Pošiljka iz tujine carina -Efox

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Različno...meni je eden napisal da za vrednost 120 evrov bom plačal ddv + cca 15 evrov stroškov..
Lp

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
urby20 Ne vem kaj si čaral ampak glede na sliko trackinga si ti izbral metodo netherland post registered, ne pa priority line. Ker priority line gre lepo najprej v DE/UK in gre 100% mimo carine. Testirano večkrat, pa tudi pred kratkim.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.146
356
83
Goriska
urby20 Ne vem kaj si čaral ampak glede na sliko trackinga si ti izbral metodo netherland post registered, ne pa priority line. Ker priority line gre lepo najprej v DE/UK in gre 100% mimo carine. Testirano večkrat, pa tudi pred kratkim.

Tudi jaz trenutno res ne vem kaj sem “scaral”.

Eh bom pozrl tole, drugic bom pa malo bolj pogledal..

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Drugače če se ti da ukvarjati ti bo Gearbest mogoeč povrnil stroške, glede na napisano: "Preko RegisteredAirMail Gearbest še vedno povrne vse morebitne dodatne stroške. Na podlagi njihove izjave se odpre Ticket ter se prosi za povrnitev teh stroškov, praviloma jih povrnejo v nekaj dnevih. Pošiljke se v cca. 50% primerih ustavijo na carini. " iz tega linka: https://slo-tech.com/forum/t719943/zacetek
Lahko se obrneš tudi na uporabnika Tomson, bo še on posredoval in poskušal urediti refund za stroške.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Grundsätzlich Zollfrei = Načeloma brez carine.

Nikjer ne zagotavljajo BREZ CARINE.

Razen TUKAJ ampak je dražje ;)

Saj sem se sprijaznil,da bom plačal...

Bom pa vseeno preko paypala poizkusil.

Sem tudi označil "zavarovanje" , zakaj je tam 0 evrov ,pa ni moj problem,

zavarovanje.png

Če prebereš tole :

https://en.efox-shop.com/conditions.htm

je notri zapis:

The price of our product is so low and therefore does not include any custom duties and VAT compensation.

But if these fees are calculated by a customs control, we offer you an insurance for its Ersattung. The shipping insurance costs amount to 13% of the value of the goods.

If you select this insurance during the ordering process and send us a copy of the customs costs, we will take over the import sales tax exclusive of capital provision commission for you.

Please make sure you have completed all formalities first and paid the sum yourself. Only then contact our customer service, which will credit you with the costs after confirming your payment.

If you have not taken out insurance, you have only two options in case of a customs check: A) You pay the fees or B) Deny payment. In the latter case, the shipment will be sent back to us. You are responsible for the freight and refund.

Zakaj je pod zavarovanje 0 evrov , je njihov problem, Imel sem možnost da sem potrdil izbiro.

Izgubiti nimam kaj ,če dam pritožbo na paypal.
tista opcija,da ne plačam carinein gre roba nazaj ,je po moje še najslabša izbira ??

Še bolj me jezi mečkanje na carini .

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Je že kako leto ,odkar sem imel nazadnje zadržano pošiljko...

Koliko časa okvirno traja da predajo pošiljko v dostavo potem ko sem oddal račun preko aplikacije ??

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Ponavadi je en dan, se pravi če si danes oddal gre jutri na pošto in pojutrišnjem dobiš.

Edit: ker je danes petek se jasno zamakne, ker v soboto pomojem ne delajo, v nedeljo itak da ne, tako da v torek dobis:D

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Roba prišla....

Plačal 38 evrov na znesek 117 evrov.

Efox sem kontaktiral predhodno. Odgovor:

we can give you a coupon according to your customs bill ,ok?

Please send us the customs invoice that include the IVA, a complete picture.

Sincerely

Bom pozkusil nekako prepričati da vrnejo denar ??

lp

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
No saj ta kitajska veselica bo še trajala 2 leti, potem se pa res povečini ne bo splačalo kupovati tam.

Kje je še 2 leti. Marsikaj so že v preteklosti poskušali, pa jim ni uspelo. Se bom pa glih sekiral, če mi bodo tudi pri pošiljkah pod 22 € zaračunavali DDV, pa še carinijo mi lahko vsako stvar. V 90% bom prišel skozi še vseeno ceneje, kot da isto stvar kupim pri nas. Logično, da jim gre v nos pri nas, da lahko telefon, ki pri nas stane 400 €, dobiš na kitajskem za 200€. Da o kakih komponentah za elektroniko ne govorim.
Ravno zadnjič sem bil v eni trgovini z mobilnimi telefoni. Nujno sem potreboval adapter za sim kartico. Pa plačam za adapter 5 €. Pogledam na aliexpressu in bi me prišel popolnoma isti adapter (ista embalaža) natanko 1, 5 €. Zato pa res ni čudno, da lahko nekdo pri nas obogati samo z prodajo etuijev, stekel in ostale dodatne opreme za telefone.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
ja zakaj ga pa nisi naročil na Aliexpressu?
Aja točno ker si ga nujno rabil in nisi mogo čakat en mesec. Al ti misliš da bo nekdo zastojn delal delal zalogo itd za tebe ker nujno rabiš prodal pa po isti ceni ko aliexpress?

• Všeč mi je
Reactions: srv