Citat:
Uporabnik HudaLiza pravi:
Jaz vidim da me mangove jacks liberty bell (m36) jebe..oz rabi celo vecnost da se zazene.
Jaz imam s tem kvasom načeloma samo dobre izkušnje. Mogoče rabi malo več časa, da začne (vidno) fermentirat, a pri meni ne omembe vredno. Zelo dobro se je obnesel tudi pri ponovni uporabi, ko je začel fermentirat nemudoma... V seriji sem ga ponovno uporabil 2x (skupaj 3x), med drugim tudi pri APA, ki je prejela bronasto kolajno na letošnjem tekmovanju
Ne vem sicer zakaj, a nisi edini, ki poroča o težavah s kvasi MJ. Mogoče so res malo bolj delikatni za rokovanje, a so vrhunski, vsaj za moje pojme.
P.S.: Jaz striktno pazim na zadostno količino kvasa, se trudim, da z njim pravilno ravnam in imam primerne postopke in temperature fermentacije, zato imam z večino kvasov dobre izkušnje. Se pa med sabo seveda razlikujejo. A to, da ti nek kvas začne fermentirat v zelo kratkem času, ni nujno najbolje. Ustrezen čas adaptacije in razmnoževanja kvasa, ki še ne daje vidnih znakov fermentacije, je priporočljiv.