jah kaj moreš. Rekel bi da dokler ne bojo plačani tako kot treba tud pomagali ne bojo. Podobno kot v vsakem drugem poklicu
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ne morem, da ne bi komentiral nekaterih idiotskih postov. Se vidi, da ste zaplankani ljudje, ki očitno niste prstopili praga naše prelepe malomeščanse države....
Ni važno, ali je to dolžnost Policije, ali ne, gre za moralno dejanje, da se pomaga ljudem. Če še ne veste smo ljudje tisti, ki delamo posel, ki komuniciramo z drugimo in od nas samih je odvisno, kako nas bo družba srejela. V Nemčiji NI dolžnost policista, da v takih primerih pomaga, ampak to naredi zato, ker se čuti odgovornega. Pri nas, pa vsak najprej pogleda, kaj mu piše v opisu delovnih nalog v pogodbi o zaposlitvni in kdaj se konča delovnik. Pa lepo prosim, prizanesite mi s komentarji, koliko kdo zasluži. Ne poznam primera, da je kdo pod prisilo policaj. Če misli nekdo, da je spodoben za več, naj si pač poišče priložnost. Morda tudi v tujini, če se čuti sposobnega.
Ko berem nekatere poste mi je jasno, da je naša država tukaj, kjer je. V totalnem sranju. Pravite, da je turist nemški državljan. Kaj mislite, kakšno bi bilo njegovo mnenje, če bi policist vstavil im morda samo vprašal, če potrebujejo pomoč. Nihče ne pravi, kot nekateri tukaj, da mora biti mehanik. Ja, imam AMZS, ki je vrhunsko uspososobljena za te primere. Ampak a mislite, da ta turist pozna AMZS in njihovo številko? Policaj res ne bi mogel ustaviti in vprašati, če pokliče vlečno službo?
Me zanima, kaj boste porekli kritiki, ko bo vam to enkrat zgodilo v tujini in boste prepuščeni sami sebi. In če se že gremo nek turizem je to OSNOVA, da se končno enkrat začnemo obnašati kot ljudje, ne pa, da nekateri samo gledate, kdaj vam bo kaj z neba padlo.
Prosim, ni potrebno komentirati mojega posta, ker nekateri res niste zreli za komentarje. Spomnite se reklame, turizem smo ljudje...
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
jah kaj moreš. Rekel bi da dokler ne bojo plačani tako kot treba tud pomagali ne bojo. Podobno kot v vsakem drugem poklicu
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Lepo napredujemo, tako lepo, da ne zavidam otrokom odraščanja cez 15-20 let, ker vprašanje kako se bodo imeli.
Da ne bos prevec "deloven" - delovnik povprecnega policista v uniformi je dolg 12ur in traja dokler ne zakljuci zadnje zadeve na katero je bil poslan. Torej ce je 15 min pred koncem sihta poslan na intervencijo, bo podaljsal se dve uri ali pa vec ce bo treba. ti lahko kadarkoli siht izgubis, mene pa lahko kdorkoli kadarkoli tozi, ker mu sedaj lasje izpadajo ker nisem bil dovolj prijazen do njega. Vsaka sluzba ma svoje pluse in minuse. V policiji bi morali delati le ljudje ki imajo ta poklic radi, sedaj je not zal tudi veliko ekonomskih migrantov.Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
No vidiš, o tem ti govorim. Odgovori si samo na sledeče vprašanje;
ali misliš, da je tega dotičnega policaja, kdo zjutraj s pištoli prisilil, da mora v službo? Ne verjamem. Se pravi, če se počuti spodobnega za več, naj da odpoved in dela kaj drugega.Taki izgovori so prav idiotski. Verjami, da takemu človeku daš lahko ne vem kakšno plačo, pa bo isto. Ker gre za stvar razmšljanja, ki je pri nas taka, kot je. Sicer si pa to tudi sam napisa.
Kaj pa gorski reševalci, potapljači in še kdo, ki delajo prostovoljno? Če bi vsi tako razmišljali bi bili že v bankrotu, tako smo pa na pragu bankrota, ker je preveč takšnih, ki razmišljajo tako, kot ti.
Pa še nekaj kot živi primer; moja plača se verjetno res ne more primerjati s plačo policaja. Ampak za razliko od njega; moj delavnik je dokler je delo, službena potovanja, mandat ki je omejen in ne pogodba za nedoločen čas, lastnik lahko pride jutri v pisrno in reče, od jutri naprej te ne potrebujem več, štejejo samo rezulati, na sindikat lahko pozabi...
Tako, da ni vse tako eno plastno. Pa verjami, da me ni nič strah, če jutri doma ostanem. Ker za razlko od tega policaja in marsikoga od vas nisem nikoli razmišljal, kaj je moje delo, ampak kaj je prav in kaj ne. In vem, da bo s svojimi refeencami, ki sem si jih leta gradil skozi dobro in pošteno delo službo tudi dobil Tudi v tej krizi.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
...ampak vseeno toleni varnio..je sel nazaj, prizgal rotacije in pocakal na pomoc
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
You just don't get it, right? Pomagat? Sočloveku? Karkoli?
No sej, če ni policist pomagal in vseh ostalih 1000 vozečih mimo (vključno z avtorjem teme) je pa ja kakšen pilot (ker je ravno Brnik blizu) videl vbogega kamperja in mu potem pomagal z airbusom pošlepat ropotijo s ceste!
Ne vem od kje vam ideja da imajo policisti v opisu dela tudi "pomoč pri avtovleki in manjše avtomehanične storitve"!
Bo pa ja pomagal zemotu...Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz sem v cefurijo ostal na cesti..prisel policaj..vse ok, ok..trikotnik je ok,ampak vseeno toleni varnio..je sel nazaj, prizgal rotacije in pocakal na pomoc