Poroka

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ker se mi resnično ne da gledat 47 strani postov, bom pač odprla novo temo
smile-1.gif

V glavnm, včeraj sem izvedela, da se ženi moja najboljša prijateljica. Sicer sem vedela že prej, ampak točn datum pa včeraj in glej ga zlomka...14 avgust! Malo mij e slabo, ker je to že čez 1 mesec in 14 dni, ampak ok.

Kaj je problem..?
Prvič je problem, da se je punca selila, izgubila vse prijatelje (že v srednji šoli) in ostala sem ji samo jaz. Tako je ostalo vse do danes. Torej iz njene strani bom povabljena samo jaz kot kolegica. Drek. Fantovščina in dekliščina bo združena skupaj, kar je super. Nihče pa se ne vpraša kaj je s šrango. Noben se ne druži z njo iz tega konca, kjer živi in meni je prav hudo, da tega nebi bilo...sploh nimam ideje kaj čem narest. Aja, pa kok prej je šranga? 1 dan?

Ker se spodobi, mora prijateljica tudi kaj naštimati za "dekliščino". Ma kdo kako idejo? Fore...bla bla. Dejansko jo bom jaz tam najbolje poznala, pa vendar mi je zoprno karkoli delat, če njegove družbe ne poznam dobro....dammmm

Tretja stvar pa je prav dejansko poroka. Prosila me je, da bi nekako povezovala program in zabaval ljudi z raznimi formai. Razne kočije in ta jajca so že tako zlajnana, da gre men na živce. Imate kakršnekoli ideje - kaj novega. Morate vedeti, da jaz njenega sorodstva ne poznam in težko s prstom na človeka pokažem..ti boš sodeloval..če pa ne vem ali je v resnici čisto miren, presran..al kvaa.

Groza..Help?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kaj se sploh sekiraš če bo šranga al nebo, sej pa nisi ti tista ki to organizira.

Vem da sta najboljši frendici ampak njemoreš ti rihtat zadev ki nimajo nič s tabo,
šrango smestijo lokalni pubeci. Nič se tu ne štuli zraven.

Dekliščina in fantovščina skupaj? Se sploh ne čudim da ni mela nikol več kolegic, ker kaj
tako nezanimivega pa še ne.

Na edini fantovščini ki sem bil, da je bila dekliščina neposredno zraven, ko smo s pubeci šli v en klub
in se je tam sočasno odvijala dekliščina čist nekega x-dekleta. Blo zelooo zanimivo
smile-1.gif

Glej ti pripravi dekliščino, mogoče kakega stripera, to pa je to. Nemoreš se raztegnit cez celo vas, sploh
če nimaš kaj pri tem oz. ni tvoja naloga.

A tut priča si ti?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Najboljša prijateljica, zveš pa za to en dober mesec prej.
grin1.gif

OKEJ.
- Dekliščina. Si tudi tukaj zadolžena za program? Glede na to, da sta skupaj D in F, predlagam, da se ti, če si glavna, zmeniš s fanti in skupaj naštudirate program. Glede idej, lahko najdeš na alterju kar nekaj tem o temu, v večini so za fantovšno, vendar se jih da zmodificirat.
Sicer se bodo pa že fantje zmislili kaj, nič bat.
grin1.gif
Predlagam ti, da si čimprej najdeš vsaj eni dve novi kolegici - pomočnici, (tudi če ju ne poznaš), ki sta povabljeni na dekliščino. (upam da ti je nevesta vsaj povedala, koga vse je povabila).

- Za šrango je pri nas tako, če jo nočeta, je nimata. Če pa imata željo, pa se ženin/nevesta zmeni s šefom šrange, da bi bila. Med sabo morajo uskladiti čas poteka šrange, denar, darilo... Tu zraven ti nimaš nič.

- Poroka. Nevem če boš ti lahko vodila igre na poroki. Razen če si res prava animatorka z izkušnjami. Za fore so ponavadi zadolženi tisti, ki skrbijo za glasbo. Je tudi najlaže, ker igre združijo z glasbo, imajo izkušnje, pa tudi nek rešpekt imajo od svatov. Čisto drugače, kot če se en od svatov "dela pametnega".
Če so glasbeniki nesposobni za igre, pa predlagam da vsaj sodeluješ s "frontmanom". Mu poveš za potek igre, pa potem skup to naredita.

Sodelujoče pa nikakor ne izbiraj ti! Povabi na mikrofon ženina/nevesto, pa naj sama izbereta žrtve. Ti samo namigni morda, kake starosti in karakter naj bo.

Za kako igro ti pa kasneje povem.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kolegica je imela zanimivo dekliščino...so spekle piškote v obliki tičev, pa jih je nevesta prodajala v lokalnem shopping centru... v dobri uri so zaslužile toliko denarja, da so celo noč pile na ta račun. Pa še ena dobra fora je bila, samo sem pozabil...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
kot receno
pravo srango pripravijo vaski fantje na dan poroke/pred odhodom od doma. No jaz sem jo moral samo `kupit` in so bila samo vprasanja brez fizicnih obveznosi.
dekliscina en teden ali celo 2 prej. da bi jo imela skupaj z mozem prvic slisim.
mlaji / vaska mladina petek vecer.
Zabavo naj vodi muskonter, lahko pa seveda sodelujeta.

cim vec stvari se zmenite pred poroko, na poroki samo se `igrajte` za publiko. Pri nas se nekoc niso zmenili glede srange in je bilo kar nekaj vroce krvi pri`glihanju` pa se jajca po balkonih..... To se mi ne zdi lepo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.019
1.827
113
Emona / Carnium
Jaz bi na tvojem mestu najboljši prijateljici rekel hvala, ampak jaz bi se na tvoji poroki raje zabavala.

