi so imeli službo, vsi so dobili stanovanje, šolstvo, zdravstvo brezplačno - ni da ni. Ampak kljub temu so množično(!) odhajali v tujino. Dne 5.8.1970 je recimo v Nemčijo iz Jugoslavije pripeljal poseben vlak ljudi, ki so želeli tam delati: http://repository.forcedmigration.org/pdf/?pid=fmo:2017
Leta 1974 je bilo na delu v tujini približno 800.000 državljanov SFRJ. Isti vir navaja, da je bilo leta 1980 v Jugoslaviji enako število - se pravi 800.000 brezposelnih. To pomeni, da je bilo približno 4% prebivalstva v tujini, dodatne 4% pa brez dela. In vse to, ko je bil Tito še živ![]()
Zakaj, če pa so v Jugoslaviji VSI imeli dobili službo, stanovanje...![]()
Kako so imeli vsi službo, če pa ni bilo dela za 8% prebivalstva - to pomeni skoraj 20% brezposelnost! Nekaj tu ne štima![]()
In zakaj se tisti, ki so živeli na 12m2 v Frankfurtu (btw: kaj je frnakfutr?) niso vrnili domov, če so tako trpeli? A so jih Nemci na silo držali? A je Nemčija morda imela zaprte meje? A so morali plačati depozit za prehod čez mejo?![]()
Vidiš, tega jaz ne razumem. V SFRJ se je cedilo med in mleko, ljudje pa so šli trpet v tujino.![]()
In ne samo v tujino. Tudi v Slovenijo (in deloma na Hrvaško) so šli trpet ljudje iz drugih republik. Le zakaj so si izbrali življenje na nekaj kvadratnih metrih samskega doma v Sloveniji, če pa so doma imeli vsega dovolj? Samo med letoma 1975-1981 je bil v Sloveniji letni neto(!) prirastek delovnih emigrantov 4.482 oseb.
Jaz sem, za razliko od tebe, ki si še fotru skakal iz levega v desen jac in nazaj.Citat:
Uporabnik juris pravi:
Me prav zanima kdo od vas vélikih slovenceljskih borcev je dejansko gledal sovraga skozi puškino cev?
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
tragično je tudi to, da se 60+ let po končani 2 svet. vojni še zmeraj delimo na rdeče in črne, da naši politiki še zmeraj intenzivno drek mešajo in da je slovenski narod toliko blesav da tega ne vidi in dojame, ter da vopli vedno isti gnoj
amen
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Dovolj sem star da sem videl kakšno bedno življenje je bilo v Jugoslaviji in kako so večinoma kvazi levi zafurali Slovenijo.
mej jajca, pa še nekrat to napiš, pa dobiš spisek vprašanj na katera boš odgovoril, brez laži..pa bomo videli bedo.
si za?
Vidim, da je tole treba vsako leto enkrat objavit:
Citat:
V Jugoslaviji je bilo lepo. Vsi so imeli službo, vsi so dobili stanovanje, šolstvo, zdravstvo brezplačno - ni da ni. Ampak kljub temu so množično(!) odhajali v tujino. Dne 5.8.1970 je recimo v Nemčijo iz Jugoslavije pripeljal poseben vlak ljudi, ki so želeli tam delati: http://repository.forcedmigration.org/pdf/?pid=fmo:2017
Leta 1974 je bilo na delu v tujini približno 800.000 državljanov SFRJ. Isti vir navaja, da je bilo leta 1980 v Jugoslaviji enako število - se pravi 800.000 brezposelnih. To pomeni, da je bilo približno 4% prebivalstva v tujini, dodatne 4% pa brez dela. In vse to, ko je bil Tito še živ![]()
Kako so imeli vsi službo, če pa ni bilo dela za 8% prebivalstva - to pomeni skoraj 20% brezposelnost! Nekaj tu ne štima![]()
In zakaj se tisti, ki so živeli na 12m2 v Frankfurtu (btw: kaj je frnakfutr?) niso vrnili domov, če so tako trpeli? A so jih Nemci na silo držali? A je Nemčija morda imela zaprte meje? A so morali plačati depozit za prehod čez mejo?![]()
Vidiš, tega jaz ne razumem. V SFRJ se je cedilo med in mleko, ljudje pa so šli trpet v tujino.![]()
In ne samo v tujino. Tudi v Slovenijo (in deloma na Hrvaško) so šli trpet ljudje iz drugih republik. Le zakaj so si izbrali življenje na nekaj kvadratnih metrih samskega doma v Sloveniji, če pa so doma imeli vsega dovolj? Samo med letoma 1975-1981 je bil v Sloveniji letni neto(!) prirastek delovnih emigrantov 4.482 oseb.
https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post1217812
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ti gasterbajterji so pojem zase.
Resda so se na urlab vozili v dobrih avtih, ustvarili so pa en [cenzura] več kot bi tukaj. S tem da so tam žrli tretjerazredn futer iz Aldija&Co in živeli po luknjah.
Je bil pa švaba brihten. Gor so šli povečini sami, Tito jim je pa šolal otroke, jim nudil zdravstvo...
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
si za?
Vidim, da je tole treba vsako leto enkrat objavit:
Citat:
https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post1217812