Policijski spektakel na Rudniku

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Kaj bi ti zdej rad, da še prodajalci dobijo kazen ali kaj ? Pa še mogoče kazen, ker mu ni napisal Lisine o prevozu blaga ? Sicer pa ne vem, če obstaja na svetu kakšna bencinska oz njen prodajaleci , ki bi zavrnili stranko, katere namen je natočiti 1000L goriva zaradi tega ker bo natočil več, kot predpisuje zakon. Ne rečem, da je to striktno po zakonu, vendar je točenje v take 1000L posode kar pogosta praksa in še nisem slišal, da bi kdo zaradi tega plačal kazen.
Mogoče rabi par ljudi grozno smrt umreti, pol bodo malo spremenili te navade...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj jih, ampak vseeno:

povečini smrdi vse naokoli in se obleka že navleče
smrdi tudi koš za papir, katerega je težko odpret/zapret brez, da bi snel rokavico (izjemo so luknje)
razlito gorivo na tleh
etc, etc...

S tem, da bi rajši sedel v avtu tistih 5min, pa poslušal radio, kot pa da stojim zunaj, poleti ni frke..pozimi pa ni prijetno..
Tolk pa tudi nobene babe še nisem slišal jamrat.
bonk.gif

Kot da bi kako "missico" poslušal.

Če ma pa glih novo francosko manikurco, a veš kok to košta, pol si nej pa nohtke polom haalooooo
hysterical-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz sem enkrat pozabil plačat
grin1.gif

Sem šel zjutraj po nov avto (nov: katro 89L
hysterical-1.gif

Jst sm pa natankal pa sem spotoma še neki za pit uzel s police. Pridem na blagajno in me upraša "Še kaj drugega?" (sam sem bil na pumpi) pa jst rečem da ne in plačam s kartico. Pol je pa prodajalc za mano laufal, da morem še benz plačat. To bi bla pomoje najbl predrzna tatvina na pumpi ever
tongue-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Kaj bi ti zdej rad, da še prodajalci dobijo kazen ali kaj ? Pa še mogoče kazen, ker mu ni napisal Lisine o prevozu blaga ? Sicer pa ne vem, če obstaja na svetu kakšna bencinska oz njen prodajaleci , ki bi zavrnili stranko, katere namen je natočiti 1000L goriva zaradi tega ker bo natočil več, kot predpisuje zakon. Ne rečem, da je to striktno po zakonu, vendar je točenje v take 1000L posode kar pogosta praksa in še nisem slišal, da bi kdo zaradi tega plačal kazen.

Kot da ima prodajalc kaj od tega ali proda v enmu dnevu 10.000 litrov nafte ali pa 8.000 litrov nafte
crazy1.gif
Ne vidim razloga zakaj bi prodajalci kršili zakon.

Si videl kako zgleda ko se kakšen tank od kamiona vname? Zdaj si pa predstavljaj, da je v nekem tunelu nesreča in je med njimi možakar s 1000l nafte v neprimernem sodu...

@ delo policije

Edino pravilno da zadnje čase tako reagirajo. Paciente je treba mal zastrašit, ne pa da je zastonj tankanje in kraja motorjev ratala skoraj folklora v Sloveniji. Če bi ga ustavili v miru nebi bilo vzgojno in v poduk drugim
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:

Sej ni važno kaj ti rečeš ali pa kaj jaz rečem. Zakon je tak z nekim namenom. In da ta zbiralnik za vodo ni primeren za transport je dokazano tudi s tem da se je prevrnil s prikolice (cisterne nimajo zastonj ovalne oblike).

In ja, jaz sem zato da prodajalec dobi kazen (od delodajalca). Ker ce bi prodajalec rekel da nima kaj tocit 1000l jih tudi sunit ne bi mogel. Ampak to je moj pogled na stvar, tvoj je drugacen. In ce tudi na ostale zakone gledas tako kot da so tam zaradi lepsega potem... eh ja.. si eden izmed mnogih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Če imajo prodajalci "zakon", da se manj kot X litrov ne sme točit, potem bi bilo pravilno, da je tudi odgovornost na prodajalcu pri preverjanju kam se zadeve točijo. S tem se ni za igrat, če se zadeva razlije na kakšnem območju s podtalnico je lahko prava jeba, nekdo mora kontrolirati.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ti bi kar študenta kaznoval
aplauz.gif

saj delajo skoraj sami študentje na bencinskih servisih?

Še nisem zasledil, da poleg študenta nebi bil prisoten še en redno zaposlen (mislim da sploh ne sme bit sam), tako da to ni ravno problem. Študentom vprašanje če sploh povejo take zadeve, ostali bi se pa morali držati tistih par pravil.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Kolikor je meni poznano imajo na pumpah nastavljeno, da lahko natočiš max 90l potem moraš it plačat in šele nato lahko tankaš dalje ali pa mora poslovodja s šifro spremenit količino(recimo za tovornjake), ki jo lahko naenkrat natočiš.

