Policijska kontrola :D

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Kazni so previsoke, in imajo tudi negativne učinke. tako visoke pa so namenjene idino polnjenju proračuna, in ne zboljševanju varnosti.

Daj malo elaboriraj tole.
smile-1.gif

Stejejo tudi tuji .edu linki.
tongue-1.gif

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> Če se tebi zdi 80 miljonov malo, je pač tvoje mnenje, meni se zdi to veliko in tudi preveč.
Kdo te pa sili? Večina folka nima nekih strašnih problemov, ker pač ne krši predpisov tako kot ti.

>>> Dej nakaži mi 1% svoje letne plače, (vabljeni tudi drugi) če misliš da to ni nič.
Lenuharjem nič ne nakazujem, sploh če ga nameravajo zagonit za kazni.

>>> pa bi znalo ljudstvo svojo nezadovoljstvo pokazat tam, da ne rečem na ulici, pa bi kdo končal kot Nikolae Ceausesku.
Res bi rad videl dan, ko bi se zbrali pijani kronični prekrškarji na ulici in vrgli vlado.
hysterical-1.gif

Veliko v goflji, pa zelo malo v hlačah vas je.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Žalostno je samo to, da policist dejansko RES ne pozna ustave, in da je povsem napačno odreagiral. Velik minus pa tudi zato, ker ni znal umiriti situacije, ki je nastala. Dokler bodo tako nizka merila za policijo bomo meli take buzerante.

A.C.A.B.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
A bejz, kater člen ustave pa je kršil? Sami hobby pravniki. Odreagirat bi moral tako, da bi ga po 30 sekundah pozval naj se umiri, ga opozoril in nato uporabil silo. Zakoni naše države so jasni in vsak jih ima za upoštevat.

Spomni se na tale A.C.A.B ko boš potreboval pomoč. Upam da bo dolgo trajalo in boš imel čas premišljevat o tem.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Apollo8 od njih ne želim pomoči, pa da mi je življenje na nitki. Če veš ti kako bi moro odreagirat, zakaj misliš, da ni ? Taki še mojega hladilnika nebi mogel varovat. Vsaj pri meni so se v 100% izkazali za zelo nesposobne, sploh kar se administracije in geografskih pojmov tiče, ko ga pa opozoriš na napako, ti pa šmrkavec zagrozi z 400€ kazni, zato, ker si mu povedal, da oseba z osebno izkaznico za tujca ne more biti slovenski državljan.

Da ne govorim o javnih prireditvah, kjer se najbolj repenčijo,koda smo jim mi krivi, da so se nad njimi izživljali v otroštvu.
Ti jih pa kar lepo zagovarjaj, zagotovo so ti vsaj trikrat rešili življenje ali pa so ti spregledali kako globo.

To da so zakoni naše države jasni pa mi pove veliko o tvojem poznavanju zakonov ! Nevem zakaj imamo potem KZVD in podobne insitucije ?? Če so zakoni jasni ? jasni so, my ass. Upošteva jih le peščica tistih. Nekdo, ki ima policijski koledarček jih najbrž tudi upošteva.

Spomni se na tale ACAB, ko te bodo vklenili brez razloga, fuknili v kareto, in te potem izpustili, ker nisi nič kriv,oz. ko ti bodo prepovedali hoditi po javni površini brez predhodnega opozorila, ali pa ko boš občutil pendrek samo zato, ker si bil na napačnem kraju ob napačnem času.

gamad plava.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
ksz

Ali imam samo jaz občutek, da imajo s plavimi kar naprej probleme eni in isti ? Nisem noben angelček, enkrat pred cca 10 leti sem napihal in me je spametovalo, nikoli več pijan za volan. Na srečo samo kazen brez odvzema. Zadnjič sem naletel na radar pred približno 5 leti. Vedno sem vedel, da sem bil kriv in sem tudi plačal. Vozim po predpisih (oz max 10% čez), če spijem več kot eno pivo pokličem taksi. Še nikoli me niso ustavili na suho in mi rekli "vozili ste 67" takrat ko sem vedel, da vozim 50.

In kadarkoli me ustavijo, jim dovolim da opravijo svojo delo, počakam na "srečno vožnjo" in se odpeljem naprej. Ne potrebujem nobene kamere, še manj KZVD.

