Policijska kontrola in pregled avta

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Že večkrat prežvečeno ampak žal se mi še ni vsedlo v betico.

Skratka, ustavi te policaj, da za pihat, pregled dokumentov in vse štima. Nato reče, da bo pregledal avto, sme? Ne sme?

@synthman in podobni obvoz

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Kolikor vem ne sme, če mu ne dovoliš. Razen, če ima utemeljen sum
evil.gif
.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Torej, "Hvala lepa gospod policaj ampak žal mi ne morete pregledati avta." :confuse

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.278
113
iz lastnih izkušenj (po sicer starejši zakonodaji, cca. 6 let) - ne sme. ampak ker si ti vljuden (in ničesar ne skrivaš, at least i hope so), mu to dovoliš, saj te lahko v nasprotnem primeru (če se res zapiči vate in odloči za pregled) zadrži toliko časa, da dejansko dobi nalog za predled vozila zaradi (ne)utemeljenega suma česarkoli že... meni je enkrat en prijavil, da me je sumil prevažanja hladnega orožja, lol.... seveda to ni bilo niti malo res, samo nekaj se je pač moral spomnit
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ne sme. Lahko si pa zaželi pogledati obvezno opremo in ker jo imamo večinoma v prtljažniku (z rezervno gumo vred) na ta način lahko s pogledom ošvrkne še vsebino prtljažnika. Ne sme ti pa odpirati vrečk, kovčkov itd. Če ti pa leži puška v prtljažniku ali kako truplo,...

Torej če voziš kaj čudnega, daj žarnice, trikotnik, prvo pomoč in rezervno gumo na zadnje sedeže. :D

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ne vem če sme al ne...jaz osebno bi mu pustil...ker če mu ne dovoliš potem je policaj prepričan ,da nekaj ne štima...pa te da na tehnični pregled dokler mu ne zrihtajo naloga...sej tudi če nič ne najdejo ampak časaa pa zgubiš kar precej.

Me pa zanima nekaj drugega....kaj pa če te res zavlačujejo kako uro ali več s ne vem kakim pregledom ,tehničnim in tako naprej....a lahko kako dobiš kako povrnjeno škodo nazaj al kaj takega?

Predvidevamo naprimer ,da zaradi naprimer izrednega tehničnega ,da ti pobegne letalo in si zamudi pomemben posel zaradi tega...a kje kaj piše ,da si lahko izplačan zaradi česa takega ali se jim ne more nič?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Tle je ena dobra na to temo. Sicer tipično ameriška in najbrž neprenosljiva v naše razmere.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
ksz...

Lahko pregleda, če dela na meji. Šengenski imajo taka pooblastila, "navadni" pa mislim da brez posebnega naloga ne.

Torej... če te vstavi kateri v bližini šengenske meje.... pol je čisto možno, da sam ne rabiš prekapat po avtu.... On si postreže sam.

Aja... pa obstaja še ena "ekipa" za izravnalne ukrepe (nekako tako se jim reče). Krožijo pa po celi državi.

p.s.: ker nisem polcaj, prosim "organe" da potrdijo moje pisanje

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
predlagam da narediš takole: se lahko prosim malo obrnete da nekaj pospravim
hysterical-1.gif
pa potem mu pustiš da pregleda.

B81

22. jul 2007
37.692
10.968
113
KSZ

Lahko pogledam v prtljažnik?

Odpneš pas, odpreš vrata pa rečeš: valda, grema glejat
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Aha, tako torej.

Jah, bo treba probat in zavrniti pregled, kaj drugega mi ne pade na pamet.
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
kzs: vi to vsi malo na pamet, a ne?
V okviru strokovnega pregleda vozila (če je tehnično brezhiben) ti lahko odpre tako pokrov motorja kot tudi prtljažnik in pregleda prostor za potnike (tako trenutna slovenska praksa - pozabite na ZDA, tam je drugačna praksa: recimo tam če imajo nalog za prtljažnik ker sumijo da je notri orožje pa nori najdejo travo se le-ta izloči iz dokazov, pri nas pa ZKP nekako tako, da se te obtoži še za posedovanje trave, hehe).
Druga zgodba je pa npr. kamper avto: tam ne sme brez naloga v "stanovanjski" del vozila, lahko pa v potniško kabino.

Skratka: lahko te postavi ven iz avta, mal hodiš po črti, pa ti odpre prtljažnik, preveri če imaš rezervno koli in trikotnik ipd. So pa nekateri zanimivi case-i: npr. se je osebek zaklenil v avto, odprl šipo za 2cm in ni hotel ven, hehe...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pises to iz lastnih izkusenj ? Ce bi recimo zahteval hojo po crti (mimogrete, si to ze kdaj dozivel ? mislim drugje kot v [ameriskih] filmih na kaksno dezevno popoldne ?), stopis ven, zaklenes vrata, odhodis svoje (oz. odpihas svoje) in se pogovarjas kulturno naprej, ce je se kaksno vprasanje, in tebe so pri tem ze popokali in prebrskali avto s kljuci v tvojem zepu ?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Zakaj lahko policaj odpre haubo? A bo podal sum, ker preveč brni okoli motornega prostora, na športni filter? So njegova ušesa ekvivalent merilcu db-ja?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ali pa te vpraša po obvezni opremi, zapreš okno, splezaš na zadnjo klopo, podereš sedež, se stegneš v prtljažnik po žarnice, trikotnik, prvo pomoč..., se vrneš na voznikov sedež, odpreš okno in mu vse skupaj pomoliš pod nos
smile-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ali pa te vpraša po obvezni opremi, zapreš okno, splezaš na zadnjo klopo, podereš sedež, se stegneš v prtljažnik po žarnice, trikotnik, prvo pomoč..., se vrneš na voznikov sedež, odpreš okno in mu vse skupaj pomoliš pod nos
smile-1.gif

In to potem res ne bo zgledalo sumljivo
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Že večkrat prežvečeno ampak žal se mi še ni vsedlo v betico.

Skratka, ustavi te policaj, da za pihat, pregled dokumentov in vse štima. Nato reče, da bo pregledal avto, sme? Ne sme?

@synthman in podobni obvoz

Moja izkušnja je, da ne samo da sn moral kuferam odpret (sej če ga nočeš, pa ti reče da mu rezervno kolo pokaži pa PP in trikotnik,
pol pa še te bo vdrapnil, ker imaš vsako po eno žarnico, po zakonu pa moraš met komplet da lahko menjaš recimo obe sprednji...),
še v predal je gledal (sicer samo tako bežno ker sem imel samo neke knjižice not), pol pa še vse potnike ven, pa vsem babam
pobral pasuše, nato pa začel z pregledom viz, smo na mrazu stali ene 20 minut, da sta gospoda vse sčekirala....