Ponovno opravljanje vozniškega izpita

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
A je obvezno po odvzemu ponovno delat izpit ?
confused-1.gif
najbrz da ne ce se ne mislis vec voziti.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
A je obvezno po odvzemu ponovno delat izpit ?
confused-1.gif
najbrz da ne ce se ne mislis vec voziti.

Dobro. Ker nekdo mi je vztrajno bluzu, da je obvezno ponovno delat, da ne moreš odklonit, če ne bi želel več vozit...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Lahko ga začneš že isti dan opravljati, ampak ti ga na UE izdajo pol leta po odvzemu.
Pa med tem časom, ko si izpit ponovno opravil in teh pol leta od odvzema znaš vozit ali ne?
JA, ZNAŠ JA, ampak NE SMEŠ!!!!

Pa daj že enkrat dojemi: izpis ni pravica, ampak privilegij.
In če počneš neumnosti (vse, kar je v nasprotju z zakonom) izgubiš ta privilegij (izpit, dovoljenje za vožnjo).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Lahko ga začneš že isti dan opravljati, ampak ti ga na UE izdajo pol leta po odvzemu.
Pa med tem časom, ko si izpit ponovno opravil in teh pol leta od odvzema znaš vozit ali ne?
Pa če vseeno voziš, ali koga pri tem ogroaš?
Citat:
Pa daj že enkrat dojemi: izpis ni pravica, ampak privilegij.
In če počneš neumnosti (vse, kar je v nasprotju z zakonom) izgubiš ta privilegij (izpit, dovoljenje za vožnjo).
A znaš potem tudi obrazložit, nikjer ne govori o privilegiju ampak vedno samo o pravici npr 21 čl.

Citat:
Če policist ugotovi, da v cestnem prometu vozi vozilo oseba, ki nima pravice voziti takega vozila ali za katero iz upravičenih razlogov meni, da ni sposobna voziti takega vozila, ji mora prepovedati nadaljnjo vožnjo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
>>Pa če vseeno voziš, ali koga pri tem ogroaš?
Ni nujno, da ogrožaš. Ampak vseeno NE SMEŠ voziti. Ti očitno ne dojameš pojma "prepoved".
Tudi s parkiranjem v Triglavskem narodnem parku ne ogrožaš nikogar, ampak je vseeno prepovedano.
Tudi če med vožnjo skozi okno maham z AK47 ne ogrožam nikogar, pa je vseeno prepovedano.

>>A znaš potem tudi obrazložit, nikjer ne govori o privilegiju
>>ampak vedno samo o pravici npr 21 čl.
Citat:
Če policist ugotovi, da v cestnem prometu vozi vozilo oseba, ki nima pravice voziti takega vozila ali za katero iz upravičenih razlogov meni, da ni sposobna voziti takega vozila, ji mora prepovedati nadaljnjo vožnjo.

[/QUOTE]

A zdaj se bova pa na besede obešala? Prav.

"Pravica", kot sem jo jaz uporabil: Pravica voziti avto ti ni dana ob rojstvu, ampak si jo moraš prdobiti.
"Pravica", kot je v zakonu uporabljena: ko izpolniš določene pogoje (starost, tečaj, znanje, komisija, dovoljenje) si pridobiš pravico voziti določeno vrsto vozil. Če voziš tovornjak, pa nimaš v vozniškem dovoljenju tudi črke C, potem nimaš pravice tovornjaka vozit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
>>Pa če vseeno voziš, ali koga pri tem ogroaš?
Ni nujno, da ogrožaš. Ampak vseeno NE SMEŠ voziti. Ti očitno ne dojameš pojma "prepoved".
Tudi s parkiranjem v Triglavskem narodnem parku ne ogrožaš nikogar, ampak je vseeno prepovedano.
Tudi če med vožnjo skozi okno maham z AK47 ne ogrožam nikogar, pa je vseeno prepovedano.
Vprašanje se je nanašalo na to, ali zaradi vožnje brez izpita koga ogrožaš, pa vidim da nisi zmožen jasno odgovorit. "ni nujno da ogrožaš" pač ni jasen odgovor. no vsaj za narodni park si povedal.
Vprašal sem pa zato, ker mnogi tu vztrajno trdijo, da zaradi vožnje brez izpita ogrožaš vse po vrsti, za kar zaslužiš najstrožjo kazen (tudi doživljenski zapor smo že brali).
Ali smeš ali ne vozit brez izpita ali ne pa nisem vprašal, ker je odgovor vsem jasen, zanimalo me je le, če zaradi ne imetja knjižice v predalu koga še posebej ogrožaš.
Ker kadar jest napišem, da z vožnjo brez izpita nikogar ne ogrožaš kar planejo po meni.
Citat:
>>A znaš potem tudi obrazložit, nikjer ne govori o privilegiju
>>ampak vedno samo o pravici npr 21 čl.
Citat:

