Polo -zajla ročne

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ve kdo če se da pri polotu našponat zajlo na ročni ker začne prijemat sele na petem zobu.

Letnik 2008, zavore bobni.

(Možno kje nastavit v potniški kabini?)

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Ponavadi je vijak pri ročki. Odstrani sredinsko konzolo.

Nekaj takega:

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ok bom pokukal...saj nekako ciljam da se da tam nastavi a raje vprašam predno podiram naslon za roko.

(Drugače obankolesa v redu primeta..enakomerno..a res pozno...sicer me je opozoril to na tehničnem...vozi ba žena ki itak ji je pač tako kot je verjetno ok)

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
S temi malimi VW jajčki v babjih rokah je en sam problem, nič pa ne pomaga, če se ročno orenk zategne točno 1x letno na tehničnem...
tongue-1.gif

Sam sem 2x popi*del in dal zamenjati komplet zadnje bobne (no, zajlo in ležaje sem pustil stare), pa je pomagalo kvečjemu nekaj let... Potem je (čisto sposoben, btw.) mehanik to začel reševati tako, da se je dalo ročno potegniti "do neba", skratka previsoko, kot bi imela 10 zob. Ampak vsaj na tehničnem niso več težili.

No, čez nekaj let je polota pošravfal nekdo drug (star ata v penziji, ki je bil nekoč vodja vw servisa in ima v garaži vedno le po 1 avto naenkrat) in mi je smeje povedal, da so zavorni batki (ki pritiskajo bobne narazen, ko potegneš ročno) od napačnega modela in gre zato ročna v nebo...
bonk.gif
Strošek materiala? Minimalen, ročna pa spet dela k'o puška.

Skratka, da se marsikaj, je pa nekaj je6anja, in običajnemu mehaniku se bolj mudi iti delat kaj bolj profitabilnega...
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz na splošno nisem navdušen nad bobni...več ali manj bolj za en ku... primejo pa stalno so neki problemi z njimi. Al kaj češ..so na avtu.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri meni ni potrebno podirat naslona. Do te matice prideš z vrha skozi naslon. Odstraniš dno naslona.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jaz na splošno nisem navdušen nad bobni...več ali manj bolj za en ku... primejo pa stalno so neki problemi z njimi. Al kaj češ..so na avtu.
Nikoli nisem imel težav z bobni...... Prej z diski zadaj.....
Ne štekam pa teženja na tehničnih... in kaj če prime šele na 10. ali pa če na 17. zobu? Prime ali ne prime? Prime enakomerno? Čao, adijo, se vidimo drugo leto ....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
boljš kot da ima avto zadaj diske, pa se z njim vozi kratke relacije in malo zavira, potem pa rjavijo po naležni da je joj
pa da imaš še npr megana kot kolega ki ima zadaj disk v kompletu z ležajem in stane 150€...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
bobni so zakon, še posebej ko jih naštudiraš in jih porihtaš, stoški so smešno nizki, glede korozije kot je Hondi napisal, boknedaj da crknejo klešče pri diskih je strošek...primejo pa diski NIČ manj kot diski,

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
bobni so zakon, še posebej ko jih naštudiraš in jih porihtaš, stoški so smešno nizki, glede korozije kot je Hondi napisal, boknedaj da crknejo klešče pri diskih je strošek...primejo pa bobni NIČ manj kot diski,
tko je pravilno, a ne?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
saj to jim govorim, sploh za mestne mlinčke
če je OK nastavljeno namazano in zrihtano, prime ko grom

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ve kdo če se da pri polotu našponat zajlo na ročni ker začne prijemat sele na petem zobu.

to se ne nastavla z zajlo ampak v bobnu notri.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Diske menjat pa bo

Nisi odogovoril na vprašanje
smile-1.gif

Če lastnik bremza kot ženska (i.e. je ženska) je to normalno stanje po ene 2, 3 letih
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Disk ima 10 let, 180kkm. Ploščice pa 60. Tako da bo treba res najbrž vse na novo nabaviti pa zamenjati. Pa saj si že zasluži. Desno zadnje kolo -ročna tudi ne prime ok.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

to se ne nastavla z zajlo ampak v bobnu notri.

in pravilni postopek je tak, da moraš v kabini najpre sprostit zajli, nato dol bobna in premakneš kajlico (če jo ima, drugač pa vijak, ki raztegne pakni) in daš nazaj bobn, vrtet se mora brez večjega štekanja....ko sta bobna gor se pa še v kabini nastav višino ročne.
Če bobn ne gre dol pustiš, če je kajlico jo porineš gor, da skp zlezejo pakne...

Menjat pakne je težko, ker je treba ornk našponat fedre, jest jih doma nism mogu
uf-1.gif
tud na ponku sem ga hotu raztegnt ma ne gre, je pa treba en kljukco emt da ga našponaš.