Polo vs Punto

mtk

Zelenc'
1. nov 2008
10
1
3
No imam buđet 7k€. Kaj lahko dobim za ta denar?

Kar sem gledal dobim:

Polo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2493199

ali

Grande punto
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2463895

Toliko da prideš od točke A do B. Sedaj imam 16 let stara jajca s 300km , da nisem nevem koliko občutljiv na udobje etc..... No udobje bi bilo že, da bi vedel da bom prišel na cilj
bonk.gif

Stroški, servisi, napake, varnost....

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
oba sta si nekako enakovredna. probaj oba in se nato odloči na podlagi občutka. mogoče lahko pri fiatu pričakuješ kakšno sitnost več pri elektroniki vendar načeloma nič kaj večjega. sam bi se težko odločil med tema dvema. poglej mogoče še ibze, fabie (je isto sranje kot polo) in podobne v tem razredu. ti pa priporočam da kupiš kmalu po novem letu ker boš lažje glihal, ker kasneje je kar naval na rabljene avtomobile...spet odvisno koliko bodo še napihovali to finančno krizo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pazi se prešvoh motorjev. Znajo pokurit veliko preveč, pa še grejo ne nikamor.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
jaz bi se raje odločil za poloja kot pa puntoja. Samo 1.2 mašina je malo prešvoh, če voziš počasi pol kuri malo, če pa stopiš bolj po gasu pa kuri isto ali pa še več kot 1.4.
če boš kupoval polota raje vzemi z 1.4 16V mašino.Bolj se ti splača vzeti ibizo, pa maš za isti denar sigurno več opreme, ostalo pa je vse isto. tudi pri fabiji je vse isto. Razen če želiš imeti original VW-ja

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Absolutno grande punto, ker je vsaj lep. Vse ostalo je tam tam. Pa še generacijo modernejši avto boš imel kot polo & derivati.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Imam obcutek da bos pri puntotu dobil za denar vec. Izkusjne imam pa samo z prvim puntotom. Delal brez problemov, samo tankal sem.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
absolutno Punto! dobiš veliko več avta za enak denar.... pa še lepši je!

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Jaz pa ne da bi karkoli gledal...predlagam vw-ja......ker imam z obemi izkušnje
smile-1.gif
Vsekakor original vw ne kupij vw satelitov- mimogrede imel seata pa vem kako to gre, kar se tiče primerjave s Fiatom mislim da je boljše imet kakšno stvar manj v opremi in delujoč avto kot pa ...... Pa ne me narobe razumet ,tudi Fiat zna morda dobro delat......

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Točno tako....kako so eni ljudje slepi......naj kr kupi fiata po predlogu onidveh gor ko sta svetovala več za ta denar. Avto kupljen nov, sicer ni bil moj sem pa ga vozil dosti......pa vem, da je bilo toliko okvar na avtu v enem letu kot na polotu v desetih.

Potem pa pravijo temu boljši nakup......bolje en knofek manj pa dela ostalih 9 zato bol ziher....glede kvaliteet motorjev pa se tak neda teh dveh priemrjat.

Pa tega zaj ne pišem zato ker sem privrženec vw-jev, samo čimbolj objektivno sem probal ocenit situacijo......

Na madžarskem tudi dobiš več cot za manjši denar
hysterical-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Jaz pa ne da bi karkoli gledal...predlagam vw-ja......ker imam z obemi izkušnje
smile-1.gif
Vsekakor original vw ne kupij vw satelitov- mimogrede imel seata pa vem kako to gre, kar se tiče primerjave s Fiatom mislim da je boljše imet kakšno stvar manj v opremi in delujoč avto kot pa ...... Pa ne me narobe razumet ,tudi Fiat zna morda dobro delat......

