Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Bom še jaz napisal moje skromno mnenje. Iskreno sožalje družini preminulega policista. O plači ne bom razpravljal, ker vsi vemo, kakšna je. Je pa dejstvo, da je delo policijska nevarno, tako kot vojaka, ali pa gozdarja. To tveganje pač sprejmeš, ko se za poklic odločiš.
Edino kar me pri tem moti so sindikalisti. Najprej bi bilo potrebno zamenjati njih. Pokojnega še pokopali niso, pa se sindikalisti že oglašajo, da rabijo novo opremo. To je sicer res, ampak policija potrebuje opremo ne glede na to, ali je nekdo preminul ali ne.
Dejstvo je tudi, da je denarja v državi več kot dovolj. Problem je edino v tem, da je napačno prerazporejen. Javna uprava je neučinkovita, in za svoja dejanja nihče ne odgovarja. In ker gre v masi plač preveč denarja za ene, ga zmanjka za druge.
Glede na to, da je tukaj kar nekaj forumašev po mojem iz vrste policije pa sledeče; vaši sindikalisti naj se najprej začnejo boriti proti korupciji v lastnih vrstah vsaj pri javnih razpisih. Vsa vozila, ki jih uporabljate so še nova neustrezna, ker niso primerna za opravljanje vašega dela. Zakaj nihče od sindikalistov ne »ropota«, da navaden Golf pač ni primeren za policijsko vozilo, ampak potrebujete Golfa, ki je posebej prirejen za delo policije? Zakaj nihče od sindikalistov ne zaropota pri javnih razpisih pri vzdrževanju vozil med ko se privat vozila kolegov iz policije brezplačno vzdržuje s strani tistih, ki dobijo razpis?
Da ne bo kdo narobe razumel, globoko sočustvujem z družino preminulega in obsojam takšna dejanja. Pa vendar kot rečeno, del rizika kot poklic pač obstaja. Se mi pa poraja misel; ko nekdo dela samomor in namerno v nekoga trči je to tudi potem umor ali pač samo nesreča?
Sej se strinjam s tabo, ampak malo bi dodal ali odvzel.
Res je, da za vsako službo ki jo imaš, moraš sprejeti tveganje nevarnosti. V policiji vsekakor to tveganje je. V vojski je pa tveganje delno. Fantje, ki gredo na misijo v Afganistan so premalo plačani. Tisti, ki so se pa po Bosni in Kosovu sprehajal, so bili pa manj ugroženi, kot če bi bili 8 ur v avtu, ali na strehi. Kakšno tveganje je za vojaka, ki ne zapusti kasarne ali Slo?? Kaj večje od npr. voznika, varilca, kuharja, serviserja....????????? (zdej me boste vojaki pokritiziral)
Kar se tiče sindikatov. Po mojem sploh brezveze, da obstajajo. Obstajajo samo zato, da imajo delo in brezposledic lahko kritizirajo, moralizirajo, se kregajo..... . Pa da dobre plače vlečejo.
Oprema. V današnjih časih, je težko reči, kaj je zastarela oprema, ko pa dnevno prihajajo nove stvari ven. Dejstvo je, da nekateri policisti ne čuvajo opreme in se ne sekirajo, če je po njhovi lastni krivdi kaj narobe.
V omenjenem primeru ne vem, kakšno bi bilo primerno vozilo?? Mogoče samo tank ?!?!
Okol tega, se lahko vrtimo še kar nekaj časa, pa ne bomo našli skupnega mišljenja.
Niso krivi policisti, če se ljudem obrne. Kriva je današnja politika. Ljudje živijo slabo, plačani (če sploh so) so slabo, policaji pa lahko pišejo kazni za prekrške, ki bi lahko bili prej samo napake. Pa še te brez posledic. Grem stavit, da lahko čisto vsak voznik plača kazen (po današnji zakonodaji) na 50km trasi. Ali zaradi neke neumnosti v prometu ali oprema, izpravnost..... In tako se ljudem obrne, plača pa nič kriv človek.
Če bi bili ljudje toliko pošteni, kot mislimo da smo, bi se polcaji lahko z bicikli vozili okol, pa še to brez orožja.
Ne vem zakaj je napad na uradno osebo bolj kazniv, kot na "navadnega" državljana? Napad se naj tretira za vse enako. Z namenom nekoga ubiti ali da ga celo ubije, naj bo 40let. Plus veliko €!! Al pa zob za zob! Brez pomilostitve. Pa bo vsak razmislu, a se splača.