Pomivalni stroj pušča madeže

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Imam čisto nov pomivalni stroj Bosch višjega razreda, a mi vseeno ne opere dobro posode. Zadnje čase so predvsem kozarci prav zani in u"flekasti" in poskusili smo različne tablete, a je ves čas enako. Prav tako smo očistili filter, pa poskušali ne dajati preveč umazane posode (nekdo nas je opozoril, da je mogoče posoda umazana in da jo moramo podrobno očistiti, preden jo damo v stroj, da ni preveč mastno), a nič ne pomaga.

Preden kličem serviserja po nepotrebnem, me zanima, če sem kaj spregledal ali se da to urediti kako drugače? Hvala!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Aja potrebno je se pogledati sobe za vodo ki se lahko zamasijo zaradi vodnega kamna in umazanije. Ocistih jih lahko z zobotrebcem.
Ce uporabljas tablete das sol in sredstvo za lesk na minimum.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
lahko ti preveč doda soli

če uporabljaš tablete all in one varianto, potem soli in tekočine za sijaj ne potrebuješ dodajati.

pri nas že lep cajt furamo gel. V stroj ga damo malo, ker posodo prej splahnem, da ni ostankov hrane gor, sploh pa zasušene.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mozno je vse vidis da je mozno da nov pralni stroj visjega cenovnega razreda ne opere posode
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Imam čisto nov pomivalni stroj Bosch višjega razreda, a mi vseeno ne opere dobro posode. Zadnje čase so predvsem kozarci prav zani in u"flekasti" in poskusili smo različne tablete, a je ves čas enako. Prav tako smo očistili filter, pa poskušali ne dajati preveč umazane posode (nekdo nas je opozoril, da je mogoče posoda umazana in da jo moramo podrobno očistiti, preden jo damo v stroj, da ni preveč mastno), a nič ne pomaga.

Preden kličem serviserja po nepotrebnem, me zanima, če sem kaj spregledal ali se da to urediti kako drugače? Hvala!

A zraven tablet uporabljaš tudi sredstvo za lesk? Če ja, je to lahko problem. Fleki na kozarcih so lahko od posušpene vode (če je premalo sredstva za lesk) ali pa bele lise, ki ostanejo od sredstva za lesk (če ga je preveč). Ni jih težko ločit, fleki od vode so "trši".

Če so fleki od vode:
1. Nekaj uporabljat tablete. Gel+sol+sredstvo za lesk, vse kvalitetno
2. Preveri nastavitve doziranja sredstva za lesk. Daj na maksimum, pa potem počasi zmanjšuj.
3. Kozarce peri zgoraj.

Če so zaradi preveč sredstva za lesk:
1. Glej točke za fleke zaradi vode
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Zanimivo, kako ste vsi proti tabletam, zakaj že?

Od hoferja so sila poceni in opere se posoda čisto gut, dovolj bi bila tudi polovica tablete, a se mi ne da jebat za te cente...

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Uporabljam samo Finish Gel.Všeč mi je zato,ker ga lahko prilagajam,al ga bom dal več al majn.Odvisno,kok je umazana posoda.Če pa,kupim tablete.Pa kupim samo Finish,tiste v ovitku,ko daš celo noter,ki se sama raztopi.Sem kupoval tablete od Lidla,Hoferja.Pa mi niso ble všeč.Pa še posoda,ni bila lepo sijoča.Sem vrgu stran,pa šel nazaj na Finish.In ne menjujem več.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.974
6.991
113
Aja, mogoče je tu problem. Mene ne zanima sijoča posoda, ampak le da je oprana
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Problem vecine novih strojev je varcnost tako porabljajo vedno manj vode in vedno nizje temperature zato da lahko napisejo gor a++++ dejansko pa opere slabse kot kaksen 20 let star stroj.
To velja za pomivalne in pralne stroje.

Pa nihce ni proti tabletam samo lahko da stroj slabo stopi tableto in ni ucinka zato je boljsa uporaba gela ce imas kaksne tezave.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Če je višjega cenovnega razreda je itak Mademin Germany.

Sol mora biti v vodi!

Jaz bi se osredotočil namtekočino za kozarce...v kolikr lahko nastavljaš dpziranje najprej zmanjšaj na 1 oz. Minimum..probaj še zamenjat proizvajalca.. katerega pa uporabljaš?)...prašek/tablete pa uporabljaš od koga?

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Na žalost ne morem nastavljat količino soli in tekočine za lesk (kar me preseneča, saj bi pri takem stroju pričakoval, da bo to mogoče). Zdaj imam polno soli in tekočine, tako da naj najprej počakam da ju zmanjka? Ampak če bo brez tekočine za lesk in soli in samo s tabletkami, pa spet ne bo v redu ne?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Z zobotrebcem bolj malo narediš, jest vzamem dol in pihnem z kompresorjem.... Ponavadi se kakšen riž zatakne ali kej podobnega.

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Ali si si prebral navodila za uporabo pomivalca? Z ustrezno kombinacijo tipk prides v pravi meni in nastavis vrednosti za sol oziroma kolicino sredstva za splakovanje. Default nastavitve so ponavadi dobre za Ljubljano s trdoto vode 14 d.H.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Od "izuma" 3 v 1 tablet in naprej do all in one sol ni več potrebna!

Metanje denarja skozi okno!

Kar se tiče Finisha sem njegov pristaš cca 30 let (ko smo ga še samo v Italiji dobili), vendar po porabljeni tej rundi jih za večno zapuščam - nekaj so morali spremeniti - ni to več to. Smešno ampak W5 iz Lidla so se mi zadnjič zdele veliko boljše.
frown-1.gif