Policijska kontrola :D

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pa tebe so policaji večkrat hotl zajebat kot so pa mene ustavl, pa sm kr dost na cest.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Še vedno pa nisi napisal, a bi prijazno podpisal ali ne? DA/NE
Nisem vprašal, če bi zapisnik prebral pred podpisom.
Glej, najprej preberem, preden karkoli podpišem. Če se ne strinjam, ne podpišem. Čisto nerelevantno, kaj si ti vprašal.

Ja in vem, da včasih ni bilo digitalnih merilcev. Ni pa v zapisniku nikoli pisalo, da si pijan.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glej, najprej preberem, preden karkoli podpišem. Če se ne strinjam, ne podpišem. Čisto nerelevantno, kaj si ti vprašal.

Ja in vem, da včasih ni bilo digitalnih merilcev. Ni pa v zapisniku nikoli pisalo, da si pijan.
Torej nebi podpisal, in bi policaj smatral da se zajebavaš in ti upilil še kakšno kazen. Meni je celo grozil z priporom, če se bom še naprej zajebaval in ne bom podpisal.

Od kdaj to veš da ni blo digitalnih merilcev? Tri poste višje si še trdil, drugače. ko si sklepal da lažem ravno zaradi tega, ker v zapisniku ni bilo napisanih promilov.
V zapisniku piše da si pijan, no z drugimi besedami, ki se ne morejo tolmačit drugače, na osnovi tega te tudi kaznujejo, ker na koncu podpišeš da se strinjaš z zapisnikom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> Torej nebi podpisal, in bi policaj smatral da se zajebavaš in ti upilil še kakšno kazen.
Kaj zdaj nakladaš? Če se strinjam, bom podpisal, če ne, pač ne bom. Ali pa bom, odvisno, kaj mi bolj ustreza. Ne pa ti zdaj meni kar govoriti, kaj bom naredil. In še vedno, če sem kaj zajebal (torej so me policaji dobili na prekršku), sem podpisal zapisnik, KI SEM GA PREJ PREBRAL. Le pa ti ne znaš brati, pa za to ni kriv policaj.

>>> kdaj to veš da ni blo digitalnih merilcev? Tri poste višje si še trdil, drugače.
Prosim da svojo lažnivo trditev podkrepiš z dokazom.
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
>>> Torej nebi podpisal, in bi policaj smatral da se zajebavaš in ti upilil še kakšno kazen.
Kaj zdaj nakladaš? Če se strinjam, bom podpisal, če ne, pač ne bom. Ali pa bom, odvisno, kaj mi bolj ustreza. Ne pa ti zdaj meni kar govoriti, kaj bom naredil. In še vedno, če sem kaj zajebal (torej so me policaji dobili na prekršku), sem podpisal zapisnik, KI SEM GA PREJ PREBRAL. Le pa ti ne znaš brati, pa za to ni kriv policaj.
Bi pa nebi, pa bi, kakor paše, skratka izogibanje odgovoru na jasno zastavljeno vprašanje.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
>>> kdaj to veš da ni blo digitalnih merilcev? Tri poste višje si še trdil, drugače.
Prosim da svojo lažnivo trditev podkrepiš z dokazom.
smirk-1.gif
evo dokaza:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz vedno pogledam, kaj podpisujem. Je pa res, da na zapisniku tudi piše, koliko promilov imaš, nikjer pa ne piše, da si pijan.
Že zato je tvoja pravljica res samo pravljica.
Če bi vedel, kaj je blo pred digitalnimi merilci bi vedel, da ti na zapisniku ne piše koliko promil imaš. In na osnovi napačnih predpostavk še bluziš o pravljicah.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Če bi vedel, kaj je blo pred digitalnimi merilci bi vedel, da ti na zapisniku ne piše koliko promil imaš. In na osnovi napačnih predpostavk še bluziš o pravljicah.

Wrong.

Citat:
Je pa res, da na zapisniku tudi piše, koliko promilov imaš

Keber je uporabil sedanjik, ne preteklika. V sedanjosti pa alkotest pokaze stevilcno vrednost alkoholiziranosti. Ja/ne?

Sicer pa so bile v casu balonckov kazni tako brezvezno nizke, da je bilo itak vseeno, ce si napihal.
grims-1.gif

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:

Wrong.
V času balončkov na zapisniku policaj ni vpisal številčno koliko promil imaš.
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Je pa res, da na zapisniku tudi piše, koliko promilov imaš

Keber je uporabil sedanjik, ne preteklika. V sedanjosti pa alkotest pokaze stevilcno vrednost alkoholiziranosti. Ja/ne?