A zdaj se bova pa na besede obešala? Prav.

"Pravica", kot sem jo jaz uporabil: Pravica voziti avto ti ni dana ob rojstvu, ampak si jo moraš prdobiti.
"Pravica", kot je v zakonu uporabljena: ko izpolniš določene pogoje (starost, tečaj, znanje, komisija, dovoljenje) si pridobiš pravico voziti določeno vrsto vozil. Če voziš tovornjak, pa nimaš v vozniškem dovoljenju tudi črke C, potem nimaš pravice tovornjaka vozit.

[/QUOTE]
Ja in če izpit imaš, potem imaš pravico vozit, ni pa to privilegij. In ko ti izpit vzamejo ti vzamejo pravico, pri 18 točkah pa še šolo.
To je tako, kot bi zdravniku zaradi napake vzeli diplomo, maturo in osnovnošolsko spričevalo, in bi če bi se hotel ponovno zaposlit moral ponovno v prvi razred osnovne šole in naprej....
Recimo naprimer pacienta ni dovolj dobro pregledal in s takšnim pregledom nebi odkril raka, čeprav ga tisti sploh ni imel. (lahko bi ga pa).

Tako kot moraš po 18.tih točkah ponovno v avtošolo na najnižjo stopnjo zato ker bi lahko povozil otroka, če bi ti ravno takrat skočil pred avto, ampak otroka ni bilo nikjer, ko si peljal sredi noči 81 skoz naselje, pa nobene hiše blizu.

Ti dobro veš, zakaj si trdil da vožnja ni pravica ampak privilegij, jest sem ti samo pokazal da se motiš in je zmotno tudi vse, kar iz te tvoje napačne predpostavke izhaja.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Jaz mislim da ti kladiva sploh ne rabiš, lahko žeblje direkt s čelom zabijaš

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Jaz mislim da ti kladiva sploh ne rabiš, lahko žeblje direkt s čelom zabijaš
467716-post_slo.gif

Ja saj se mi je kar zdelo, da je blo tole vprašanje pretežko za vaše glavice, pa v izogib odgovoru zdej preusmerjate debato drugam

Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Pa če vseeno voziš, ali koga pri tem ogrožaš?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Pa če vseeno voziš, ali koga pri tem ogrožaš?
Ja, vedno ko voziš, predstavljaš potencialno nevarnost.
Če pa nimaš veljavnega izpita, pa predstavljaš povečano nevarnost:
a) ali izpita sploh nimaš in ne poznaš pravil,
b) ali so ti izpit vzeli zaradi kršenja pravil, kar pomeni, da spet predstavljaš nevarnost (ne zato, ker nimaš izpita, ampak zato, ker ne ravnaš v skladu s prometnimi pravili).

In še enkrat: če je nekaj prepovedano, se tega ne dela, sicer sledi kazen.
Pa ni važno, ali je prepoved smislena ali ne. Je pač prepovedano.
Tudi poligamija je prepovedana, čeprav s tem nikogar ne ogrožaš, in zna bit vsem vpletenim v užitek.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ja, vedno ko voziš, predstavljaš potencialno nevarnost.
In zakaj potem kar vsem ki vozijo in predstavljajo nevarnost ne odvzamejo izpitov?
Citat:
Če pa nimaš veljavnega izpita, pa predstavljaš povečano nevarnost:
a) ali izpita sploh nimaš in ne poznaš pravil,
b) ali so ti izpit vzeli zaradi kršenja pravil, kar pomeni, da spet predstavljaš nevarnost (ne zato, ker nimaš izpita, ampak zato, ker ne ravnaš v skladu s prometnimi pravili).
Debata gre o tistem, ki so mu izpit vzeli, ga je nato ponovno opravil, vendar pa ne dobil, ker še ni preteklo 6 mesecev.
Praviš da tak predstavlja povečano nevarnost, a takrat ko 6 mesecev mine, pa ta povečena nevarnost izgine, da mu vrnejo izpit?

