Policijsko ustavljanje na odstavnem pasu

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:

in odstavni pas je namenjen..zakon pravi čemu? omenja ustavljanju po anvodilih policije..mislim d ane. torej me silite v prekršek. kako zanimivo. ali se motim.

Citat:
II. PRAVILA CESTNEGA PROMETA

24. člen

(1) Udeleženci cestnega prometa se morajo ravnati po prometnih pravilih, razen:

– če je drugače določeno s prometnim znakom;

– če drugače odredi policist;

– če v skladu s pooblastili drugače odredi občinski redar.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odlično. je bilo za pričakovati.

pri nas najprej poberejo poslanci denar, da nardijo svetovno dober zakon. potem pa dodajo člen, kjer dajo vsa poblastila mahoniju in redarju.

to je podbno kot da vložiš full enerije v ekspresno psotalvjanje brunarice v gozdu polnem lubadarjev. prvih 14 dni ej fino..pol so pa sam še ementaler stene

gr69

Guru
15. dec 2009
11.642
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Pa še tole poglej:

Citat:
Načela cestnega prometa

2. člen

(1) Udeleženec oziroma udeleženka (v nadaljnjem besedilu: udeleženec) cestnega prometa mora ravnati tako, da poteka promet nemoteno, umirjeno in varno.

(2) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.

(3) Kadar so udeleženci cestnega prometa otroci, starejši ljudje, slepi, invalidi in druge osebe, ki niso v celoti sposobne za samostojno udeležbo v cestnem prometu, so drugi udeleženci dolžni nanje posebno paziti in jim, če zakon tako določa, tudi pomagati.

Pa ni zdaj poanta v tem ali policist sme ali ne sme ustaviti koga na odstavnem (zakon mu to dovoljuje) - vprašanje je ali je varno. In mislim, da se večji del tukaj pristonih strrinja, da se na odstavnem NE ustavlja (ne policist ne sam) če ni res nujno potrebno (nekaj primerov nujnosti je Mahoney naštel).

Mimogrede - tudi jaz ne ustavim na odstavnem - prvi izvoz dol pa se tam dogovorimo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ko sem se vračal s šihta prej ob 8:15 so tam prI NAKLEM - POLICI AC ustavili 2 na odstavnem.....KR beli AUDI? .....

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.231
216
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne vem kako dojemas svet okoli sebe in ali se ravnas po tem ali se ti kdo zdi Bog ali ne. Dejstvo pa je, da ZVCP-1 določa, da se mora voznik, če ga ustavlja policija, ustaviti. Je pa stvar taka, da če te bo nekdo ustavil na odstavnem pasu ker si npr. govoril po telefonu in vaju bo zradiral romunski slepar, da bo policist odgovarjal za to.

Bravo, si mogoče razmišljal o činu maršala ?
grin1.gif

Ko bom razmazan po avtocesti, se bom tolažil s tem...
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Najbolj hecno je, da je ta tema nastala na podlagi tega, da je nekdo videl ustavljen avto na odstavnem in zraven policijo. In ja, so primeri, ko je potrebno nekoga ustavit in bi bilo prenevarno se vozit do naslednjega izvoza. Zdej pa a so bli vsi primeri ko je bil kdo ustavljen upravičeni ali ne pa jaz pač ne bom presojal (pa niti ne morem). Je pa dejansko najbolje tako pametovanje poslušat od nekoga ki je bil ustavljen zato ker je kardinalne bedarije pocel na AC. Spomnim se enega bedaka, ki se je z najvecjim veseljem vozil po prehitevalnem pasu kljub temu da je mel praznega voznega 1 km naprej. In se tko vozimo kak kilometer, ko zapeljeva še midva na levega...in se ne umakne...in poblendava...in tip zahodi na polno po bremzi....se upocasnimo na 60 km/h in besno maha not v avtu.... aja bila je tema, ocitno ni videl kdo vozi za njim... in greva nazaj na desni pas, on spet pocasi pospesuje na tam cca 120...in gre zacuda na vozni pas....in se odlociva ga prehitet, greva na prehitevalnega in mojster skoci pred naju (pred nami je bila prazna AC, ponoci).... Ok takrat je pa vrag vzel šalo. greva po desni mimo, vidi kdo ga prehiteva in zacne neki dvignjen palec kazat pa pozdravljat....se umakneva na odstavnega in gre on mimo po voznem in pol za njim... Pri prvem izvozu ga zacneva ustavljat, mojster mirno mimo...in spet neki maha... no na naslednjem je sel dol. Grem do avta mu recem za dokumente in mi on zacne takoj nabijat: "ja veste jz pa na avtocesti en bom ustavljal...je pa prenevarno (jasno ob imbecilih kot je on je nevarno tud cez prehod za pesce it)" Mu povem da je sel mimo enega izvoza ... "ne to pa ni res" .... "Ustavili smo vas, ker skoz vozite po prehitevalnem in ker niste dovolil da bi vas prehiteli in pa nenadoma ste znizal hitrost na 60 na prehitevalnem" ... "a to pa ne bo drzalo fantje...sta se pa malo zmislila". Prsezem jaz sem mislil da mam sintiča pred seboj. Pol je kolega malce zgubil zivce, da naj se neha norca delat, ker sva midva tista ki ze 15km voziva za njim in da naj se en dela neumnega. Ne on je trdil da ze celo pot po voznem pasu vozi in da se mu res zdi nepotrebno da mu sploh kradeva cas. In ja, ce ne bi sel dol na tem izvozu ga je 10km naprej cakal stinger in pa DARS z oznacevalno tablo, da bi zavarovali potem ce bi nam ga ratalo ustavit.

So pac primeri ko se policist odloci, da je manj nevarno da te ustavi na odstavnem kot da peljes naprej.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še neki..v čem je fora kje dela.

vsi imajo uniformo, vsi so roka zakona..mnogi....

no, ni regionalnih posebnosti, razen dolenjski cvičkarji.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
A z kranjsjke nimamo nobenega tu? hehe.
Na Alterju je več policistov kot si ti predstavljaš
smile-1.gif

ApoLoLo/Mahoney je najbolj navdušen pri pisanju (kapo dol, da se mu da vedno eno in isto razlagat, ampak prepričanih ne moreš prepričat), drugi večinoma samo prebirajo
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
...., sem napisal da se folk na AC ustavlja izjemoma in to ne za neke nepomembne stvari. ...
Ja saj pravim, da je kasiranje za policijo najpomembnejša stvar.