Sicer pa so bile v casu balonckov kazni tako brezvezno nizke, da je bilo itak vseeno, ce si napihal.
grims-1.gif

lp
Govora je bilo o čisto konkretnem zapisniku, mojem. In na ta moj zapisnik policaj NI vpisal številčno vrednost v promilah , pa če se s kebrom na glavo postavita. (sem pihal v balonček) Keber pa na osnovi te trditve misli, da govorim pravljice. Ker pač ne ve kako je bilo pred (in v začetku) časom digitalnih merilcev. Je pač nerazgledan kaj moremo. Čeprav sem prav njemu pred dobrimi 14-timi dnevi to lepo razložil, se ga ni nič prijelo in še kar tumba svoje neumnosti.

Kazni za alkohol niso bile nikoli brezvezno nizke, res pa da so bile nižje kot danes, ko so pretirano visoke. In vedno si dobil poleg denarne kazni tudi kazen prepoved vožnje za tri mesece. Kar je več kot danes, če ne presežeš 18 pik.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
...in še kar tumba svoje neumnosti.

Pravi se oglaša o "tumbanju neumnosti"...
hysterical-1.gif
Kar sem napisal je res. Ampak ti in tvoji somišljeniki ste preveč zaplankani, da bi videli kaj dlje od svojega nosa.
In ko se kaj zgodi, kar še ne veste in se vam na domačem dvorišču vrtu še ni zgodilo, se vam zdi to fantastika, zgodbice,pravljice, izmišljotine, neumnosti ... ampak s tem samo kažete svojo nevednost in neumnost. Realnost je pač drugačna, kot si jo zamišljate v svojih glavah.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Ce nebi zagovarjal voznje pod vplivom, ustavljanje v tunelu na avtocesti ker zunaj dezuje, postavljanje pijanega mladoletnika brez izpita za volan, itd. Bi se ti kdo kaj verjel, tako pa...
priden.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Ce nebi zagovarjal voznje pod vplivom, ustavljanje v tunelu na avtocesti ker zunaj dezuje, postavljanje pijanega mladoletnika brez izpita za volan, itd. Bi se ti kdo kaj verjel, tako pa...
priden.gif
Tud ti ne razumeš kaj pišem. Jaz pravim da je ustavljanje v tunelu in na odstavnem pasu nevarno tako v dežju kot kadar sije sonce. Pravtako trdim, da je ustavljanje v tunelu bolj varno kot pa pred njim v razmerah slabe vidljivosti zunaj. nekateri bi pa kaznovali (linčali) samo kadar pada toča. Ustavljanje v tunelu (po sili razmer) je vsakodneven pojav. zdej pa nekateri orgazme doživljate, če kdo ustavi v tunelu takrat ko je toča in je nadaljevanje vožnje nemogoče. (samo da sosedu crkne krava ali razbije avto).
Vožnja pod vplivom alkohola je do neke meje zakonsko dovoljena. In kaj je narobe, če še jest to zagovarjam? Vožnja nekaj æez to mejo pa ni bolj nevarna kot telefoniranje, pa zagovarjam za oba prekrška, ki podobno ogrožata varnost enake kazni. Nekateri bi pa za vsako kapljico linčali, medtem ko sami vozijo zadeti, telefonirajo, vozijo psihično labilni........ no statistika pravi, da alkohol ni med najpogostejšimi vzroki nesreč.
Nič ne zagovarjam pijane mladoletnike brez izpita za volanom. Te zagovarja država, saj jim daje manjše kazni kot pijanim izkušenim voznikom, In ker je tako, potem raje vozijo pijani mladoletniki namesto pijanih starejših bolj izkušenih in pametnih voznikov. Je ceneje (in 100x bolj nevarno.
Vse to je realnost, pred katero si tlačite glavo v pesek, kaznovali bi pa potem ko je že prepozno, o preventivi pa kakor da niste slišali. Raje vidite, da kdo naredi prekršek in nesrečo, pa ga potem kaznujete kot da bi prekršek (nesrečo) preprečili. Dobro so vam oprali glave, če mislite da je polnjenje proračuna edino učinkovita metoda za zmanjševanje nesreč.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zanimivo, koliko vas je tukaj takšnih s sadističnimi nagnjenji, ki bi se radi fizično znašali nad bolnikom, če bi le imeli te pooblastila. No saj nekateri jih imajo, in to tudi (na skrivaj) počnejo, le da vi v to ne verjamete.
Če ne veste, iz takšnih modelov spodaj se v vojnih razmerah rekrutirajo vojni zločinci.

Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
..Če bi bil jaz policaj bi ga po moje razbil...
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
Na policajevem mestu bi mu fuknu lisice gor pa gremo...
10.gif
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
pri takileh pa bi dal policajem vsa pooblastila tudi šus v koleno če je treba.
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
taki si zasluži konkreten šamar in lisice potem pa marš na zadnje sedeže octavie in narekovat podatke iz vozniške.
evil.gif
Citat:
Uporabnik starsky pravi:
....... Za take je metek še predobra stvar
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Za take primerke bi morali biti še naši policisti oboroženi s tazerji tako kot njihovi kolegi čez lužo. par tisoč voltov bi kaj hitro umirilo tega kljukca.
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
...Ergo, pospravit z ulice, ker moti dusevni mir ostalih
smile-1.gif
.
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
če bi bil jst policaj, bi bilo sledeče: zaplemba mobitela zaradi oviranja dela, v marico in na policijoa za ene tri urce se ohladit. kazen zaradi žaljenja uradne osebe in kazen zaradi neupoštevanje uradne osebe, pa še kej bi se najdl.
Citat:
Uporabnik elo pravi:
pa jaz takoj podpišem da na temu psihotu vodniki službenih policijskih psov trenirajo s psi brez nagobčnikov...
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Dej no, takemu cepcu bi blo treba dat lekcijo, da mu na kraj pameti ne bi nikoli več prišlo sikat takole...
Citat:
Uporabnik moonrush pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Ma kašne lisice neki, zvlečt v kiblo in prefukat tolk, da stat ne bi mogel...
cheer.gif
Točno tako!
10.gif

Nazadnje urejeno:

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Zanimivo, koliko vas je takšnih s sadističnimi nagnjenji, ki bi se radi fizično znašali nad bolnikom, če bi le imeli te pooblastila

za kake vrste bolnika pa se gre tu ? Srčni bolnik, bolnik z astmo, alergik, ali duševni bolnik ?

nikakor ne zagovarjam fizičnega znašanja nad bolniki... trdim pa tudi, da določeni tipi bolezni v prometu NISO dopustni!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
Citat:
Zanimivo, koliko vas je takšnih s sadističnimi nagnjenji, ki bi se radi fizično znašali nad bolnikom, če bi le imeli te pooblastila

za kake vrste bolnika pa se gre tu ? Srčni bolnik, bolnik z astmo, alergik, ali duševni bolnik ?

nikakor ne zagovarjam fizičnega znašanja nad bolniki... trdim pa tudi, da določeni tipi bolezni v prometu NISO dopustni!
Za kakšne vrste bolnika gre bi lahko več povedal zdravnik, ki ga je pregledal, hospitaliziral. Zdravnik (komisija?) tudi presodi, al spada za volan ali ne.
V našem primeru je tale izpit imel, iz videa pa tudi ni razvidno, da bi storil kakšen prekršek, policaj munamreč ni očital nobenega prekrška.

Tudi jaz menim, da določene bolezni v prometu niso dopustne, pa tudi določena stanja ne, za odvzem dovoljenja takšnim verjetno obstaja tudi predpisani postopek. Zagotovo precej drugačen kot zgoraj citirani predlogi modelov s sadističnimi nagnenji, ki zagovarjajo nasilje in fizično znašanje nad šibkejšimi.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
iz posnetka ni razvidno, če gre za bolnika, in za kake sorte bolnika gre, za moje laične oči je tale gospod reagiral nasploh neprimerno, nezrelo in nelogično glede na navadno kontrolo prometa, za katero vsi vemo, da smo je lahko deležni kjerkoli in kadarkoli, in nam je večini jasno, da je tako pač po zakonu...

prav tako, kot omenjaš komisijo za presojo bolezni, mora policaj v danem trenutku svojega dela presoditi, kaj in kako mu je storiti, pa četudi njegova reakcija vsebuje prisilna sredstva, saj je to del zakona... nasprotja in opisi postopka so težko dokazljivi, dejstvo je, da smo kot državljani naše države podvrženi njenim zakonom... le-ti veljajo za nas tako kot za tujce, sem pa tudi mnenja, da si dotični osebek iz videoposnetka česar takega v tujini ne bi privoščil... z moje strani obstaja dvom o njegovi psihični sposobnosti upravljanja motornega vozila, saj nikoli ne veš, če te ne bo zato, ker mu pač pelješ nasproti, kratkomalo potisnil s ceste, saj se mu že ves čas nekdo vozi nasproti po svojem voznem pasu...

