poraba.com -- "računa" narobe?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

... če je cena litra pri OMV 1€, pri petrolu pa 10€, pokuril si pa 10 litrov, bi na koncu v denarnici čutil, da si za vožnjo zapravil 100€

Tudi tole ne drži. Če sem tankal na OMV, je čisto vseeno, koliko stane pri konkurenci ali pa čez 14 dni .. še vedno sem plačal zanj 10€
smirk-1.gif

In kot ti je že bil oodgovornje .. gre za pravilen prikaz in kje, ne pa koliko.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

... če je cena litra pri OMV 1€, pri petrolu pa 10€, pokuril si pa 10 litrov, bi na koncu v denarnici čutil, da si za vožnjo zapravil 100€

Tudi tole ne drži. Če sem tankal na OMV, je čisto vseeno, koliko stane pri konkurenci ali pa čez 14 dni .. še vedno sem plačal zanj 10€
smirk-1.gif

In kot ti je že bil oodgovornje .. gre za pravilen prikaz in kje, ne pa koliko.

Ne bo držalo.

Če sm jest tankaj pri OMV (po 1€/l) , pa sm tebi posodu avto, s katerim si pokuru 10l, pa si mi potem vrnil avto v takem stanju kot si ga dobil,(poln tank) kolk si plačal za bencin ki si ga potrabil, če si tankal na petrolu (po 10€/l) ?????
Recimo da se jebenz medtem podražil, ali pa so cene različne.

Al pa drug primer, da si ti na OMVju na nagradni igri zadel pol tank bencina, pa si potem avto meni posodil s katerim sm pokuril 10l. A lahko rečem da ti nism nč dolžan dat za benz, sej sm pokuril tistega, ki je bil zastonj, al boš rekel, avto mi pripelji nazaj tak kot si ga dobil, torej grem tankat na petrol, kj r me bo koštalo 100€ (za naš hipotetičen primer.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Če jaz komu posodim avto, mi ga ta vrne natočenega .. pač, očitnpo posojam samo prijateljem ali pa nekim normalnim ljudem, ki jim je logično, da natoči avto ..

Zaključek. še vedno sem plačal zgolj 10€ ..

In če se vrnemo nazaj na temo: tudi po tvoji razlagi bi mi n aporaba.com kazalo napačno "tankštelo"
smirk-1.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
bom malo razmislil kako bi najlažje in najbolje poštimal zadevo, da bo dovolj jasna

najbolje bi bila da bi povprečno porabo pisalo nekje med vrsticama :D
mogoče bi dodal v oklepaj (porabljeno je bilo gorivo iz XXX črpalke)
.....

še kaka ideja?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kaj pa funkcija "čakanja" črpalke?

V isti vrstici ti napiše predzadnjo črpalko, zadnjo ti pa da na "čakanje" in ko se vpiše nov vnos, da to s čakanja v razpredelnico, novo pa na čakanje. Funkcija čakanja zato, da ni potrebno hraniti listka od zadnjega tankanj do novega zadnjega tankanja.

Da bi v isti vrstici bili napisani obe črpalki je zelo nepregledno - tudi če se napiše "TANKANO NA .." in "PORABLJENO PA .." Več ko je podatkov, večja je zmeda.

Se pravi naj ostane isto, le da se "zamenja" črpalka .. ne zadnja, pač pa vedno predzadnja pri zadnjem vnosu razpredelnice. Moj predlog.

Bi jih pa rad videl še več!
cheer.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
ja to ni težko naredit, problem je pa ker bo nekdo prišel gor in bo imel lih kontra mišljenje

črpalka v tej vrstici pomeni, da je takrat tam tankal (in ne da je to porabil)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
ja to ni težko naredit, problem je pa ker bo nekdo prišel gor in bo imel lih kontra mišljenje

črpalka v tej vrstici pomeni, da je takrat tam tankal (in ne da je to porabil)

No, jaz sem vedno mislil, da se računa povprečna poraba točenega goriva s posamezne verige črpalk. Če se računa koliko točimo in ne koliko porabimo, ta funkcija nima nobenega smisla.

p.s. Uporabljam že dve leti in redno pišem, pa še nisem pogruntal
rolleyes-1.gif

EDIT: Pa saj kaže pravilno.
confused-1.gif

Po datumu sem filtriral samo zadnja tri točenja, prvič MOL, drugič AGIP in tretjič Petrol. Kaže mi povprečno porabo samo za MOL in AGIP, za Petrol pa še ne. To je pravilno!

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Bossek,

glede na to, da sem (no, zdaj nas je malo več
smile-1.gif
Večino ljudi itak zanimajo bolj ali manj zgolj tiste tri ali nekaj vrstic, kjer piše porabo po črpalkah, ne pa toliko posamezni vnosi.

Preveri samo, da računa prav, glede na situacijo, ki smo jo "spoznali" tukaj.

@ChaoRen .. ne gre za koliko, pač pa KAJ ..

Nazadnje urejeno:

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
Hehe, sem točno to razmišljal ene 2 tedna nazaj. Pač primerjaš pupme, kera ima boljši benz. To je itak vedno popularna tema
smile-1.gif

Pa vidim, da nisem edini, ki ga moti tak način beleženja porabe. Res ne vem zakaj se lokacija oz. pumpa ne da naknadno beležit.

vglavnem popravte
smile-1.gif