V zadnjih ~200 kkm nisem imel NOBENEGA problema s policijo, ne doma in ne v tujini.

Ja, s policijo je nekaj narobe.
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Ali imam samo jaz občutek, da imajo s plavimi kar naprej probleme eni in isti ?
Ne, drugi vemo to že precej časa, samo še syhnta, pa losta pa podobne kamerate je treba prepričati v to.
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
pa dobro, a ti veš, da denarne kazni izrekajo tudi drugi, ne samo policaji? in da so te kazni nekajkrat višje od prometnih? tisto kar ti tupimo je, da bi država lahko razpustila vse policaje, dvignila trošarino za 1 cent, in tako na koncu dobila bistveno več denarja, kot zdaj, z bistveno manj truda. zato ne lapat o lahkem zaslužku države na račun prometnih kazni

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Apollo8 od njih ne želim pomoči, pa da mi je življenje na nitki. Če veš ti kako bi moro odreagirat, zakaj misliš, da ni ? Taki še mojega hladilnika nebi mogel varovat. Vsaj pri meni so se v 100% izkazali za zelo nesposobne, sploh kar se administracije in geografskih pojmov tiče, ko ga pa opozoriš na napako, ti pa šmrkavec zagrozi z 400€ kazni, zato, ker si mu povedal, da oseba z osebno izkaznico za tujca ne more biti slovenski državljan.

Da ne govorim o javnih prireditvah, kjer se najbolj repenčijo,koda smo jim mi krivi, da so se nad njimi izživljali v otroštvu.
Ti jih pa kar lepo zagovarjaj, zagotovo so ti vsaj trikrat rešili življenje ali pa so ti spregledali kako globo.

To da so zakoni naše države jasni pa mi pove veliko o tvojem poznavanju zakonov ! Nevem zakaj imamo potem KZVD in podobne insitucije ?? Če so zakoni jasni ? jasni so, my ass. Upošteva jih le peščica tistih. Nekdo, ki ima policijski koledarček jih najbrž tudi upošteva.

Spomni se na tale ACAB, ko te bodo vklenili brez razloga, fuknili v kareto, in te potem izpustili, ker nisi nič kriv,oz. ko ti bodo prepovedali hoditi po javni površini brez predhodnega opozorila, ali pa ko boš občutil pendrek samo zato, ker si bil na napačnem kraju ob napačnem času.

gamad plava.

Ne vem kaj se je tebi zgodilo in ne bom komentiral ker ne poznam okoliščin.

Lahko pa ti povem zakaj obstaja KZVD. KZVD obstaja zato ker je Ludvik poljanec rabil pozornost. In mu je uspelo prepričat take kot si ti, da pozna 100 in 1 pravno foro, da je vse proti ustavno. Na koncu je 95% ljudi ki jim, je KZVD kao pomagal fasalo trojne kazni od sodišč ki so obravnavala tiste brezvezne tipizirane pritožbe. TAm not so tipi dobesedno lagali, da so imeli vozniško pa se je policist izmislil da je niso imeli. itd...

In sedaj je zoper Ludvika vloženih malo morje obtožnic zaradi kršenja člena KZ ki govori ot em kdo lahko daje pravno pomoč.

KZVD je norčevanje iz slovenske pameti. In poæasi je že æalostno da ste taki ki verjamete da je ta zadeva kaj več kot navaden potujoči cirkus.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
KSZ... zakaj vendar je tako težko policaju pokazati dokumente, če so le-ti tako kot je treba, in nisi nič naredil narobe... ????

kontrola prometa je pač kontrola prometa... tale bi potem popizdil tudi na U-bahnu, kjer tu pa tam kdo karto kontrolira...

