Pomivalni stroj pušča madeže

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz vzamem propeljerja dol, na tušu odmontiram slušalko/prhalnik in pol s polno vode pri luknjicah noter, da pri sredinski taveliki ven pomeče svinjarijo. kakšne koščice limon ali riž kot je nekdo rekel ... tablete iz lidla, polovička na cel stroj. se ne pritožujem. je pa neki stari candy.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najprej vzemi navodila za uporabo.
Po vsej verjetnosti je zraven še listek s katerim izmeriš trdoto vode !!!
In nato nastaviš kakšno vodo imaš. Glede na napisano je zelo velika verjetnost, da imaš kontra nastavljeno in se ti potem to pojavlja zaradi same vode.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
da si malce sposodim tole temo...

Pomivalni stroj sicer odlično opere posodo, ni madežev, čeprav se prej nič ne namaka, ipd, vse gre lepo dol.

Problem pa je, da pusti sled "tablete", takšni beli flekeci so. Gredo pa lepo dol s krpo, ampak vseeno se bojim, da je to kakšna neprijazna kemikalija ostala? Najbolj se vidi na teflonu, ker je pač črna podlaga
smile-1.gif

Kaj bi to bilo? Uporablja pa se hofer tablete, ampak tudi s kakšnimi dražjimi, finish, ni razlike.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A na vseh temperaturah?

Generalno je problem naše šparanje, ker vsi praški rabijo za raztapljanje toplo vodo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
lahko ti preveč doda soli

če uporabljaš tablete all in one varianto, potem soli in tekočine za sijaj ne potrebuješ dodajati.

pri nas že lep cajt furamo gel. V stroj ga damo malo, ker posodo prej splahnem, da ni ostankov hrane gor, sploh pa zasušene.

x2 Mi enako.
zmaga.gif

EDIT: šele sedaj opazil, da sem citiral star post
redface-1.gif

ON: Darjan, poskusi z gelom, mi nimamo nobenih problemov, le ene parkrat sem uporabil tabletke, a nisem bil zadovoljen.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
da si malce sposodim tole temo...

Pomivalni stroj sicer odlično opere posodo, ni madežev, čeprav se prej nič ne namaka, ipd, vse gre lepo dol.

Problem pa je, da pusti sled "tablete", takšni beli flekeci so. Gredo pa lepo dol s krpo, ampak vseeno se bojim, da je to kakšna neprijazna kemikalija ostala? Najbolj se vidi na teflonu, ker je pač črna podlaga
smile-1.gif

Kaj bi to bilo? Uporablja pa se hofer tablete, ampak tudi s kakšnimi dražjimi, finish, ni razlike.

Nehaj uporabljat tablete, pa ne bo teh težav.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
McGiver, na vseh temp ja, oz gre do max 70, več stroj nima opcije.

Kateri gel je potem najboljše razmerje med price/performance, da se ne zapodim v neki overpriced brand?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Ne gre se za ostanke umazanije ali ostanke detergenta, ampak zgleda takole:

Mogoče je problem v stroju, občutek imam da faza sušenja ni dovolj učinkovita in na posodi ostanejo manjše kapljice, ki potem, ko se posušijo (ker stroj deluje čez noč), pustijo takšne madeže. Madeže se sicer enotavno obriše, ampak vseeno bi raje videl, da jih ne bi bilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Soli je polno, edino če ni dovolj kvalitetna, je neka cheap shit iz hoferja.

Vedno bolj se mi dozdeva da je nekaj narobe s fazo sušenja. Namreč na recimo plastičnih posodicah ostanejo cele kapljice vode, pribor pa je flekast. Pomoje se pač pribor toliko bolj segreje (ker je pač neka kovina), zaradi pare, in se potem kapljice zasušijo, na plastiki pač ostanejo cele. Do kapljic pa pač pride, ker se pusti sroj čez noč, para kondenzira...
Če ne pozabim dam zadevo prat čez vikend, čez dan in takoj, ko bo konec, odprem stroj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Ok, očitno je res voda...

Umijem nož na roko, z detergentom, da se sveti...ga splahnem in namerno ne obrišem, pustim...in čez čaz se pojavijo podobni "flekeci" kot iz stroja...

očitno nek šipterski pleh?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
zdej bo ugotovi, da maš da v pomivalca "višjega cenonega razreda" tlačiš posodo in pribor iz "nižjega cenonega razreda" in je zadeva nekompatibilna.

men je pa stroj puščal podobne lise kot naftni madeži - cela mavrica na kozarcu. dol gre pa samo tko, da si roko skor zlomiš od drgnenja.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
V kakem stasnju pa daješ posodo v stro? ( čistost le te)

Na koliko časa daš čistilo za stroj in narediš eno žehto na prazno?

Koliko vode ti porabi stroj...deklarirano ( prek ali pod 10 litrov)?

Tekočino za steklo imaš katero...ter na koliko imaš nastavljen dozirnik?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Fleke na priboru pomaga odstranit kos zmečkane alu folije v posodi za pribor (neverjetno ampak res deluje).

Mavrični fleki so predoziranje "šajninga".

Beko ima znane težave s sušenjem - žal ga imam sam in je to edina resna zamera. Pametne rešitve ni. Tudi odpiranje ne pomaga, vsaj ne tako, da bi izginili madeži od kapljic. Delno tudi davek A+++, ker se špara s toploto za sušenje in ventilatorjem oz. kondenzatorjem vlage.

Čistila za stroj, prazne žehte, prekuhavanje,... vse to je en šit. Dobrih dvajset let nisem tega delal na treh različnih strojih pa je OK pralo, Beko ima pač težave - žal.
Za stroj očistit je najboljše dat v vodo za pomivanje (ne predpranje) kake pol litra do liter kisa za vlaganje pa na najbolj vroč program.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Aha, potem je kul...sem zgleda v pravo smer razmišljal in očitno je to to. Me ne moti toliko, če pač ostanejo kapljice, bolj bi me motilo, če bi ostali ostanki pralnega sredstva, ni mi za goltat tiste kemije.

Poskusim tole s alu folijo..kaj ...potem vzamem koliko in dam jo kam, pod pribor ali se ne sme dotikat?

vincent; uporabljam doma narejen prašek za pranje, nič kupljenega
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
DIN 6632 S, tvoj je očitno novejši model, moj mislim da 2013.

Jaz uporabim folijo v katero smo kaj zavili, ali pa od "šiptarskega" burgerja domov prinešenega. Lepo ne pretrdo zmečkaš daš v košarico (nima veze če se dotika pribora - vsaj nisem opazil razlike) in čez kaka dva tedna menjaš - boš presenečen kaj boš videl.
wink-1.gif