Polna/prazna luna - vpliv na nas?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.792
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Zdravniki govorijo o tem da je takrat več ponesrečencev.

Not true. So delali v KC raziskavo o tem in rezultat je bil, da ni prav nobene povezave.

Na splošno mislim, da je zadeva mit, placebo, pravljice naših starih mam... kot še marsikatera podobna zadeva.
Končno en normalen odgovor...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.792
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

Znanstveniki govorijo da vpliva na počutje in izločanje tekočine iz telesa v tem času.
Vsi poznamo geofizikalna pojava plimo in oseko.
Keri znanstveniki?
hysterical-1.gif

Plima in oseka? Kaj pa ima to veze s polno luno?
bonk.gif

Pa čudno da vas ne pobere čez dan. Saj je svetloba direktno iz sonca konkretno močnejša, kakor tisti prdek odbit od lune. Je mogoče luna premazana s kako čudežno snovjo, ki naredi sončevo svetlobo nevarno?
hysterical-1.gif

Vse je samo v glavi
grims-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ti tega ne zastopiš. Ko je ščip, je Luna polna in jo je največ in je tut plima zato največja. Ko je mlaj, Lune ni in tudi plime ne.
tongue-1.gif

(joke
wink-1.gif
)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jah, jaz vem samo, da sem včeraj zvečer težko zaspal in imel nemiren spanec. Skozi dan nisem opažal kakšnih čudnih ugotovitev.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Končno en normalen odgovor...

Tudi not true
smile-1.gif
.

Normalno je, kot pravi večina ljudi tudi na tem forumu, da dejansko luna je kriva za določene spremembe v njihovem življenju. Ljudje smo pač po naravi taki, da iščemo vzorce v svetu, pa če so še tako bizarni, neverjetni in skregani z logiko. Še toliko lažje je, če nam nekdo pokaže vzorec (pa čeprav izmišljen) in potem sami nanj apliciramo svoje življenje.

Očitno je razum slepa veja evolucije...
bonk.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No tisti, ki pravite, da polna luna nima vpliva na človeka. A mi potem lahko nekdo pojasni zakaj je naša mala tisti dan ko je polna luna popolnoma drugačna kot normalno. Kot sem že rekel sem že za nekaj zadnjih lun ugotovil iz njenega obnašanja, saj do sedaj temu sploh nisem dajal nekega pomena in nisem nikoli spremljal kaj je.
Aja pa stara je slabi dve leti, tako da nima pojma, ali je luna al krajec ali karkoli.

lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A lahko ti pojasniš, zakaj zadeva vpliva nanjo? Verjetno ne... To je nekako tako, kot bi od mene zahteval, da pojasnim, zakaj alternativna medicina ne deluje in zakaj bog ne obstaja.

Kot sem že napisal, opcij je veliko, glede na to, da je stara dve leti, pa je najverjetnejša, da se ti zadeva samo dozdeva (ona sicer ne ve, kdaj je polna luna, veš pa ti!). Morda ji sije luna skozi okno direktno v sobo... kaj pa jaz vem.

Pač placebo efekt. Zdi se ti, da se obnaša drugače, pogledaš luno, vidiš da je polna... DAMN pa se res drugače obnaša. Druge dni, ko je podobno in ni polne lune, pač temu ne posvečaš pozornosti.

Enako kot dejavu. Enkrat se tvoje blodnje in realnost poklapajo in WOW... it must be true.

Vse je v glavi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če bi mi to napisal pred enim letom bi se popolnoma strinjal s tabo. Tudi sedaj se bi rad, samo ko je res neverjetno očitna razlika v obnašanju. Mah dokler bo samo na polno luno sitna se ne bomo pritoževali.
grin1.gif

lp

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Morda pa je hčerino obnašanje posledica vaše "lunarne obremenitve" ?
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.304
1.927
113
zadeva definitivno deluje....to opaziš ko imaš otroke...kot prvo, ko se odmaješ v porodnišnico v času polne lune (do zdaj 2 x - upam da več ne, je bila pa vsakič).

potem pa ko imaš otroka in nastopi luna....zadnja (pred nekaj dnevi) je naša 2 in pol letnica dobesedno prejokala v presledkih - tako da sem vsaj 15 x vstal (zjuraj seveda kot rožica - nase mislim)....zadeva se vleče (z vsaj 5 x vstajanjem na noč) še od takrat...no včeraj ni bilo druge kot da sva jo dala v svojo posteljo.

Običjano pa je treba romati k njej od 0 do 1 x na noč.

to da smo starejši drugačni pa tudi drži..samo na cesto se zapelješ se lahko samo križaš
smile-1.gif
.

vincent

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
41
Delam na telefonu in vam povem, da ob polni luni so stranke tecne k sv.... Nekej je pa tud psihe, tako kot petek trinajsti.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.792
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ima, ima...
Vidim, ja. Tudi prazna, očitno.

Prvi post si preberi v tej temi, ki je mimogrede stara 7 let.
Prvi post v tej temi je bluz. Vse resne znanstvene raziskave zavržejo lunin vpliv. Edini vpliv, ki ga ima, je preko psihe, "ker smo prepričani, da vpliva".
Vsaka hiša ob kateri stojiš, ima nate večji gravitacijski vpliv, kot luna. Kaj šele grički in gore. Pa nič ne vidim, da bi se kdo kaj pritoževal na sprehodu preko vasi/mesta ali obisku lokalnega hribčka