pomoč in nasveti

takata

Zelenc'
23. feb 2018
9
2
3
Pozdravljeni
danes so mi na teh. pregledu ugotovili,da mi je počila vzmet na zadnji desni strani avtomobila. Imam eno vprašanje in sicer me zanima ali moram sedaj menjati vzmet na obeh straneh? Avto je drugače letnik 2013 in ga uporabljamo samo za v službo kot drugi avto. To pomeni da se nikoli nista vozili v avtu več kot dve osebi max 170 kg.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.367
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pozdravljeni
danes so mi na teh. pregledu ugotovili,da mi je počila vzmet na zadnji desni strani avtomobila. Imam eno vprašanje in sicer me zanima ali moram sedaj menjati vzmet na obeh straneh? Avto je drugače letnik 2013 in ga uporabljamo samo za v službo kot drugi avto. To pomeni da se nikoli nista vozili v avtu več kot dve osebi max 170 kg.

Če si pameten, menjaš obe, da boš imel obe vzmeti enaki. Če ne, pa ti znajo na tehničnem povedat, da avto "visi"...
Primer: poči ti desna guma, ki se ne da popravit (jo je razneslo). OK, gor daš rezervo do vulkanizerja in tam kupiš kaj? Jaz obe...

takata

Zelenc'
23. feb 2018
9
2
3
Hvala lepa za res hiter odgovor.Se mi je zdelo da je boljše zamejati par. Tudi cena ni tako strašna okoli 110 evrov za par.Ali je zamenjava kaj komplicirana,avto ima motor spredaj tako da zadaj mislim da ne bo komplicirano.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.367
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Hvala lepa za res hiter odgovor.Se mi je zdelo da je boljše zamejati par. Tudi cena ni tako strašna okoli 110 evrov za par.Ali je zamenjava kaj komplicirana,avto ima motor spredaj tako da zadaj mislim da ne bo komplicirano.

Menjat ni "pretežko", če si malo spreten... Lahko sam... Mehanik pa te za to tudi ne more "oskubit"... Mene je menjava (sicer sprednjih) stala 160€...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pozdravljeni
Če je Citroen, potem ti bo kmalu počila še druga, tak da menjaj kar obe ...

takata

Zelenc'
23. feb 2018
9
2
3
Danes naročil vzmeti (komplet 100 evrov),naročen pri mojstru v sredo. Še enkrat hvala vsem za odgovor