Poliranje

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Kolk pa je cena
smile-1.gif

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Bom pogledal in sporočil naslednji teden, ker me ta teden ni več v pisarni.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
miha72...kupi en dober vosek, ter ga 2 do 3 x letno nanašaj na avto.

in to bo to.

če ga boš sam pral, paziš kako ga obrišeš (uporabljaš pravo jelenovo kožo, še bolje pa silikonski brisalec) pa bo avto tipi topi.

S brisanjem je zmeraj problem. Katera krpica je najboljša za temne barve. Jelenova koža, umetna jelenova koža, vileda, alcantara,...??

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Imam pa zdaj en super šampon za avto, ki sicer stane 10eur/liter, ampak je vsakega centa vreden.

Lahko bi tudi napisal, ker je ta šampon, če se že hvališ z njim
smile-1.gif
Sicer pa niti ni drag.

NanoMagic.
cheer.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
jaz uporabljam pravo jelenovo kožo....samo še vedno pušča sledi.

Zdaj sem nabavil silikonski brisalec (v L'eclercu za 5,5 EUR, 30 cm širine) in bom brisal vodo z njim, kar bo pa ostalo (po vogalih) pa še naprej jelenovo kožo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
to polirko novo od PERLESa imam na probi tudi sam in sem z njo izredno zadovoljen - moti me le tale "novi" ročaj, mi bolj paše delat s starim ki je 90 stopinj glede na tega

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
jaz uporabljam pravo jelenovo kožo....samo še vedno pušča sledi.

Zdaj sem nabavil silikonski brisalec (v L'eclercu za 5,5 EUR, 30 cm širine) in bom brisal vodo z njim, kar bo pa ostalo (po vogalih) pa še naprej jelenovo kožo.
V fifth gearu so testirali raznorazna pranja. Zmagala bi ročna, vendar so največ sranja na laku naredili ravno s tem brisalcem. Na laku se stori manj škode, če avto zapelješ v avtomatsko pralnico s ščetinami.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Da se zopet mal uštulim. Letos imam še 2 avta za poštimat, svojo rikšo z metalik lakom in novga Seata z candy weiß barvo
smirk-1.gif

Kaj naj uporabim in kaj ne.

Naj omenim da bo pač na roko potekalo
grin1.gif

Torej kje kupit pocen krpe, gobice itd. Domnevam da je to nuja pri takem opravilu.

No, do sedaj sm tole uporabljal:

Automagic New care glaze, nato BC2 in nato Turtlewax en nano vosek. Ene bo mogoče glava bolela, vendar rezultat po nekaj urah je bil čist ok
smirk-1.gif

BC2 se mi zdi čist ok, kaj pa politura?? Kej bolj pametnega?

Sedaj sm računal da bi uporabil isti zadevi od Automagica (ker je še dovolj robe) in čez ali Liquidglass oz Cairbon?? Je ta Cairbon vreden denarja?? Oz morda čisto tretja zadeva??? Predlogi??

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
V primeru da boš poliral ročno uporabi pasto ki ima v sebi "filerje" ,to je npr. BC2 ki ti skrije nepravilnosti ,nanesi preprosto z gobo tanko plast in potem s mikro krpo pobriši .Kot zašito pa uporabi tekoči vosek npr. Bananamagic ,naneseš počakaš cca. 30 min in potem pobrišeš .To je najcneje in najhitreje cca. 2uri dela pa še v najbližji štacuni lahko to dobiš ,gobico za nanašanje kupiš v šparu mikrokrpe pa v Lidlu .

Če pa hočeš korak več pa nabav kakšen kit za ročno poliranje od Carlacka ( 40 eur )pa imaš mir za 5-6 mesecev ali še boljše v kombinaciji s Autoglymom SRP ,Blackhole ... ( 20eur ) in boš s rezultatom več kot zadovoljen .

Zadnji korak pa je seveda strojno poliranje v primeru da imaš avtomobil nov potem vsekakor razmisli o vložku cca.80 eur za pripravo novega avtomobila in boš imel mir za celo leto pa še avtomobil bo lepši kot si ga prevzel v salonu
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
na roko enostavno ne moreš polirat. Tako da...kot je rekel CF kupi polirno pasto z mašili (torej AutoMAgic bo tu idealen).

