Pošiljka iz tujine in carina?

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Napisal sem zato, da bi človek malo sam pogledal...zato sem dal tudi povezavo. Valda da ni 60%.
60% ni niti na kokain
grin1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ker je tole najbolj aktualna taka tema... Od kdaj se ddv zaračunava na vrednost brez poštnine? To je neka nova fora kajne? Torej tudi meja 22€ do katere se ne zaračunava ddv sedaj velja samo za vrednost blaga, ne pa tudi poštnino?

c/p:

Oprostitev DDV

Pri presoji, ali je blago v pošiljki upravičeno do oprostitve DDV, se upošteva samo vrednost blaga (brez poštnine).

V skladu z določbami 51. člena Zakona o davku na dodano vrednost so plačila DDV oproščene:

* pošiljke blaga neznatne vrednosti, poslane prejemniku kot pismo ali paket, v skupni vrednosti do 22 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, tobak in tobačne izdelke ter parfume in toaletne vode.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Ker je tole najbolj aktualna taka tema... Od kdaj se ddv zaračunava na vrednost brez poštnine? To je neka nova fora kajne? Torej tudi meja 22€ do katere se ne zaračunava ddv sedaj velja samo za vrednost blaga, ne pa tudi poštnino?

c/p:

Oprostitev DDV

Pri presoji, ali je blago v pošiljki upravičeno do oprostitve DDV, se upošteva samo vrednost blaga (brez poštnine).

Jaz citat razumem kot: Vrednost blaga mora biti pod 22€, potem ne zaračunajo DDV. Če je višja od 22€, potem ti zaračunajo DDV na blago IN poštnino.

Citat namreč govori o presoji upravičenosti do oprostitve DDV in ne samem postopku zaračunavanja DDV...

dario78

Pripravnik
23. jan 2010
32
0
6
46
Ljubljana
Jst sm dobil posiljko iz Anglije, UV lucko za nohte pa je slo preko svice pa so tezil za carino itd
pol sm jim pa mogu dokazovat da je poreklo EU, zato priporocam vsem da naj kupujejo robo iz EU, ceprav je malo drazja....

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Takole!
Prejela.
Carine ni(mogoče zato ker je znesek manjši od 160€), je pa 20% DDV in to na celotni znesek z poštnino!
Vseeno sm zmagala! Za tak denar pa toliko robe še v Turčiji ne dobiš!
Že trgam škatljo narazen, se mi kar sline cedijo
wink-1.gif

papa

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Da si izposodim temo.
Kako je z oznako CE ? Ali jo mora imeti vsak izdelek, ki je kupljen/poslan izven EU , ali samo nekateri ?

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Pepca ti si že prestara da bi se na to spoznala.
Važno da je zaštrikana jopa pa kikla do petk in črni gležnarji za na britof, al!
smile-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
ksz

Eno vprašanje, če kdo ve...

V primeru, da se iz ne-EU države naroči snov, ki je pri nas prepovedana (znesek je pod 20€) in carina ta paket pregleda, se naročnika obvesti, ali gre direkt v shrambo/uničenje brez nadaljnih informacij?