jaz s tem nisem imel do sedaj še nobenih težav... policaji pa so bili vedno več kot prijazni z mano... fak... mogoče pa jaz nisem normalen... ker pač uvidim, če sem naredil prekršek, in ga tudi priznam... yeh... svet je nepravičen
tongue-1.gif

iz Nürnberga čez Avstrijo smo se pripeljalo v slovensko Radgono, in so nas ustavili policaji... kontrola pač, pa smo se pripeljali do tišine, pa so nas ustavili naslednji... kotnrola pač... pa smo se peljali še do Male Nedelje, kjer so nas ustavili tretji policaji, katerim smo lepo pojasnili, da so že tretji sredi noči, ki so si dali duška z nami, pa so nam zaželeli varno vožnjo naprej brez pregleda dokumentov... qrac... ko smo bli vsi trezni in prijazni... so bli pa policaji tudi taki nazaj... strange ?!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Kje v mali nedelji pa? Sorry za off samo sem bil prepričan da je to tok nepoznan kraj da ga tudi policija ne najde =)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
spet nekdo, ki hoče biti bolj pameten od policije...
.... tako kot eden ali dva znana alterjevca, ki rada snemata policijo na terenu in pametujeta
stupid-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:

iz Nürnberga čez Avstrijo smo se pripeljalo v slovensko Radgono, in so nas ustavili policaji... kontrola pač, pa smo se pripeljali do tišine, pa so nas ustavili naslednji... kotnrola pač... pa smo se peljali še do Male Nedelje, kjer so nas ustavili tretji policaji, katerim smo lepo pojasnili, da so že tretji sredi noči, ki so si dali duška z nami, pa so nam zaželeli varno vožnjo naprej brez pregleda dokumentov... qrac... ko smo bli vsi trezni in prijazni... so bli pa policaji tudi taki nazaj... strange ?!

Čakaj, jaz imam boljšo zgodbo, mene so eno noč trikrat ustavili v celju na poti domov iz rejva...to je 3x v manj kot 10km...prvič takoj ko sem zapeljal iz parkirišča na cesto, drugič nekaj križišč za tem, tretjič pa ravno preden bi zavil v stransle ulice kamor policaji brez gpsa ponavadi ne zaidejo :D Poostrena kontrola pač zaradi rejva v celju. Prvič in drugič sem pihal, tretjemu pa sem samo pod nos postavil oba listka izpred teh nekaj minut nazaj, se mi je nasmehnil, opravičil ter mi zaželel prijetno noč naprej. 3 minutke kasneje pa sem že bil doma in v postelji
smile-1.gif

Malo prijaznih besed pa je šlo vse bp, pač sem rabil 15 minut dlje da sem prišel domov, če bi se kaj takega zgodilo tistemu tipu iz videa ali pa syntu, kdo ve kako bi se vse skupaj končalo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Malo prijaznih besed pa je šlo vse bp, pač sem rabil 15 minut dlje da sem prišel domov, če bi se kaj takega zgodilo tistemu tipu iz videa ali pa syntu, kdo ve kako bi se vse skupaj končalo.
Enkrat je blo pri meni tako, da sem pihal, pokazalo nič, potem mi je pa napisal zapisnik (to je takrat bilo obvezno) obkrožil da sem pijan in da priznam, in mi dal v podpis z besedami - " vse je u redu, samo tule spodaj se podpišite".
Bogve koliko takšnih, ki niso pozorno prebrali zapisnika je že kdaj prej tako nategnil.
Kaj bi ti naredil v tem primeru? prijazno podpisal?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Moram reči, da je to prvi primer, za katerega sem kdajkoli slišal. Res, bogvekoliko jih je takih kot si ti ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Moram reči, da je to prvi primer, za katerega sem kdajkoli slišal. Res, bogvekoliko jih je takih kot si ti ...
Vprašanje je bilo, kaj bi ti naredil v tem primeru. Prijazno podpisal?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz vedno pogledam, kaj podpisujem. Je pa res, da na zapisniku tudi piše, koliko promilov imaš, nikjer pa ne piše, da si pijan.

Že zato je tvoja pravljica res samo pravljica.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz vedno pogledam, kaj podpisujem. Je pa res, da na zapisniku tudi piše, koliko promilov imaš, nikjer pa ne piše, da si pijan.

Že zato je tvoja pravljica res samo pravljica.
Ja, vse kar se ne sklada s tvojim svetim prepričanjem v poštenost policajev je zate pravljica. Pred realnostjo tiščiš glavo v pesek.

Si pa nerazgledan, če ne veš, da je policija včasih uporabljala indikatoreje prisotnosti alkohola, ki niso kazali promilov. Digitalci niso od nekdaj.
Še vedno pa nisi napisal, a bi prijazno podpisal ali ne? DA/NE
Nisem vprašal, če bi zapisnik prebral pred podpisom.