POPLAVLJEN AVTO ?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
motor je najmanši problem, tampač vodo spravič ven, menjaš olje,..proble je elektronika, kjer verjetno potem pol stvari več ne dela

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ko že omenjate poplavljene avtohiše..., ve kdo kakšna je situacija na Peugeot avtohiša Vič?
Namreč za ta vikend (PET. popoldan - PON dopoldan) sem bil dogovorjen za "testni vikend" z RCZ-jem.
No pa jih včeraj kličem, če še velja glede na situacijo, pa so rekli da ni šans, da jim je avte potopilo in, da imajo štalo...
Da pa lahko dobim avto en dan med tednom..., sem rekel hvala lepa.
Imam pa občutek, da so me malo nategnili.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ne bom 100% trdil zdi se mi pa, da tam ni bilo kaj dost vode, saj so nad Šparovim nivojem, druga stvar pa je, da ima Špar ravno zraven njih poglobljen del, kateri pa vodno ni bil obremenjen. Če imajo klet in je bil problem podtalnica ti pa ne morem garantirat.

Imajo pa dober izgovor če ne drugega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
pa testni avtomobili so za vikende zunaj, tako da so si kaj namislili
wink-1.gif
sicer pa kdo bi si želel vozit jajcastega pižojacel vikend???? wtf

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hmm..., jaz recimo, pa še marsikdo drug, ki ne nosi plašnic "made in Germany". Rezerviranega sem imel RCZ 1,6THP 200.

Bom pa drugače prišel do njega, ker dobro poznam direktorja prodaje na Peugeot Slovenija, je skoraj moj sosed.

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
A je še kdo slišal kaj , da baje zavračajo zavarovalnice za potoplene avte ker naj bi bil razglašen alarm in v tem primeru baje polica ne krije škode?
confused-1.gif

V tem primeru imaš avto kasko zavarovan....totalko....and you're [censored]!
stupid-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sem bil že takoj mnenja, da se bodo zavarovalnice izplačila škod otepale z vsemi 4imi, sploh take ala Generali...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Kar se tiče Malgaja ima spodaj podzemno garažo. Notri ima spravljene gume od zimovanja (menda ima konkreten problem, ker so se evidence na gumah nekako zabrisale, liski so šli adijo ipd, in pa nove avtomobile. Tako da pri malgaju je po moje potrebno še bistveno bolj pazit kot tam, kjer je vidno kaj je.

Okoli tistega skladišča s strupi je pa tko, da se najbolj bojijo da bi tista voda ven ušla, saj delajo analizo vode, kaj se je razsulo in stopilo v vodo. Če podatki ne bojo vzpodbudni, bo sanacija in predelava te vode menda koštala okoli pol miljona evropskih sredstev.

Malagaj je menda vse avte pravočasno prestavil že v petek in soboto. Pri Toyoti jim je pa časa zmanjkalo.
Glede tistega skladišča (pozor na črte na levi strani stene) je pa v ponedeljek iz-gledalo takole:

Sosednja garaža pa takole:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Lej že mogoče da je to rekel, naredil pa gotovo ni. Iz izkušenj vem, da je Malgaj prevelik nategun. Vem samo to, da so vodo z komunalinim tavelkim kamijonom že celo nedelo stran vozil, pa z eno manjšo pumpo ven črpal v kanalizacijo, medtem ko na Imosu, sončavi pa še kje sploh nikjer ni bilo nikogar (območje Agrotehnike je pač izvzeto, ker voda še ni niti odtekla). Zakaj ni blo tam gasilcem, oziroma zakaj se je tako mudilo, ve samo on.

Izjava za javnost je pa pač taka, ravno toliko, da ne bo ta zadeva tako očitna kot pri Toyoti. Če bi bilo temu res tako, bi bilo nekje videt kar nekaj novih avtov, pa jih ni blo nikjer, jaz pa iz izkušenj vem, da gre tja not vsaj 25 avtov (tok smo jih enkrat tam prevzemal, pa so prav vse iz spodnje garaže pripeljal, pa verjetno je kakšen še not ostal).

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Piz.da, pa glih toyoto kupujem. No, na srečo ne v LJ.
Jim je zalilo kako novo avensisko, srebrno?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zdej je še varno če je vozilo iz zaloge. Edin če je bil kje drgje zalit.

Se še niso posušl.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Odvisno od tega do kod je bil potopljen. Če to pomeni vodo preko avtomobila, je več ali manj misija nemogoče. Vem pa za primer, ko je bil avto potopljen nekje do višine pragov (voda je pod vrati že vdrla v avto in je je bilo v avtu cca 10 cm.

V avto se je razdrlo in očistilo notranjost (vključno z odstranitvijo sedežev, spodnjega dela armature ipd.), in se ga izsušilos s sušilcem za objekte. Menjani so bili npr kolesni ležaji in ostalo kar je dalj časa stalo v vodi in je občutljivo, prav tako sobili odklopljeni in posušeni ter kasneje zaščiteni s kontakt sprejem vsi konektorji, ki so bili pod nivojem vode.

Po treh letih se avto vozi brez težav.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
sej noben ne reče da ni mogoče zrihtat poplavljen avto, sam problem je če se to splača vsakdanjemu človeku. Mam prjatla k je takrat iz Češke dva avta prpelu k sta bla potopljena do strehe. Pa ju je zrihtal in rekel, da ni računice, ker je mogu skor vse menjat in da ni nič kej velik zaslužil. Pa je ličar/klepar tako, da mu ni bilo treba nobenih delovnih ur plačat,...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Od soseda kolega: R laguna 1.8 benz (prva generacija, ne vem letnika, okoli 95, je imela že el. šipe), je avto pri čakanju na trajekt v HR šel v morsko vodo (ročna ni bila dovolj zategnjena). No, avto je bil potopljen do konca, preden so prišli z dvigalom, da so za dvignili nazaj na suho je trajalo sigurno 3 ure.

Avto je dal zrihtati na ur. servis, mislim da je imel celo kasko, vendar so se na avto po kakem letu začele pojavljati raznorazni fehlerji (ni bilo več to to, vsaka 2 meseca je crknilo nekaj novega). Na koncu ga je poceni prodal in kupil novo Laguno 2.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sm zdele opazoval na servisu, k je imel tip avto očitno na pregledu po poplavi. Imeli so celo notranjost razstavljeno. Notri vse blatno po tleh, armaturi, vglavnem avto je bil zihr do strehe pod vodo. Pride lastnik, na hitro zmečejo vse dele notri, čez 20min sm jih že vidu zunaj, so že eni s tablicami KK kupovali avto. me prov zanima, za kakšno ceno je šel...

Me zanima, kako to spraviš to blato iz sedežev in ostalih tekstilnih oblog? 100% zihr nikoli.