Policija uporablja smernike? - video

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Mene izredno moti, če kdo šimfa čez njih, pa nisem iz njihovih vrst. Pa kaj če so šli toliko po hitri cesti, jaz grem tudi 160, ker mi kdaj prav zapaše pritisnit na plin. Poleg tega, smo danes naleteli na zelo prijazne policiste. Vožnja s prevelikim številom oseb v neregistriranem avtomobilu nas ni stala nič, le umik s ceste je bil potreben
cool-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ne vem zakaj nekateri mislijo, da se ima tisti, ki je to posnel, za nekaj vec. Seveda vsi nismo popolni, ampak tako se pa tudi ne slalomira tam po cest brez nakazanja smeri. In tudi to je mene zbodlo. Sej se ne gre sedaj za lovljenje napakic, ampak tukaj so enostavno ( ponovno ) naredili slab utis. Kot vemo naj bi bili izgled nam. Je res.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz.

Poglejte, vsi se strinjamo, da so tudi polcaji samo ljudje. Ampak postavte se v kožo, da je ta, ki je snemal, policaj in policijska kibla samo en navaden civiln avto. Dobil bi tolk kazni za različne prekrške, da se vn nebi več vidu.. Mene tud mot, ko vidm policaja, da se vozi v astri čez trnovo, v eni roki volan, v drugi pa telefon. Halo?
Pa ja, tud jz sm se že tko vozu, a sem si omislil BT slušalko...

Kot sm reku, so samo ljudje
evil.gif

P.S. Lost1, vrjamm, da je to samo naključje, a notranjost Audija je popolnoma enaka tvojemu... Še oba imata DSG menjalnik... S tošetom si se pa izdal
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zakaj?
Za te stvari so čistilke
grin1.gif

Enako bi lahko potem vsak rekel policistu ko ga kaznuje, ker očitno imajo tudi oni veliko pred svojim pragom.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Povej mu in boš lahko dobil kazen zaradi žalitve uradne osebe.

Verjamem, da nekateri policaji izkoriščajo prednosti njihovega poklica. Pač sva/mo že spet pri sami mentaliteti. Glede na to, da se to tudi dogaja v policiji, me sploh ne čudi stanje na cestah.

In neumno se mi zdi, da je snemalec kršil prometne predpise, da je lahko sledil policaju. Vprašaj se, kdo bi dobil kazen, snemalec ali policaj?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Če policaji kasirajo za enake prekrške, kot so jih počeli ti na posnetku, potem bi bilo prav, da bi se sami držali pravil (seveda so izjeme tisti na nujni vožnji, tile na posnetku kot kaže niso bili). Če pa kršijo predpise, potem pa se postavijo in merijo hitrost z radarjem, je to zame navadna dvoličnost (nekaj takega kot cerkev).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Povej mu in boš lahko dobil kazen zaradi žalitve uradne osebe.

Verjamem, da nekateri policaji izkoriščajo prednosti njihovega poklica. Pač sva/mo že spet pri sami mentaliteti. Glede na to, da se to tudi dogaja v policiji, me sploh ne čudi stanje na cestah.

In neumno se mi zdi, da je snemalec kršil prometne predpise, da je lahko sledil policaju. Vprašaj se, kdo bi dobil kazen, snemalec ali policaj?

V prekršku sta bila dva, kazni dobil nebo noben.

V primeru da bi bil snemalec policist, snemal bi pa nekoga pred sabo, bi snemani dobil kazen cca 400€ + .

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Policaji bi nam naj bili za vzor.glede hitrosti še ne rečem,je pač peljal malo čez omejitev da pa je cca 10x pozabil vklopiti smernik,je pa že malce preveč.
Sem imel primer,da so se mi policaji pripeljali nasproti v enosmerni ulici wtf?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zgolj za informacijo:

Omejitev je 100km/h , peljal je cca 150km/h . To se mi zdi kar krepko čez omejitev,me zanima koliko je to kazni?
Smernika ni vklopil 7x , koliko je to kazni?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Ker se tudi policaji PP moste (isti kot ti v kibli) znajo postavit tja ko je najmanj potrebno (v konici kasirajo na AP pred AH moste recimo-namesto da bi v križišču semaforju pomagali urejat promet), se kar strinjam z objavo takih posnetkov. Naj se zamislijo malo nad svojim vzgledom in jih naj nadrejeni vsaj povpraša kje so delali izpit....

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Sem imel primer,da so se mi policaji pripeljali nasproti v enosmerni ulici wtf?

Jaz sem jih enkrat odpeljal nazaj po celi enosmerni. Me je pa presenetilo, ker me niso potem ustavili, čeprav je bila ura 3 zjutraj.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ker se tudi policaji PP moste (isti kot ti v kibli) znajo postavit tja ko je najmanj potrebno (v konici kasirajo na AP pred AH moste recimo-namesto da bi v križišču semaforju pomagali urejat promet), se kar strinjam z objavo takih posnetkov. Naj se zamislijo malo nad svojim vzgledom in jih naj nadrejeni vsaj povpraša kje so delali izpit....

Nemoreš da verjames.
Očitno smerniki pri policistih niso več moderni, danes službena Octavia Caravan , 5 ovinkov oz. odcepov sem bil za njo, smernika nisem niti enkrat videl.

Zakaj ni civilnih služb ki bi kontrolirale policiste?
Zakaj ni pri radarskih kontrolah " skritih kupcev" oz. oseb ki preverjajo pravilno izvajanje le tega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kolikokrat si ti med snemanjem videa z mobitelom uporabil smernik?
smirk-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Torej si snemal ti? Ker na začetku teme si trdil da nisi bil ti...

Enkrat napišeš koliko kazni to nanese, nato čez nekaj postov sprašuješ koliko bi to stalo...

razcepljena osebnost? patološki lažnivec?

Lej če na ta način zdraviš frustracije iz časov ko so tebe tedensko lovili plavci iz most in si naokoli razlagal kako imaš preračunane semaforje na zaloški (in točno veš kdaj še lahko pelješ čez rdečo in se tistim iz prečni ulic še ne odpre zelena) potem je ta tema fenomenalna. Samo pol povej da je temu tako in se ne pretvarjaj da te skrbi "vzornost" policajev.

Pa se tudi jaz ne strinjam z njihovim početjem, ker bi dejansko morali biti 1. med tistimi ki spoštujejo predpise ampak da pa pridiga nekdo tak kot lost1 je pa malce hudo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Vsakic, zakaj?

Ne laži.

Ampak saj drugega od zagovornika nelegalnih nočnih dirk (celo zakrinkan pred TV) ne morem pričakovati.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Torej praviš da kamera ne laže, je tako?
Ali je to sedaj sindrom hondašev,ko je Honda hitrejša,pa čeprav je zadaj
grin1.gif

@Apollo8: Kje točno sem napisal koliko znese to kazni? Namreč točno še danes nevem koliko bi to stalo običajnega državljana. O semaforjih pa nevem kaj si sanjal,verjetno kakšne tvoje sanje al pa kej, ampak z drugimi besedami, who cares?
grin1.gif