poliranje avta ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ko sem jaz mojega prvič generalno čistil zunaj in znotraj (plastelin) sem si rekel, da tega ne grem delat komu drugemu za manj kot 200€, je bilo dela za cca. 10 ur. Kje je šele poliranje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
saj je čist enostavno, tist ki jo je vprašal za ceno, naj jo še vpraša kolk časa rabi za avto, pa kar je manj kot 12 ur so mašila

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
A je to drago a poceni ?

za stranke je drago za tistega ki dela pa je poceni
grin1.gif

sam si izračunaj če je drago:
najmanj 15ur poliranja, material min. 30€ ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
vse je stvar, kolk je tvoja ura vredna, ce en 1, potem je to 45 € ce pa 10 € pa toliko več
smile-1.gif
če je delo na črno je pošteno recimo cca 5 € in to je to. zdaj pa si računajte.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
mislim da ima ta ženska svojo firmo
grims-1.gif

če tako zelo malo ceni svoje delo....

še na Alterju več zaslužim z Alti
grin1.gif

jaz še svojega avtomobila ne grem polirati za 100€
hysterical-1.gif

samo če daš za avto 20.000€ in ti je potem škoda dati 200€ enemu profesionalcu (npr. CSF) da ti spolira avto
stupid-1.gif

boljše dati 50€, avto pa je spoliran v 2urah
cool-1.gif

praske pa so "odstranjene" do naslednjega pranja
cheer.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem jaz dal enmu profesionalcu cca. 250€ pa dobil holograme.

Sem pa dal 50€ kolegu pa je bil takrat čist ok, uporabljal je 3M paste, sam kako zaščito bi moral dat takrat še gor pa pač ni dolgo trajalo. Če bi ga jaz butl namazu vsaj z liquid glassom bi bil zelo dolgo ok.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
vse je stvar, kolk je tvoja ura vredna, ce en 1, potem je to 45 € ce pa 10 € pa toliko več
smile-1.gif

za 5€ na uro tebe še gledam ne, kaj da bi ti avto poliral

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
holograme si dobil zato, ker je ta profesionalec preveč hitel s poliranjem
grims-1.gif

a je bil avto spoliran v 1 dnevu?

če sam poliraš avto, ga v 1 dnevu sigurno ne boš spoliral, sploh pa ne črnega
grims-1.gif

za kolega pa je vedno druga cena
grims-1.gif

sploh za takšne, ko jih rabiš pa noben nima nikoli časa
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
komot spoliraš avto v enem dnevu. samo delaš oz takrat ko sonce posije pa praktično do polnoči skos na polno brez pavze.
res pa da so to avti razreda punto clio corsa, pri večjih gre pa na tesno. v to so všteti vsi potrebni koraki. če si pa avto en dan prej že pripraviš pa gre tudi bmw 3 tourig v enem dnevu skozi do perfektega rezultata.
jaz recimo porabim za clio punto in podobne nekje 14 ur, za kakega karavana gre hitro tam 18-20.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
čas priprave je vštet v poliranje
grims-1.gif

in če ti nekdo pusti avto na poliranju moraš čas priprave všteti zraven.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
verjetno ga da večina polirati malo pred prodajo avtomobila, da izgleda kot da so skrbeli za avto in potem pričakujejo večji zaslužek
grims-1.gif

prej se pa na Alterju hvalijo, da kupujejo eLeclerc olje in da sploh ne perejo avtomobila
grin1.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
v glavnem sumasumarom ni neke fore da daš avto polirat...

Ne razumem. Bistvo je, da dobis nekoga, ki obvlada in ti avto spravi v lepo stanje. Vse je stvar, koliko ti je do pleha. Kot pri vseh stvareh.
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
eno je odnos do stvari pa da skrbiš za stvari...eno pa je da poliraš do šajna, da te vidijo kolk maš šajni avto.

če razumeš razliko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
v glavnem sumasumarom ni neke fore da daš avto polirat...

Ne razumem. Bistvo je, da dobis nekoga, ki obvlada in ti avto spravi v lepo stanje. Vse je stvar, koliko ti je do pleha. Kot pri vseh stvareh.
evil.gif

In potem moraš avto dnevno prat, ker drugače se ne vidi kako je lepo spoliran! Jst naredim 30km po slovenskih cestah in je avto že prašen, potem počakaš še na prvo jutranjo roso in imaš totalno grdobijo na plehu ... pa potem avto spet opereš itd. -> na koncu sumarno opereš avto 100x letno, kar naredi res velike poškodbe na lahku oz. zgleda znucan. Ostali ki operemo(-jo) avto 2x letno ali pa še to ne pa teh težav nimamo.

Torej sumarno se res ne splača, ker tudi večje raze in brez 101 zaščite normalen pleh preživi 20 let!

Sam recimo enkrat letno uporabim tisto poceni sonax nano super turbo tech polirpasto (or. whatever), zato da podrgnem svinjarijo, ki drugače s pranjem ne gre dol - avto že zato deluje 10x lepši, tudi če se ne šajna kot zlat oltar v cerkvi.

Za prodajo avta v vrednosti čez 10k EUR pa se splača vložit 200 EUR za poliranje + 100 EUR za globinsko čiščenje notranjosti (+50 EUR za vrtenje števca), ker avto lahko prodaš za 20% več kot pa če je zanemarjen (vsaj povečini).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja je bil črn in se mu je mudilo, vendar je bil avto tam 3 ali 4 dni.

Če maš firmo in to delaš za preživetje bi moral glede na pomembnost referenc sam povedat da ni zneslo spedenat črnega avta v tem času zarad takih pa takih težav in zaračunati MANJ ali pa sploh ne, rok pa je bil nažalost fiksen, razen če bi ga čez en teden spet pripeljal recimo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
smile-1.gif

Ona že ima službo in to dela honorarno, v prostem času, tako za dodaten denar. In v tem primeru nemoreš nevem kakšne cene postavljati. Pa še rada to dela.

Pravi, da polira najmanj 16 ur.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ja sej kot dodatni zasluzek, vse super, ce je le folk ki je pripravljen se to it. Jaz moram se en avto lotit, ko je bil z glici al kaj ze čiščen, tolk da ne bo spraskan... to pa je tudi vse. kar se mi zdi smiselno.