Pomivalni stroj pušča madeže

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Tale moj je DSN 1430, stara jajca torej...

ok kul, hvala, sprobam ta vikend
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Tudi folija ne pomaga. Imam še eno teorijo
smile-1.gif

Drugače pa sem pred kratkim bral eno študijo, kako so otroci, ki izhajajo iz gospodinjstev, ki perejo na roke, manj oboleli za raznimi alergijami, medtem ko recimo tisti, ki izhajajo od tam, kjer uporabljajo pomivalni stroj, pa so naklonjeni alergijam. Teorija bi naj bila, da pomivalni stroj preveč "sterilno" opere posodo, sterilno okolje pa vemo da ni dobro za normalen razvoj otrokovega imunskega sistema.

Tako da, dokler uporabljam naravno čistilno sredstve me ne moti, če ga tu pa tam kaj tudi zaužijem (če sploh ostane na posodi kaj), sem veliko bolj miren zdaj, kot pa da bi gutljal tisto kemijo iz tablet/gelov
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Po tednih jebarije, sem obupal, očitno ne pomaga nič.

Ostaja teorijo, da je pač kriv pomivalni, ker nima primernega sistema za sušenje posode in potem kapljice ostanejo na posodi, se posušijo, sledi pa potem pušča "nekaj v vodi", verjetno kakšni minerali...ker točno tam, kjer ostanejo kapljice, potem nastane nek flekec. Najlepše se vidi na teflon posodi, črna podlaga pač. No, tudi na prozorni plastiki se lepo vidijo.

Me pa zanima še nekaj, v navodilih ni nič napisano, oz je zelo skopo; namreč Half Load funkcija. Kako bi naj to delovalo, kako bi se naj uporabljalo, kdaj se to uporabi, kakšen bi naj bil prihranek, se splača sploh? Ker v navodilih vse kar piše, da se s tem prihrani "vodo in energijo", brez nobenih ostalih navodil.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Po tednih jebarije, sem obupal, očitno ne pomaga nič.

Ostaja teorijo, da je pač kriv pomivalni, ker nima primernega sistema za sušenje posode in potem kapljice ostanejo na posodi, se posušijo, sledi pa potem pušča "nekaj v vodi", verjetno kakšni minerali...ker točno tam, kjer ostanejo kapljice, potem nastane nek flekec. Najlepše se vidi na teflon posodi, črna podlaga pač. No, tudi na prozorni plastiki se lepo vidijo.

uporabljaš sol, lesk , detregnt ločenoal vse v enem? če rabš vse v enem, preašlataj na ločeno. Sol doziraj (naštimaj na trdoto) tolk kt mate trdo vodo, mogoče majčkn več...ti bo skurlo mal več soli, bo pa voda mehka. Drgač Gorenje ma v ponudbi magnetni nevtralizator vodnega kamna (soli)...mogoče ti pride to bolj prav kt sol
http://www.gorenje.si/izdelki/pripomocki-dodatki/dodatki/385320

lesk kupuj kakovosten (recmo v muellerju od npr. calgonita ker je nemški, avstrijski pri nas v šparu at co pa iz vzhodne EU...o kakovosti ne bi) in v majhnih dozah, da se ti ne pokvari (zgubi na kakovosti) (npr 250 ml, ne pa litrske pakunge). Glede doziranja boš pa vidu, potem ko ga boš not natankal. POčak da gre vsa ta star lesk ven, n eprej tankat novga, ker boš sam sitnsoti mel

peri na daljše in temperaturno nekoliko bolj bogate programe, ne na eco. to so taka jajca da glava peče

Me pa zanima še nekaj, v navodilih ni nič napisano, oz je zelo skopo; namreč Half Load funkcija. Kako bi naj to delovalo, kako bi se naj uporabljalo, kdaj se to uporabi, kakšen bi naj bil prihranek, se splača sploh? Ker v navodilih vse kar piše, da se s tem prihrani "vodo in energijo", brez nobenih ostalih navodil.

gre za to, da napolniš eno košaro (al spodnjo al zgornjo) in posledično se zmanjša poraba vode. Ali delata obe vetrnici ali samo ena ti pa n ebi vedel povedat.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Po pomivanju pusti posodo v stroju in daj še 1x pomivat brez praškov - tekočine za pranje. Poročaj.
nahrung002.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Bi znalo delovat ja, ker se ti madeži hitro sperejo..ampak ni pa praktično, kaj se naj ponoči zbudim, da še enkrat dam prat, ker zjutraj se že rabi posoda
wink-1.gif

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Fleke na priboru pomaga odstranit kos zmečkane alu folije v posodi za pribor (neverjetno ampak res deluje).

Mavrični fleki so predoziranje "šajninga".

Beko ima znane težave s sušenjem - žal ga imam sam in je to edina resna zamera. Pametne rešitve ni. Tudi odpiranje ne pomaga, vsaj ne tako, da bi izginili madeži od kapljic. Delno tudi davek A+++, ker se špara s toploto za sušenje in ventilatorjem oz. kondenzatorjem vlage.

Čistila za stroj, prazne žehte, prekuhavanje,... vse to je en šit. Dobrih dvajset let nisem tega delal na treh različnih strojih pa je OK pralo, Beko ima pač težave - žal.
Za stroj očistit je najboljše dat v vodo za pomivanje (ne predpranje) kake pol litra do liter kisa za vlaganje pa na najbolj vroč program.
Zanimivo, tudi mi imamo podoben primer z slabim sušenjem pri 3 mesece starim beko-tom, ampak to smo opazili šele zadnji mesec.
Na začetku je stvar delovala tako kot mora in zato sumim da je nekaj crknilo.
Ali ste svoje stroje imeli kaj na servisih ali pa ste kar sami postavili diagnozo
sprasujem se.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Slabo sušenje Beka je dejstvo, aksiom, fakt,...
wink-1.gif

Tu nimaš kaj.

Sem pa po xyz letih menjal Finiš/Calgon/Finish za drug prašek v tableti in razlika v + je očitna.