kontrola prometa je pač kontrola prometa, in jo imajo policaji pravico in dolžnost opravljati... yeba...

nisem policaj, in si ne želim biti, še posebej ne dandanes... pa tudi ne maram jih preveč... sem pa po večini realen in se probam zavedati svojih dejanj in razumeti tudi druge plati zgodbe in ljudi z drugačnimi službami... a kaj čemo... k sreči nismo vsi enaki..

aja.. pa o tistih, ki bi ga kratkomalo pretepli, imam svoje mnenje ...
crazy1.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
da s takim odnosom do soljudi ne sodijo na cesto, ker imajo premalo strpnosti...

ampak žal ne živimo v idealnem svetu... priznam... tudi jaz tu pa tam prekolnem po določenih udeležencih v prometu, jim želim kaj s seksom, družino in živalmi... se potem bolje počutim...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
ksz...

Danes sem lepo videl kakšni osebki so v tem KZVD.

Od krožišča pri žalah proti GZS-ju vozim za enim taksistom (bela škoda), ki je imel pod znakom od Škode nalepko KZVD. Osebek je najprej celo vozil normalno a je mimo POP-a potem pospešil (znak POZOR ŠOLA) in brez zadržkov na prevozil skozi rumeno le, da je lahko par 100 metrov naprej lahko zavil na parkirišče ali pred lokal...

Če ne bi imel nalepke tega butastega društva ga morda niti nebi opazil... in verjetno je podobno tudi pri policajih. Je pa na cca 1km naredil prekrškov za nekaj 100€ in si prav predstavljam kako bi se pred kolegi razburjal kako so policaji krivični, "pa ga žal niso dobili".

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Oh jej. Groza... pa ne ta tip na videu ampak policaj in gruca ljudi na tem forumu, ki upam da ne predstavlja slovenskega povprecja.

Ta policaj ne pozna zakona, ne pozna svojih pravic, ne pozna pravic drzavljana. Ce bi, bi tole situacijo resil tako kot je treba, se sklical na zakon in storil kar je potrebno, ne pa nekaj jecljal v tri dni vsakic ko si je ta voznik k ga je ustavu neki zmislu iz rokava. In pri tem ni treba nikogar nalomt, bemti folk, ste normalni?

In ker se pri nas za policaja mogoce v vecji meri kot drugod odlocajo dokaj tipski ljudje z dolocenimi osebnostnimi problemi, ki grejo zelo slabo skupaj z oblastjo in pravno mocjo ki jim je dana, povrh tega loh vsak butl naredi policijsko solo in vse skup rezultira v slabo izkusnjo ljudi s policaji. Zgubijo avtoriteto in pol mas cel kazin s podivjanim ljudstvom. K se mu ze tko cufa od izgube vrednot na celi crti v zadnjih 20 letih.

In po drugi strani ko folk vprasas kaj narest (sodec po odgovorih na tem forumu) kar sami od sebe hrepenijo po tem da so se bolj kontrolirani, se bolj nadzirani, se bolj poslusne ovce in ce kaj izgleda po tem da ma kdo kaj za ugovarjat, naj ga kr s taserjem zaprazijo in mal s pendrekom nabutajo. A kej razmislate kam vodi taka druzba? Itak da ne, ker svet je crno bel in vsi se drzijo pravil k pise na zadnji strani monopolija. Stalin z armado takih ljudi v svoji drzavi bi bil najsrecnejsi diktator na svetu.

Smo pa na odlicni poti. Nemoralnost in vrednote v prostem padu. Obenem noben ni zadovljen ker vemo, da tako kot je ni prav, v bistvu dokaj v ***** in ti 50" LCD in 5.0V8 stroj pred bajto cist nc ne pomaga, da se tega na nek nacin ne zavedas, vsi so napeti, resitve se vedno iscejo v smislu vecje represije. Valda, se vec zakonov je pravi odgovor, vec omejitev, ce se kdo ne drzi, kr po glavi, vse to rezultira se v vecje napetosti, amoralnost, vecjo represijo.

Malo druzbo-filozofsko, ma to je ... teza tega videa, ki jo jaz vidim. Vsebina sama po sebi je itak brezveze.

lp,
Sasa