Posledice vročine ali kaj?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Partizanstvo je del nase zgodovine, nima pa veliko skupnega s tem da smo danes slovenija. Ce bi to bilo vodilo partizanstva bi bili slovenija ze leta 45. Pa ne pravim, da je partizanstvo slabo ali da je krivo, da nismo slovenija ze od leta 45 ampak enostavno nima takega pomena za naso samostojnost kot nekateri skusajo prikazati.
Saj Slovenija smo od leta 43 dalje, Prej smo živeli v okviru unitarne dikrature Jugoslavije razdeljeni v banovine.
Po vojni je Slovenija prvič postala država (republika), res da republika v okviru federacije. Imeli smo svoj parlament, policijo, šolstvo, nismo pa imeli svoje vojske, in denarja. Imeli smo pravico do samoodločbe.
Sedaj smo v EU, vojska je pod poveljstvom Nata, svojega denarja pa tudi nimamo. Bi rekel da sedaj nismo nič bolj samostojni kot v SFRJ, v SFRJ smo imeli več besede, kot danes v EU. Slovenija je bila ena od šestih, danes ena od 27 tih ki odloča.
Prej je šel denar v Beograd, sedaj gre v Bruselj.
Naši vojaki so prej služili po Srbiji, Makedoniji, danes imamo vojsko v Afganistanu.
Prej smo denar dajali za nerazvito Kosovo, sedaj denar dajemo Græiji, kmalu ga bomo še Španiji in Italiji, da bodo imeli 3x višje plače kot pa mi.
Prej so nam ukazovali iz Beograda, danes nam iz Bruslja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
376516101509306014736919.jpg

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.981
6.029
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
partizanski poveljnik, ki so ga lastni likvidirali, nato pa hinavsko slavili?

Jaz bi vojasnice SV poimenoval po padlih pripadnikih SV med vojno leta 91.

Partizanstvo je del nase zgodovine, nima pa veliko skupnega s tem da smo danes slovenija. Ce bi to bilo vodilo partizanstva bi bili slovenija ze leta 45. Pa ne pravim, da je partizanstvo slabo ali da je krivo, da nismo slovenija ze od leta 45 ampak enostavno nima takega pomena za naso samostojnost kot nekateri skusajo prikazati.

Konec koncev bi tako vojasnico raje poimenoval po drnovsku kot pa po zgodovinski osebnosti iz nekega drugega casa.
Angleški minomet pa res.
Takrat je bilo ranjenih še več prisotnih oficirjev.

http://dajana.blog.siol.net/2011/03/24/kako-je-umrl-franc-rozman-%E2%80%93-stane/

Dominique

Zelenc'
20. maj 2012
7
0
1
V glavnem opažam, da so posebno mlajši, poleg tega, da so polpismeni, zmanipulirani do amena, popolni "blanktrotli" kar se tiče zgodovine, ki nam je omogočila, da živimo, kakor za silo pač živimo. In vse dotedaj, ko bodo beli z izdatno pomočjo farške bande prirejali zgodovino, bomo Slovenci brez prave in verodostojne indentitete, kar je v podobni situaciji pogruntal že Cankar, naj mu da Rozman večni mir!
Ja, gate lahko menjajo po mili volji-riti pa ostajajo iste!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.507
5.705
113
Citat:
Uporabnik Dominique pravi:
V glavnem opažam, da so posebno mlajši, poleg tega, da so polpismeni, zmanipulirani do amena, popolni "blanktrotli" kar se tiče zgodovine,

Vsaka palca ma 2 konca! Kaj pa če si ti nerazgledan "fachidiot" ki ne upa pogledat ne desno ne levo........in odkar je končal šolanje ni v roke prijel nobene knjige več in si poskušal razširilt obzorja.....

Dej no.......mene ww2 zanima......oz me je že v osnovni šoli...pa kasneje v srednji.....tud zdej ne zamudim veliko dokumentarcev na ww2 temo.......pa knjig sem tud že nekaj prebral.......

Da te vidmo razgledanga
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Dovolj sem star da sem videl kakšno bedno življenje je bilo v Jugoslaviji in kako so večinoma kvazi levi zafurali Slovenijo.

a bedno je bilo v jugoslaviji?
mej jajca, pa še nekrat to napiš, pa dobiš spisek vprašanj na katera boš odgovoril, brez laži..pa bomo videli bedo.

bo neprijetno, ampak bo pa jasno ali je bilo bedno, ali ne.

si za?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Boš rekel da ni bilo, tako kot je sedaj? Oboje je bedno, razlika je v tem da smo v svoji državi in imamo demokracijo. Glej mi smo bili nizek razred, tako da nismo mogli uživati sadov, kot tisti pri koritu!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej je enstavno.

8888 ima očeta, 888, in dedka 88...drži
živeli so oz živijo v letih od-do
lokacije kje so živeli so (a,b,c...a,a,a..torej ne poimensko..me ne zanimajo privat pdoatki..lažeš, blefiraš, ampak pri vseh isto OK?)
imeli so nepremičnino, število, veliksot cca
dedovali so..
preuredili so
imeli so šolo...
imeli so...

grem stavit, da je fotr naredil večji korak glede na dedka, kot ti na fotra.

pa ni treba nič odgovarjat..me ne zanima..sam v razmislek.

v odogvor
vsak, ki je živel v 50-90 in ni naredil več kot njegov prednik je...zguba
vsak, ki je živel 90-95 in bil takrat star 35+ in nima več od prednika..je zguba na kvadrat

do 95 se je cedil jugoslavija med.

no..zdej pa to premakni na
2000 pa naprej, leta 25+..kdo ma več od staršev..je dober.
kdor ima isto ali manj pa naj pove zakaj

tko..na hitro

Kamele0N

23. jul 2008
42.507
5.705
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Dovolj sem star da sem videl kakšno bedno življenje je bilo v Jugoslaviji in kako so večinoma kvazi levi zafurali Slovenijo.

a bedno je bilo v jugoslaviji?
mej jajca, pa še nekrat to napiš, pa dobiš spisek vprašanj na katera boš odgovoril, brez laži..pa bomo videli bedo.

bo neprijetno, ampak bo pa jasno ali je bilo bedno, ali ne.

si za?

Sej vem da komada ne poznaš....k vi ste sam opa cupa doma poslušal
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.507
5.705
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Se vidi, da vročina vse bolj pritiska: "Predsednik mora biti zavezan krščanstvu in svobodomiselnosti"

Če bi bil razgledan bi ti blo jasno da niso imeli v mislih da bomo sedaj morali met pa župnika za predsednika.........ampak da naj bo predsednik predvsem evropsko orientiran........evropa temelji na krščanstvu in na krščanskih pogledih....oz ves zahodni svet.......mi se pa obračamo s5 na vzhod

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sej vem da komada ne poznaš....k vi ste sam opa cupa doma poslušal
tongue-1.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MC_g3vlLr4I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Mejduš, zdej se pa samo še Kresalka lahko privošči nakupe v tujini in zapravlja v Milanu.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MC_g3vlLr4I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Enim pač ni bil všeč barcaffe in gorenjka.

Zakaj pa zdaj kupujete preko neta reči iz celega sveta, če je vse v domačih trgovinah?