Ostale kremice, ki jih imaš so čisto OK (le turtle wax meni osebno ni najboljši...ga imam, pa ne uporabljam (mogoče. za kake feltne, tak za čez zimo). Boljši je Bananamagic (od AutoMagica) oz. da probaš dobiti carnuba vosek (od Scholla se jih dobi - pri istem dilerju kot za AutoMagic)

Jaz uporabljam da 'poliranje' po voskanju (Torej odstranjevanje voska) mikro krpico (dobiš v vsakem Sparu za 3- 4 EUR)....pa se mi zdi da se še najboje obnese. KO končaš jo splahneš in posušiš. Ko je že precej usrana (pa ne gre dol) daš matki da jo opere z gatami.

Ko je že nekdo omenil silikonski brisalec...meni se super obnese (z vidika odstranjevanja velikih količin vode), za fino brisanje zdaj tudi uporabljam mikro krpice (in več jelenove kože)...ker se mi zdijo bolj mehke (ali da rečem drugače...po jelenovi koši se mi je zdelo da zadeva pušča mikro raze za sabo).

Ja ja...pomlad je tu
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se pravi polirna pasta če delam na roke ne pride v poštev?? Recimo tista od automagica: new car glaze. Al ornk (z strojem) oz ne diraj
grin1.gif

Torej BC2 pa nekaj čez?? Un turtle wax bo za feltne itd, tako da je smsiel dat čez pol Liquid glass oz Cairbon ali je vse skupaj brezveze če ni ornk spolirano z mašino. Torej raj tvoj bananamagic.

P. ker sm mal tko z kešom, vidm da bi blo fajn enkat nabat mašino za polirat (pa dat unih 200€-maš za skos). Tist domnevam da maš zravn eno gobo za polirat, eno za razne BC2 sr. Zadnji primer pa na roke z cunco??

Kkšn predlog za mašino?? Neki ki ima dobro razmerje cena/kvaliteta?? G220 Meguiars? A je ta na tri fazn štrom?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
seveda lahko poliraš na roke! Samo s tem početejm ne boš spoliral ven nepravilnosti, ampak jih boš zgolj zakril - zamašili. V roku 3 mesecev bo avto tak kot je bil.

Torej z naslova da zakriješ holagrame itd. je čisto OK. Čez daš potem še zaščito za lak (vosek) oz. pred njim še kako reč za večji sijaj (npr. BC-2).

In to je to.

Da pa bi se na roke spravil odpravljati nepravilnosti prikazane zgoraj na slikah...pa lahko pozabiš.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Itak popolnoma jasno.

BTW: kako je pol z temi Liquid it zadevami. Je smisel dajat te zadeve čez če sam z BC2 pregoniš in da prej pač ne poliram..

Oz wetwax namest banamagic-a??

Nazadnje urejeno:

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
New car glaze se nanaša s mašino tako da če delaš z roko ta korak spustiš .Bananamagic uporabi kot končen produkt ,če hočeš lahko potem naneseš še dodatni sloj LG-sa ,kar se tiče cairbona raje pozabi
crazy1.gif

Če kupuješ mašino in si začetnik potem vsekakor DA npr. 220 od megsa ali Kestrelova ( obedve sta popolnoma enake razen da je kestrelova 1x cenejša )

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hvala fantje za vse
smirk-1.gif

Bom pa razmislu o omenjeni Kestrelmašini, res ni draga. Polirne gobice domnevam da se bo dobi
smirk-1.gif

Sam še nekaj: ker je več modelov: SIM 180 (je dovolj teh 3000rpm) oz DAS-6??

Oz kaj takega: oz je to pol k. vredno:

Hai-tec

Nazadnje urejeno:

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Kestrel DA6 je "dualaction" se vrti v obliki atoma ( manj toplote na laku-barvi ) ,SIM180 pa rotacijska .Kot začetnik vsekakor bolje da nabaviš DA kot rotacijsko .V kompletu s Kestrelom dobiš še nastavek ,gobice boš pa moral kupiti posebej ( 15-20eur za kos ) . Tista na tvojem linku še v hobi program ne spada
evil.gif