Če sta najboljši prijateljici in nimaš ideje kako in kaj, pa poišči in plačaj nekoga, ki zna vse to kar si naštela. Vsekakor bi bilo to dobro darilo v tvojem oz. njenem primeru.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ja ja, vem...čudn se sliši, da je povedala tako pozno, vendar je tudi sama to splanirala 14 dni nazaj. Malo jo je sestra presenetila s svojo poroko in tako ni mogla uporabiti datum, ki si ga je želela. Frej je blo 14.avgusta in evo poroka.

No, to da sta skp fantovščina in dekliščina se men zdi ok, če partnerka nima toliko kolegov, oziroma so babe bl tko tko za žur.

Koja striptizeta...to je zlajnana fora.

Mah, sej vem da je šranga med domačimi fanti in da babe nimajo nč zravn, ampak se bojim, da se ne bodo spomnl teli domačini oziroma da sploh ne bodo vedl...kar je bolno čist.

Priča je njena sestra, ki je načeloma dokaj mirna oseba.

Ok, beda je to, da je ta kolegica živahna in se precej razlikuje od svoje družine. Želi si imeti fešto in ne sedmine, česar se najbolj boji. Kva pa naj ji rečem? "Stara to je tvoj problem??" Ne gre to tko.

Ok, pol pa vsaj dekliščina, fantovščina...igre, fore...mogoče kej kar se mora že prej pripraviti? Vedno sem polna idej, ampak klele me pa kr zmanjka.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
No, to da sta skp fantovščina in dekliščina se men zdi ok, če partnerka nima toliko kolegov, oziroma so babe bl tko tko za žur.

To potem ni fantovščina in dekliščina...ampak je predporočna žurka.

To enostavno MORA bit ločeno. Rajš nimam fantovščine v takem primeru.

Pa ni zlajnana fora ampak tradicija.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če praviš da je edina bolj žurerskega značaja v familiji, potem bo kriza. Od njenih kolegov si pa edina ti.
bonk.gif

Zdaj upaj, da bodo ženinovi kolegi in familija kaj boljši, ker drugače se sploh ne splača trudit. Če je preveč dolgočasnega folka na poroki, zamorijo še ostale, ki bi se zabavali. Jaz menim, da se na poroke preveč vabi zoprne tete in strice s katerimi itak nimamo nič skupnega in premalo kolege, sosede...
Vidim da je priča mirna. Še dodatna stvar, ki zna popolnoma zamorit večer.

Če ženin ni tolk vreden, da bi se zmenil za šrango, potem boljše da jo ni.
Pa še to. Koliko časa pa že živi pri tipu? Imata že kaj otrok? Ker potem šranga pred njeno rojstno hišo iz katere se je izselila pred recimo 5 leti itak nima nobenega pomena.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Glede šrange pa res nimaš nič zram.To se ponavadi zmeni oče od neveste z vaškimi fanti, zmen se za kak dnar in to je to. Ko pride do same šrange se točno ve kolk keša bojo vzel, (ponavad da stari kaj zram) ampak fora tega "kao " glihanja je da se naredi show in se svatje zabavajo. Za tist denar se kupi darilo + ostati jim mora kakšen stotak ali dva €. Glede povezovanja in iger nimaš kaj praskat. To se mora nevesta in ženin prej zmenit z muzikanti, kajti oni vodjo use. Morš vedit da prideta na kup dve popolnoma različni žlahti in dokler svati kaj ne spijejo je hudičev težk jih use zabavat (celo za muzikante).

Edino kar lahko ti pripraviš je, dekliščina. Tam imaš odprte roke in tam ponavadi tudi najbolše kolegice/kolegi pripravijo igre in podobne zadeve.

Je pa mal pozna kolegica glede poroke, glede na to da se tapravi ansambli zasedeni že po pol leta naprej.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tale poroka bo polomija, kaksen bo sele zakon!
bonk.gif
Ok malo za hec malo za res, to da ima samo tebe mi pravi, da ji nekaj ne stima. Sranga je pomoje vaska zadeva, ce sta mestna otroka pozabi na to. Pa ne vlacit govedino na festo, to je tako goooooooooolllllllllddddddddddd. Ne vem no, odkar sem mel priloznost bit na "neklasicni" mi tale jajca od stari mam pa fotrov (sranga, goveja zupca, goveja muzka...) sploh ne potegne.

Za dekliscino in fantovscino pa poskrbi za dovolj alkohola, da bo bolj zanimivo!
grin1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Schumi, glede na to, da si iz njenega konca, lahk ti pridš šrango postavljat. ahahaha
grin1.gif

V glavnm, mate prav, more mi bit malce vseeno. Tudi sama sem rajš na neklasični poroki, ampak tukaj ni moja odločitev, ampak od njega in nje.

Torej, a lahk zvem za kake zanimive igre? Pa ne mi s tem foram, da more ona dojenčka preoblačt, pa ta jajca...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
imam obcutek dai vse stare igre s poroke in srange poznas in ti niso interesantne..
Pa ni fora da ona previja na poroki ampak on na srangi. Vsaj pri nas
Res se mi zdi cudno da bo NZ muzka na poroki. Ne bi raje o kakem Laibach ali The Stroj razmislili.
Ti najbrz niso zlajnani na ohceti.