Policija na vse načine potrebuje vas denar...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ker bo čisto tako (razen pri tebi, tebi nalašč ne bodo pokazali posnetka). In ker se preko videozveze, ko ti mimo drvi glasen promet, ni lahko pogovarjat (če si se že spotaknil ob policajev zapoznel odgovor).
Me prav zanima če bo čisto tako. Predvsem tisti del, kako bo policaj iz nadvoza prinesel na počivališče radar z posnetkom kršitelju vpogled.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Naj nekdo najde tiste poste, ko so Apollo8 in njegovi kolegi še pred nekaj meseci zatrjevali, da novih radarjev letos sigurno ne bo.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Naj raje začnejo kontrolirat varnostno razdaljo, ne par kilometrov prehitro vožnjo.

No me res zanima kako bodo mi pokazali prehitro vožnjo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa meckace in zaspanete nej strpajo iz cest....ko jih jebe s to hitrostjo. 160 je lih lepa potovalna....ob konicah se pa itak 100 peljemo maximalno usi skupej. Karamboli se bojo pa itk skos dogajal....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zdaj bodo verjetno zahtevali, naj tablice obrnemo za kakih deset stopinj navzgor na spodnjem robu, da bo lahko pomeril. Kdor bo prvi začel delati plastične adapterje, bo zmagal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Naj nekdo najde tiste poste, ko so Apollo8 in njegovi kolegi še pred nekaj meseci zatrjevali, da novih radarjev letos sigurno ne bo.
Pa tistega, ki je trdil da policaji pod 10km prekoračitve ne merijo, ta policaj na posnetku pa pravi da bo veljavno 138 (-7 pogreška=131km/h) torej bodo kasirali od131 dalje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik marc pravi:

saj je povedal policaj, da jih majo že pet let...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
a ni toleranca nad nad 100 10, pod 100 pa 7?
Včasih kak policaj tolerira prekoračitve do 10km, če je dobre volje. Če si v žlahti z njim lahko tudi več. Ta na posnetku pravi pa da nič ne bo toleriral.
Bo pa upošteval varnostno razliko, ki jo je določil proizvajalec (pogrešek instrumenta).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Eh, na AC je pač brezveze, tam do 160 je kazen dovolj nizka, da se pelješ več kot 130, potovalne 200 pa na naših kolovozih itak ne moreš normalno udejanit.

LP,
PIC

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Eh, na AC je pač brezveze, tam do 160 je kazen dovolj nizka, da se pelješ več kot 130, potovalne 200 pa na naših kolovozih itak ne moreš normalno udejanit.
Kazni tja do 160 so glede na težo prekrška visoke, ne pa tudi v primerjav z drugimi kaznimi ki so astronomsko visoke.
Sicer pa ni povsod na AC omejitev 130. Precej je odsekov s 80 in tudi manj. Tam bo pa prekoračitev hitro višja.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Pravijo, da hitrost ubija in da vsi, ki vozijo prehitro ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu.
Kaj pa policaj, ki se bo zagnal za kršiteljem oziroma divjakom kot jih imenujejo v prispevku.
Kakšna je njegova hitrost?
Kdo mu daje pravico, da ogroža sam sebe in ostale udeležence v prometu?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vcasih se mi pa zdi, da smo res siromaki v glavah! Kaksen revolt zaradi parih radarjev! Vozis kot vozis in bos placal ali pa ne! Od nekdaj in vedno bo tako, vsi vemo, da obstajajo pravila, ki jih krsimo in posledice je treba sprejet ali pa nehat krsit pravila! A ste vsi se v puberteti!? Ne vem zakaj oropajo tako malo bank, post, malo umorov? Se ve, da ni pametno, ker bos sel sedet in se pikat v rito! Mogoce bi pa moral namesto kazni uvest đabe pikanje za vse za kak vikend paket na povsetovi? Bi bilo to bolj sprejemljivo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Pa tistega, ki je trdil da policaji pod 10km prekoračitve ne merijo, ta policaj na posnetku pa pravi da bo veljavno 138 (-7 pogreška=131km/h) torej bodo kasirali od131 dalje.

TIsti, ki bi na televiziji rekel: "ne bomo merili prekrskov do 10 na uro prehitro" bi bil bedak. Zate upam, da ti bodo colali tud vsako zarnico ki ti fali v obvezni opremi ker si pac mongloid.

@marc - daj ti poisci poste kjer jaz pisem o tem da policija ne bo kupila novih radarjev.

Te zadeve so stare, delujejo z traffipatroli ki so ze v uporabi, poveze se laser z fotoapsratom in ko laser da infomacijo da ima meritev, fotoaparat slika in na sliko zapise podatke o hitrosti.

Ne verjamem da bodo slike predocene na kraju - enako bo kot pri multanovah in gatsotih, kjer ti policist pove da si bil slikan, sliko pa si lahko ogledas cez par dni, ko jih naprintane posljejo na lokalno postajo. Ali pa ce ti radarist pokaze zadevo na racunalniku. Osebno menim, da bo vecina teh zadev do krsiteljev prisla po posti, ker je prometnikov premalo da bi se z motorji podili za vsakim. Poleg tega dvomim da bo zadeva mnozicno v uporabi - med kakimi akcijami verjetno. v koncni fazi, kot je ze napisano - to opremo ma policija ze nekaj let in ce bi jo hoteli, bi jo policisti ze dlje casa uporabljali... PR zadeva policije po mojem skromnem mnenju.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
ksz

Kar se tiče varnosti na AC bi rabili avtocestno policijo po zgledu Nemčije. Policijo, katere prvi namen je zagotavljanje varnosti, pomoč voznikom in kaznovanje oz. izločanje voznikov, ki _res_ ogrožajo ostale. Da torej policist postane "zavetnik" voznikov in ne nekdo, ki kar naprej preži na vsako najmanjšo možnost za kasiranje.

Jas bi bil kr za komplet menjavo se tistih kekcev na oblasti ..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici

Kot je nekdo napisal. Ce bodo hoteli ustavit vec kot 2/h bo moralo biti v ekipi vsaj 5 policajev. 2 na nadvozu, 2-3 na motorjih. Kako je potem z ogledom slike? Lahko zahtevam na pocivaliscu? Poleg tega pozimi najbrz ne bodo veliko lovil z motorji.
Najbrz pa radar detektorji na tole ne palijo(kot na ostale laserce). Z mojim avtom za vec kot 30 mi skoraj ne morejo dati.
Bojim pa se da bodo kontroliral hitrosti na "gradbiscih", kjer ze nekaj tednov ni nobenih delavcev, nic razkopanega, omejitev pa se kar 60. Tam pa....
Pac kisle kumarice.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Vidim da je appollo napisal da si jo bom ogledal na lokalni postaji. Potem tudi letecih "ne rabijo".
Kot sem napisal. Na AC se jih ne bojim, razen gradbiscih. Podnevi tudi tezko dlje casa vozis tekoce 170+. Da pa bi skoz bremzal, po gasu, blendal, trobil, mi pa tudi ni. Peljem se v tempu pasu na katerem sem in naj se drugi ukvarjajo s zgornjo vrstico.