Položnica za rezervni sklad posebej?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
((Brezvezen post, samo zato da se popravi layout na prvi strani ker je ime prejsnjega posterja cisto predolgo))

Odgovori so odvisni od človeka in njegove motivacije za zapravljanje prostega časa.
Moje si lahko ogledaš tukaj. Če spodnja povezava ne deluje, ker je ne znam pravilno prilepiti (ne poznam še sistema tega foruma) jo lahko po želji vtipkaš v brskalnik.

Razprav za in proti, rekla kazala, kaj bi bilo, če bi bilo in zakaj ni tako, nakladanj na splošno itn...se ne udeležujem. Pomagam le v temah, ki jih obvladujem. Na večih forumih.

Zakaj sem se v imenu besed odločil za pomoč etažnim lastnikom, ki ...

Nazadnje uredil moderator:

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Evrofil je hotu povedat, da imaš tako dolgo ime, da zaradi tega cel forum raztegne in je zato nadležno
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Evrofil je hotu povedat, da imaš tako dolgo ime, da zaradi tega cel forum raztegne in je zato nadležno
smile-1.gif

Ja, se opravicujem - moj post je bil brezveze, in samo zaradi tega da prva stran ni razvlecena.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Upravljanje_objektov_Mag_dom pravi:
Dovolil si bom podati kratko obrazložitev v tej temi.

Upravnik mora zagotoviti, da se vsa vplačila etažnih lastnikov v rezervni sklad vodijo na posebnem transakcijskem računu.
Ker upravnik opravlja upravniške storitve ponavadi za več večstanovanjskih stavb, mora zato za sredstva rezervnega sklada voditi knjigovodsko evidenco za vsako večstanovanjsko stavbo posebej.

Sami naprimer vodimo ta sredstva tako, da ima vsak objekt v upravljanju - kjer etažni lastniki vplačujejo denar na tak način, odprt poseben individualni račun na ime objekta. Gre torej za dva različna računa (zbirni račun za plačilo stroškov objekta in račun vplačila sredstev na račun RS) Zato etažni lastniki prejmejo dve položnici.

V primeru, da etažni lastniki združijo zneske obeh prejetih UPN nalogov in izvedejo nakazilo na upravnikov transakcijski račun, moramo po zakonu, najkasneje v roku 10 dni od vplačila posameznega etažnega lastnika odvesti sredstva, vplačana za namen rezervnega sklada, na transakcijski račun rezervnega sklada pripadajočega objektu.

Hvala!

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
smile-1.gif

Ja, se opravicujem - moj post je bil brezveze, in samo zaradi tega da prva stran ni razvlecena.

O tnx, po slovensko pa razumem
bonk.gif
. Zadevo bom uredil takoj - preko admina ali pa z drugačno ponovno registracijo.....