Sicer pa po tvoji logiki, če je nekdo povzročil nesrečo, zakaj pa temu ne odvzamejo izpita, a ta pa s svojo vožnjo še ni dokazal, da ne pozna pravil, da krši predpise in predstavlja nevarnost?
Citat:
In še enkrat: če je nekaj prepovedano, se tega ne dela, sicer sledi kazen.
Pa ni važno, ali je prepoved smislena ali ne. Je pač prepovedano.
Tudi poligamija je prepovedana, čeprav s tem nikogar ne ogrožaš, in zna bit vsem vpletenim v užitek.
Vemo da je prepovedano, in da zasluži kazen. Ampak vprašanje je bilo, če nekdo z vožnjo brez izpita ogroža prometno varnost ali ne.
Al pa še hočeš, ali danes nekdo, ki je lani povzročil prometno nesrečo ogroža prometno varnost ali ne?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
>>In zakaj potem kar vsem ki vozijo in predstavljajo nevarnost ne odvzamejo izpitov?
Ker nekako se promet le mora odvijati. In da se te nevarnosti v prometu zmanjšajo, so
postavljena PRAVILA.
Ker čisto vse, kar počneš, je nevarno. Tudi če boš zaradi vseh svojih strahov doma v kavču
ležal in gledal TV, ti preti nevarnost zamašenih žil.

>>Debata gre o tistem, ki so mu izpit vzeli, ga je nato ponovno opravil, vendar pa ne
>>dobil, ker še ni preteklo 6 mesecev.
Ja neka kazen (poleg denarne) pa mora bit, a ne?

>>Praviš da tak predstavlja povečano nevarnost, a
>>takrat ko 6 mesecev mine, pa ta povečena nevarnost izgine, da mu vrnejo izpit?
Ja, ko mu vrnejo izpit, predstavlja manjšo nevarnost za okolico. Ker ne bo bežal ob kontroli prometa,
ker bo zavarovalnica krila njegove napake v priemru nesreče,...

>>Sicer pa po tvoji logiki, če je nekdo povzročil nesrečo, zakaj pa temu ne
>>odvzamejo izpita, a ta pa s svojo vožnjo še ni dokazal, da ne pozna pravil,
>>da krši predpise in predstavlja nevarnost?
Saj mu ga, če je nesrečo povzročil zaradi napake, zaradi katere se izpit odvzame.

>>Ampak vprašanje je bilo, če nekdo z vožnjo brez izpita ogroža prometno varnost ali ne.
Še enkrat: ja, ogroža, ker je dosti večja verjetnost, da bo policajem bežal, oz. da ne pozna pravil prometa (oz. jih ignorira)
>>Al pa če hočeš, ali danes nekdo, ki je lani povzročil prometno nesrečo ogroža prometno varnost ali ne?
Še enkrat: ja, ampak manj, če ima v žepu veljaven izpit (razloge sem ti že vsaj 3x napisal).

In ker je poterbno nekje postaviti mejo med "bolj ogroža" in "manj ogroža" so bila pač sprejeta neka pravila obnašanja in tudi sankcije za tiste, ki teh pravil ne spoštujejo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ksz

Kako je pa naprimer to da ti odvzamejo A izpit....poleg pravite da se prekine tudi B...zakaj pa....saj ko jih greš opravljat jih moraš opravljat ločeno in jih ločeno plačat.
Kaj pa opcija naprimer da pride do odvzema B kategorije in se naknadno odločiš delat čim prej za C kategorijo.....a lahko voziš tovornjak že prej kot dobiš B nazaj oziroma si upravičen do B-ja (po 6 mesecih)....ker ko sem ga jaz delal pred 19imi leti je bilo tako da če si delal C si avtomatsko dobil B poleg ,za A si pa moral ločeno delat.
Naj povem da imam samo B ker takrat ni blo denarja za tudi C.

Če se komu da in če ve...kako je z dodatnim izpitom za prikolico za avto do skupaj 3,5 oziroma 4,2 če se ne motim ,varjanta B+ ne vem kaj..E menda