ibiza=polo=fabia. imel sem že vse tri znamke, no ne ravno te modele ampak z vsemi sem bil skoraj enako zadovoljen.
mimogrede škoda felicia z škodino mašino je veliko boljša od teh novih fabij. imel sem jo 5 let, prevoženih 270k kilometrov, 3x sem ga razbil in veliko manj sem zapravil za popravila kot pa za vw golfa. in novi lastnik se še zmeraj vozi brez problema.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Če bi se odločal po lepoti potem nebi tu spraševal. Ker verjetno ve, kaj mu je všeč in kaj ne. Sprašuje za dober nakup (kvalitetna). Napisal je od točke A do točke B. Gre za zanesljivost in varnost.
-Punto je novejši model.
-Polo kot WV zavzema bolšo pozicijo na trgu.
-motorja oba enako slabotna

Moj nasvet, če ni pametnih argumentov. Se odloči po občutku, kaj boš raje vozil.
rolleyes-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Točno tako....kako so eni ljudje slepi......naj kr kupi fiata po predlogu onidveh gor ko sta svetovala več za ta denar. Avto kupljen nov, sicer ni bil moj sem pa ga vozil dosti......pa vem, da je bilo toliko okvar na avtu v enem letu kot na polotu v desetih.

Potem pa pravijo temu boljši nakup......bolje en knofek manj pa dela ostalih 9 zato bol ziher....glede kvaliteet motorjev pa se tak neda teh dveh priemrjat.

Pa tega zaj ne pišem zato ker sem privrženec vw-jev, samo čimbolj objektivno sem probal ocenit situacijo......

Na madžarskem tudi dobiš več cot za manjši denar
hysterical-1.gif

No zaj pa nehaj, če si vozo puntoja letnik 96 (pa še to dva dni pa en tork klko vem je bil avto od punce?) še ne pomeni da je 10 let mlajši avto tudi zanič. Kvarijo se VW in Fiati, vprašane je samo keri bol, po statistiki sodeč VWji bolj (podatki so od adac-ja).
Pa da nebi govorili o varnosti. Nakoncu izpade, da ma Grande punto 5 zvezdic Polo pa 4.

Evo pa me zaj prepričaj in poduči zakaj je VW bolši od Fiata.

Aja vem, zato ker je firma?, Ker je to VW?, Ker je to...
540055-Statistika.jpg

Priponke

• 540055-Statistika.jpg
    540055-Statistika.jpg
    149,5 KB · Ogledi: 241

mtk

Zelenc'
1. nov 2008
10
1
3
No mislim, da sem se odloču.

Glede zanesljivosti, sedaj imam tudi Fiata, ko sem ga dobil pred 6 leti, je bil 10 let star in 160km. Od takrat mi je šel alternator, par ležajev je blo treba menjat, nič kaj tako kritičnega. Zdaj pri častitljivih 16 letih je pa res začel štrom crkovat, voda pušča pri hladilniku itd itd. No

No za 400k jurjev bivših sem se odlično vozil 6 let.
zmaga.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nekateri so imeli s fiati res slabe izkušnje. Veliko jih je imelo tudi z vw. Ampak tam se crknjen motor ali menjalnik ne štejeta kot resna okvara ali nekaj, kar bi prišlo v ljudsko zavest. Vprašaj samo lastnike polotov/ibiz/fabij z 1.4 motorji, koliko jih ima originalno kombinacijo motorja in menjalnika
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
a nima ta 1.2 polo 3 cilindre
če ima potem raje 1.4motor drugače pa če ostajaš pri 1.2motorju potem grande punto.ne morš se vozt z 3mi cilindri no

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ampak ta motor s 3 cilindri se pa dere skoraj kot subaru
smile-1.gif
Pelje se čisto ok za svoje konje, samo glasen je.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
izbiraj med lepoto in kvaliteto. punto je novejsi in lepsi model, polo ni kar se dizajna tice nic posebnega, nazadnje je bil res spremenjen leta 1995.

kar se tice pa kvalitete, vw mocno prekasa fiat. imel oba in razlika je zelo ocitna.

pri meni ni dileme. glasujem za vw.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ko boš imel 15 Polotov in 15 Puntekov, potem povej
smile-1.gif

to je tak kot če bi šel delat anketo za volitve, pa bi samo enega vprašal.... hahahhaa