Ponev za jajca

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.975
6.866
113
pri taščici
Piz.da imate cajta, da jaz zjutraj pol ure pred sihtom cakam, da se mi segreje litozelezna ponev za 4 jajca?! Kupim v lokalnem sparu enkrat letno ponev za par eurov. Zdrzi glih eno leto preden se zacne teflon svaljkati. Za 50 eur bi mi morala sama pecti pa se zmasirati zjutraj
A ti prinesem še eno svečo da boš v 20 minutah segrel ponev
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Sem včeraj v EMO Celje za test kupil ponev 22cm in ponev z dvema ročajema 26cm.
Danes zjutraj pekel ham&eggs in prijelo se je na full.
Prodajalka mi je zagotovila, da boljše ponve za palačinke ni, da pri jajcih je pa potrebno več maščobe. Osebno ne maram da jajca plavajo v olju.
Mogoče se bo s časom in uporabo ponev uredila in bo prijemanja manj. V nasprotnem primeru bom ponve od EMA pač uporabljal za druge stvari, za jajca pa kupil drugo.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Malo debelejše dno - teflonska iz Hofer/Lidl dve kaplji olja in kar drsijo jajca po njej. ;)
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.899
9.479
113
Sem včeraj v EMO Celje za test kupil ponev 22cm in ponev z dvema ročajema 26cm.
Danes zjutraj pekel ham&eggs in prijelo se je na full.
Prodajalka mi je zagotovila, da boljše ponve za palačinke ni, da pri jajcih je pa potrebno več maščobe. Osebno ne maram da jajca plavajo v olju.
Mogoče se bo s časom in uporabo ponev uredila in bo prijemanja manj. V nasprotnem primeru bom ponve od EMA pač uporabljal za druge stvari, za jajca pa kupil drugo.
Emajlirana ponev se ti ne bo ulaufala, ker gor ne boš nabiral patine. Lahko pa poizkusiš trik, sam to je packanje. Vzemi repično olje, naj prekrije dno, daj na plato, počakaj da začne kadit, odstavi, počakaj da se shladi, odlij olje in obriši s prtičkom. Na to pol olivca in šunko in jajca. Sam če ne maraš preveč olja in packanja ti je teflonska ponev edina prava izbira.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.899
9.479
113
Piz.da imate cajta, da jaz zjutraj pol ure pred sihtom cakam, da se mi segreje litozelezna ponev za 4 jajca?! Kupim v lokalnem sparu enkrat letno ponev za par eurov. Zdrzi glih eno leto preden se zacne teflon svaljkati. Za 50 eur bi mi morala sama pecti pa se zmasirati zjutraj
Moja za 50 Eur bo čez tvojih 10 še zmer taka kot je.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Verjamem in se strinjam.
Kot se rekel, če se zadeva ne bo vsaj malo unesla, bom takoj kupil še eno.
EMO sicer njihovo posodo reklamira kot zdravo posodo.
 

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Emajlirana ponev se ti ne bo ulaufala, ker gor ne boš nabiral patine. Lahko pa poizkusiš trik, sam to je packanje. Vzemi repično olje, naj prekrije dno, daj na plato, počakaj da začne kadit, odstavi, počakaj da se shladi, odlij olje in obriši s prtičkom. Na to pol olivca in šunko in jajca. Sam če ne maraš preveč olja in packanja ti je teflonska ponev edina prava izbira.

Vzami raje laneno olje. Naredi naboljši premaz.. Čisto na tanko premaži s papiranto brisačo in pote ornk prežgi, največ kar ponva prense.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.899
9.479
113
Če mi tako jajce servirajo (sploh če je še obrnjeno) jim ga v glavo zabrišem!
Če je prav pečeno, je obrnjeno super, ker ni z nobene strani prepečen. Tko jih na plati na morju spečem. Najlažje je da vzameš toast ali bolje kruh z modela, v sredino s kozarcem luknjo, rezino na plato, not vbiješ jajce in pol za kratek čas obrneš.... Krogec spečeš zraven. Da se pa tud brez kruha, sam morjo bit ohlajena, da skup stoji. Res fajn, ker od spodi ni prepečen.
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ja za tiste, ki želite trd rumenjak - meni je edini in največji užitek "tunkat" belo sredico v rumenjak. ;)
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.899
9.479
113
Narobe, na ta način je rumenjak tekoč, dost bolj, kot klasika na uč. Tud jest ne maram prepečenih jajc.
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.951
2.646
113
Tako pečenim jajcem američani rečejo over easy če jih pa pečeš da je rumenjak trd je pa over hard.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.655
2.585
113
Sunny side up :) (mehak rumenjak zgoraj, da lahko pomakaš)
Pa salmonelca ŠE VEDNO OSTANE ŽIVA!
 

Podobne teme