"Posledica" višjega DDV

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
vzamem jabolčni

Kakšna je razlika med štrudlom in jabolčnim burekom? Enkrat sem že študiral, pa sem obupal....
ja to je tisto ko lepo gostite te šiptarje. sedaj pa kradejo slovenske jedi in vam jih servirajo kot njihove in to po visoki ceni.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Tudi inspektorji imajo druzine, se pa strinjam, ampak vse to je nesposobnost teh organov. Ce delas po kmecki logiki bi moral vsazga za vrat stisnit, ker se da, ve se kaj se pocne, ni to kvantna fizika. Upam, da se nekoc dela vse na racun in da drzava dela z denarjem racionalno. When pigs will...
ko bom inšpektor si bom sposodil ženo in otroke. to bom toliko kazni raztalal.
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Nehajte kupovat pri njih je edina rešitev. V Kranju je šipoz preveč.

Kje so kakšne nacistične bande?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
No tko, lepo se še kar naprej delajte norca iz DURSa, ki hoče stvari pač na različne načine pošlihtat.
smirk-1.gif

Pa še naprej veselo plačujte dražje stvari "zaradi višjega DDV", ki ga pa itak ne bodo odvedli, če ne zahtevate in ne vzamete računa.
Od dviga DDV imajo zdaj dvojno korist; imajo vzrok za podražitev, davka pa itak ne bodo odvedli. S tem veselo nategujejo vas in državo.
frown-1.gif

Mene vem, da ne bojo.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Že cel dan iščem neko DURSovo brošuro, pa zgleda da je že letelo v kanto za papir..... Takrat, ko so uvajali napoved dohodnine, ste DURSovci napisali nekako tako: "Država - DURS ravna kot dober gospodar in ni dolžna opozoriti davkoplačevalca na neizkoriščene bonitete, oz, pripadajoče olajšave!"

Skratka, če nisi znal pravilno vnesti podatkov v napoved dohodnine, in si šel v svojo škodo, je država nemilostno pokasirala davkoplačevalčevo nepoučenost, oz., nepoznavanje zakonodaje.

Ergo, sedaj se naj država s svojo JU sama pobriga, da bo pobirala tisto, kar ji pripada. Če to pravilo velja za ene - naj velja tudi za druge.

Čez komot, ga ni. press
10.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63

Problem v tej temi je to, da se dvigajo cene zaradi višjega davka kljub temu, da ga sivoekonomaši ne bodo odvedli.Mar se ne počutiš kot ovca, če plačaš vijo ceno, ob tem pa ne dobiš računa? Zakaj si torej plačal več?

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Že cel dan iščem neko DURSovo brošuro, pa zgleda da je že letelo v kanto za papir..... Takrat, ko so uvajali napoved dohodnine, ste DURSovci napisali nekako tako: "Država - DURS ravna kot dober gospodar in ni dolžna opozoriti davkoplačevalca na neizkoriščene bonitete, oz, pripadajoče olajšave!"

Skratka, če nisi znal pravilno vnesti podatkov v napoved dohodnine, in si šel v svojo škodo, je država nemilostno pokasirala davkoplačevalčevo nepoučenost, oz., nepoznavanje zakonodaje.

Ergo, sedaj se naj država s svojo JU sama pobriga, da bo pobirala tisto, kar ji pripada. Če to pravilo velja za ene - naj velja tudi za druge.

Čez komot, ga ni. press
10.gif

Mi pa kot dobri gospodarji DURSu ne prikažemo prometa, pa je.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Kakšna je razlika med štrudlom in jabolčnim burekom? Enkrat sem že študiral, pa sem obupal....
ja to je tisto ko lepo gostite te šiptarje. sedaj pa kradejo slovenske jedi in vam jih servirajo kot njihove in to po visoki ceni.

[/QUOTE]

Ta tvoja trditev nima nobene osnove. Ali mogoče trdiš, da je jabolčni štrudel slovenska jed. Ali še bolje, da njegov prednik ne izvira iz juga.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Ta tvoja trditev nima nobene osnove. Ali mogoče trdiš, da je jabolčni štrudel slovenska jed. Ali še bolje, da njegov prednik ne izvira iz juga.

[/QUOTE]

Kje pa kak slovenec prodaja jabolčni zavitek 24 ur na dan? Ali vsaj čez dan?

Pa ne rečt kak Pečjak, ker tiste babe lene tam jabolčnega skor nikol ne dajo pečt. Vsaj v Trzinu ne. 'pridite čez pol ure' ja sure baba zmešana

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
ne-ne-1.gif
Ne , ampak s severa , naše naravne domovine.
naučili so nas štrudl in jabolčnik delat , na jugu tega ne poznajo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

[/QUOTE]
jodlarji ga že sto let in več kradejo. sedaj ga hočejo še šiptarji. seveda je slovenski, naj te jodlarski nadomestek ne zavede.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mhm, to bo ja
priden.gif

''Vermutlich liegt der Ursprung des Strudelteiges in Arabien, von wo aus er über Ägypten, Palästina und Syrien bis in die Türkei gebracht wurde. Von dort aus gelangte das Rezept nach der Eroberung Konstantinopels im Jahr 1453 möglicherweise aus der türkischen Baklava oder einem gefüllten Fladenbrot weiterentwickelt über den Balkan nach Wien. Dabei diente die Speise als Marschverpflegung, da sie lange haltbar war. Zu Zeiten der Donaumonarchie kam der Apfelstrudel (ungarisch: Almás rétes) aus Ungarn nach Wien. Während der Türkenbelagerungen im 16. und 17. Jahrhundert erlernten die Ungarn die Zubereitung des hauchdünnen von Hand gezogenem Teiges. Im Jahre 1696 wurde der Apfelstrudel erstmals schriftlich erwähnt.''

Je šlo kar lepo mimo Slovencev vse.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Nehajte kupovat pri njih je edina rešitev. V Kranju je šipoz preveč.
In se mi zalušta jest ob 2 zjutraj. Le kdo ima takrat odprto?

A Olimpija na Bavarcu je v izgubi? Kako lahko? Cene ima dobre, računa še nisem videl pri njih, promet laufa, z osebjem pa nima problemov, itak delata samo dva (čeprav imam filing, da jima včasih že malo dosadi
evil.gif
)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
lol slovenci pogruntal jabolka pa testo skup dajat, pomojem so to ruknil skupi kmalu po kruhu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A Olimpija na Bavarcu je v izgubi? Kako lahko? Cene ima dobre, računa še nisem videl pri njih, promet laufa, z osebjem pa nima problemov, itak delata samo dva (čeprav imam filing, da jima včasih že malo dosadi
evil.gif
)
Račun blokiran od leta 2011, podjetje brišejo iz registra.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Tudi sama sem opazila dražje cene pri lokalih. Dober izgovor za dražitev ...
frown-1.gif