Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poročna priča (tako pravijo) nosi naslednje stroške (poleg darila)
-pijača na magistratu
-fotografiranje
-poročno potovanje
Starši mladoporočencev naj bi:
-plačali ohcet
-prvič postali skupno posteljo mladoporočencev
Šofer
-nosi vse stroške med poroko in ohcetjo (ali porokama če sta civilna in cerkvena9 se pravi kosilo, pijačke, pletno na Bledu...
Ženin plača prežo/šrango
Baje. Tako so mi predstavili tradicijo, ko sem se ženil... In tako je dejansko bilo (na koncu)
tole si pa bučke prodal....mogoče pri vas mate tako vse določeno...ampak tukaj ni pravil, haloooo
Kako lahko kot priči določiš, kaj bo plačal??Ali ni dovolj da ti gre za pričo, saj je pomembno koga maš za pričo, človeka ki mu zaupaš, spoštuješ, ki bi ti pomagal kadarkoli, ne pa sponzorja. No "sto ljudi, sto čudi". Darilo seveda, ne pa še bla bla bla...
Jest sem bil že 2krat priča, no 3krat, če štejem Zlato poroko od starih staršev, pa nikjer ni bilo tako po "reglcih" kakor ti praviš in naj bi bila navada.....
potem kaj pričakuješ od šoferja poleg tega, da zrihta avto, okranca, skrbi za varno vožnjo, pa sej ne morem verjet, še vse plačat zraven....
Kar se tiče staršev pa ja,če so finančno zmožni, pa naj plačajo ohcet....se jih pa ne sili v to. Pa kaj, a res se ljudje žente samo še zarad dobička, čez pol leta gre pa itak vse u luft.....pa ločitve itd....
svašta