@wacko - prodajalec ima še kako interes koliko proda si mogoče že slišal za plačevanje po prometu?
Ker sem kar veliko na cesti pa tudi po tujini, pa sem dosedaj videl samo 2 tovornjaka ki sta gorela, bi te prosil da malo razsvetljiš nas neuke in iz prakse poveš kako izgleda če gori !!! Lahko pa mi verjameš da pri obeh gorečih tov. nisem opazil da bi gorela nafta ampak so goreli karoserija(cerada, olje, plastika ....) , gume in tovor.
Študentje na črpalkah pa ti povem iz lastne prakse morajo opraviti test (in prej še poslušati predavanje) o varnosti, ki ga zahteva zakonodaja - tako da se ti potrebno bati, da nebi bili seznanjeni s pravili.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Koliko sem jaz videl je tocil v IBC kontejner in v tega se sme tocit dizelsko gorivo. Prodajalec pa nima pravivre kontrolirat drugo kot ce toci v primerno posodo, na cesti ga pa lahko preveri policija ce ima ADR zadeve porihtane.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
To bi bilo veselo, če bi bil namesto nafte v sodu bencin, pa da bi eksplodiral, ko mu je pri lovljenju padel s prikolice.

Še bolj zanimivo pa bi blo, pa, če bi se tist sod zvalil pod kakšen avtobus ali v tunelu.

To bi bil šele policijski spektakel na filmski način.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
ker si pač zadnji

@Apollo8 in ostali, ki ste se spotikali v moj post

Ne rečem, da je prav in nobenega ne zagovarjam samo je včasih v poslu treba zamižat na eno oko, včasih je bolje pogledat vstran, da se ohranijo dobri poslovni odnosi do stranke, saj sicer se stranke hitro izgubi. Pa tudi privoščljivost ni lepa lastnost in ne privošči ljudem tisto kar si sam ne želiš, ker nikoli ne veš kdaj boš ti hodil po robu zakona oz prestopil njegovo mejo.

@synthman za bencin sem pa prepričan, da mu nikjer nebi pustili točit 1000L skupaj v takšno posodo.

@ rajko0028 slabo ti je poznano, ker te omejitve na 90L ne obstajajo. In kje zaboga si pobral tisto s šiframi ? Sem slišal že veliko cvetk kar se tiče tega posla, samo ta ja pa siguno ena izmed najbolj neumnih izjav ever.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Študentje na črpalkah pa ti povem iz lastne prakse morajo opraviti test (in prej še poslušati predavanje) o varnosti, ki ga zahteva zakonodaja - tako da se ti potrebno bati, da nebi bili seznanjeni s pravili.
Na faksu se tudi s precej stvarmi "seznanijo" na predavanjih, pa potem vseeno "pogorijo" na izpitu. (o tem, ali v primeru opravljenega izpita dejansko kaj odnesejo, bi tudi lahko)

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Meni se je zgodilo podobno kot tebi s to razliko, da sem jim povedal, da sem tankal in mi je pozabil računat!

Računal so mi samo pijači in jaz niti porajtal nisem to ...

Čez cca. 1 mesec pa pride pisemce iz banke z vsemi kopijami in dopisom petrola, da so mi pozabili benz računat in če se strinjam, da zdej to uredimo ...

Sem pol podpisal naj mi to trgajo, ker če se ne bi strinjal, bi bile večje komplikacije pa se mi ni dalo s tem ubadat ...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Če bi bil brez bi jim mogoče še ušel.

Najrž da res, ker so eno mejčkeno nesposobni. Čez dan jim še nekak ratuje ker je gužva. Ponoči, ko ni prometa jim lahko pa samo pomahaš, upaš da ni videl tablic in ajd pol
grin1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
To bi bilo veselo, če bi bil namesto nafte v sodu bencin, pa da bi eksplodiral, ko mu je pri lovljenju padel s prikolice.

to tako eksplodira kot v filmih
confused-1.gif

sta mythbusters testirala, če eksplodira tank za bencin, če vanj strelaš
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
@synthman za bencin sem pa prepričan, da mu nikjer nebi pustili točit 1000L skupaj v takšno posodo.
.
Saj mu nafte tud nebi pustili, če bi šel vprašat.
Tko pa je tankal in ker mu črpalkar ni gledal pod roke je natankal kolikor je šlo. In odpeljal. Isto bi bilo z bencinom.
Kdo pa opazi, a vzameš levo ročko za nafto namesto desne za bencin.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Dvomim, da pumpe niso zavaraovne proti temu, tako da boli kruac te lastnike. Notri kafetka, kamere pa itak snemajo, potem pa naj škifi lovijo in zavarovalnica ureja.