Pošiljka iz tujine in carina?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Na hitro vprašanje..

Kaj narest v primeru, da si nekaj kupil rabljeno od fizične osebe a ne preko ebaya.

Je zadosti mail, kjer piše za kakšno ceno sta se zmenila (od vrednosti pošiljke odstopa 5%) ali carini to ne zadostuje?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Preko paypala, tako da jim lahko dam le kopijo izpiska.. je bilo pa placano 2x (1x za izdelek in par dni kasneje se za postnino).

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Letos poleti sem imel primer, ko potrdilo Paypala ni zadoscalo.

Zadevo sem resil tako, da mi je prodajalec poslal skeniran racun iz trgovine, kjer je izdelek kupil - bil namrec nov.

Ce ne bi imel racuna so mi rekli, naj jim posljem print screene emailov, ko sva se dogovarjala.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Aha..no, sem poslal samo paypal, pa bomo videli kaj bodo odgovorili. Gre se za rabljen izdelek, niti nima več embalaže.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Naročila sem si nekaj čevljev in oblekic preko ameriške spletne strani, plačala preko paypala.
Zanima me koliko me bo stala carina in če tudi DDV???
Vrednost je 160€ s poštnino.
Kolkiko bo to naneslo?
Hvala.

B81

22. jul 2007
37.963
11.119
113
Saj bo dražje. Obleke se splača kupit samo v kontejnerju, ker zaradi velike količine dobiš popust pri carini.
Zato naši trgovci hodijo v Italijo, Turčijo itd. po oblačila.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
To bo pač ena lekcija. Preden se nekaj kupi iz tujine, še posebej ko gre za cunjice, na katere ima EU visoke carine, je potrebno skrbno pogledati vse stroške, ki pri tem nastanejo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
No, mela boš pa cunce, ki jih še nobena kolegica nima
evil.gif

Vsaka šola neki stane
priden.gif

B81

22. jul 2007
37.963
11.119
113
Nekak se da dogovoriti, pač ko dobiš obvestilo, da te čaka na carini, pokliči tja in povej, da nisi vedela in ti bodo morda dali popust.
SIcer pa lahko pri večjih paketih padeš tudi v spodnji razred pri DDV-ju, 5% mislim da je. Pač vprašaj, morda bo šlo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Gugl dela cudeze, pa ze brez gugla je vprasanje kolko bo carine v top 5 topikih cisto vsakega slo foruma. Samo iskalniki so cudo tehnike

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Glede na to da je bilo poslano po pošti, pol to plačam poštarju ob prevzemu ali sploh ne dobim na dom?
Bom morala še kam ekstra hoditi za plačilo carine?
joj! Me že glava boli!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Najprej dobiš obvestilo carine, jim pošlješ račun (print-screen po mailu recimo), dobiš na dom paket z odkupnino. Traja vse skupaj par dni...če ne pozabijo...poj jih moraš spomnit, ne bi blo prvič... Drgač pa simpl ko pasulj
smile-1.gif

Lp
Peter

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Najprej dobiš obvestilo carine, jim pošlješ račun (print-screen po mailu recimo), dobiš na dom paket z odkupnino. Traja vse skupaj par dni...če ne pozabijo...poj jih moraš spomnit, ne bi blo prvič... Drgač pa simpl ko pasulj
smile-1.gif

Lp
Peter

Tok grozn pa tut ni....
v Ponedeljek ko sem prisel domov me je cakalo obvestilo od Carine, poslal sem jim na mail link od ebaya, v Torek sem poklical gor ob 8.30 , ob 9h sem imel že paket v roki ( sem ga šel sam iskat ) , drugače bi ga postar prinesel verjetno.

Tko da zaenkrat jih lahko pohvalim.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
KSZ

Malo si bom sposodil topic. Kako pa izgleda postopek, če sploh ne gre za kupljen izdelek, ampak pozabljena sončna očala, ki bi mi jih poslali iz Srbije. Tam so mi rekli naj na DHL Slovenija plačam avans, oni bodo pa potem poslali preko DHL Srbija. Sicer pričakujem, da ima DHL še največ izkušenj s tem, ampak glede na to, da že 3 dni čakam na odgovor preko njihovega online formularja, ne škodi če vprašam še tukaj.
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... sej jst načeloma tudi nisem imel toliko problemov, ampak enkrat je pa štorija trajala dober teden, da sem na koncu moral tja, dat papir na mizo pa znoret, no, poj so pa čudežno najdli mail, ki je dejansko bil poslan takoj
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.963
11.119
113
Ojej.
Domov dobiš obvestilo, da moraš nazaj na carino poslat račun.
S prodajalcem se zmeni, da ti pošlje pakete posebej in vsak od njih naj ne presega 22 EUR in ne bo carine.