Ponev za palačinke

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dajte v palačinke kaj naribanega olupka limone, vanilijin cuker ipd. da ma stvar okus. Moja mati naredi take da ne rabim podmazat.
cheer.gif

PS. Za namazat pocen "nutelo" pa dobiš v Hoferju (Nutoka)...začuda čist užitno, kdaj mi je še bolj pristna kot Nutele delane za nas (tretjerazredni trg).

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
ah kje v Toskana -i to je na Koseški tržnici maš 5kg Nutello :D vem ker jo dobil od tam za božička :D

lp Avi

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ne mažejo sami, jaz samo pečem.V planu je jet kupit par kil marmalade, nutele, sladkor + limone (ja tudi to eni jedo, meni je ogabno), če pa pade še kakšna želja pa v trgovino.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Ne mažejo sami, jaz samo pečem.V planu je jet kupit par kil marmalade, nutele, sladkor + limone (ja tudi to eni jedo, meni je ogabno), če pa pade še kakšna želja pa v trgovino.

ej limone pa cukr mljask to je dobr... čeprav raje vidm eno DOMAČO marmelado gor :D

lp Avi

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
hehe, huda stava. Rad pečem palačinke, ampak da bi jih mogel pa 500 v enem šusu nardit je pa tud huda,hehe. Sam uni se bodo tud matrali da bodo nardil maso in tudi potlej da bodo vse pojedel. Dej povej s čim si si zaslužil tako stavo :D ?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Dej povej s čim si si zaslužil tako stavo :D ?

He he tole pa ne boš izvedel iz moje tipkovnice. Skrivnost!
Vam pa sporočim če preživim jutrišni dan.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ojla še sem tuki, sam je bila včeraj gužva v službi.

Rezultat akcije je bilo 503 palačinke + 12 ki so romale na tla ko sem se špilal z metanjem.
Pekel sem 8 ur in pol + pavze in če seštejem sem bil za ali okoli štedilnika 10 ur.
Materiala je pa šlo. Me je kar minilo ko so začeli zlagati iz avta. 14 kg moke, 21 l mleka in pa 67 vanili sladkorja + sol in navadni sladkor (nekaj malega). Najbolj sem debelo pogledal ko sem zagledal toliko vanili sladkorja ampak moram priznati zmešali so dobro maso, ki se je lepo pekla in bila okusna. Nafutral smo pa celo ulico in mularijo za katero sploh nisem vedel, da živijo v mojem okolišu. Sem pa spoznal še une sosede s katerimi sem bil do sedaj samo na dober dan.
Posledice peke: Hrbet in noge so bile čist v ku..., glava od afterparti s palačinkam. Kaj čem če so mi po končani peki in enem kratkem fuzbalu nosili pisne z Birso. Jest jih pa tudi nisem samo gledal.

Še par nasvetov če se najde še kakšen bedak, ki bi počel kaj takšnega:
Prvo dobro premisli če misliš resno.
Dobre ponve. Tefalke so se meni kar dobro obnesle.
Štedilnik obvezno na primerno višino. Mi smo ga po cca 100 palačinkah dvignili ker bi mi drugače hrbet razpadel.
Med peko večkrat operi ponve, se lepše peče.
Dobra družba in muzika.
Pa še enkrat premisli.

Slik še nimam. Nekako nisem imel časa še slikat, jih pa dobim v kratkem.
Veliko jedcev.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
hehe, dobr si. Dej k vidm da ti gre, predlagam da bi še ene 500 jih speku za nas @alterjevce
grin1.gif
.

kolk je pa jajc šlo?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
palačinke pek-a za piknik mamo.......v čevapčič temi je en kup majstrov, ki so baje pravi pečikur*i,.......MX naj bi bil poznavalec alkohola, torej bo poskrbel za pijačo..........

fantje & dekleta kdaj bo piknik?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Jajc je šlo nekaj čez 50. No pri 40 sem jih nehal šteti, uradni statistik in fotograf mi je pa ušel na morje. Ima pa vse skrbno zabeleženo.

A da bi spet spekel 500 palačink? A ste čist OK???? Ni več verzije za kaj takšnega. Saj veste kako gre osel na led samo enkrat sploh pa poleti
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Keber bi zmogel v 5 urah z dvema ponvama. Brez pavze, pa še hrbet ga ne bi bolel.

grin1.gif
5 ur ravno ne, drugače pa bi se upal storiti kaj takega, le maso pa naj drugi pacajo. Je pa treba imet kar nekaj fizične kondicije. No, pa plinski šporhet je nujnost.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja normalno, da se mora tudi kakšen čevapčič in ražnič zraven obrniti. A misliš, da sem cel dam samo palačinke mlatil?