Pokritost Tušmobila

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Ja, krava je mobilna bazna na prikolici. Res je, da jih operaterji po zakonu rabijo za primere raznih naravnih nesreč in izrednih dogodkov (v skladišču, ne na terenu), imeti pa polovico ali celo več omrežja na teh je popoln nesmisel.

1. Navrgel si, da so pogoji za vse operaterje isti. Pozabil pa si povedati, da mobitel bazne postaje gradi že nekje od leta 1991, ko se je poskusno vzpostavljal NMT in je do 1996 pokrival že ca 40% prebivalstva. V teh časih so bili ljudje veliko manj senzibilizirani na "škodljive posledice elektromagnetnih sevanj", ki seveda še danes niso neizpodbitno dokazane in je bilo veliko lažje graditi omrežje. Pustimo, da je mnogo baznih postaj mobitel postavil brez kakršnih koli dovoljenj in jih je pridobival šele po kar nekaj letih delovanja samih baznih postaj.

Operaterje postavljaš v enak "neenak" položaj, saj niso imeli enakih pogojev za izgradnjo omrežja. Mobitel danes lahko "serje s polno ritjo" o najboljšem omrežju v državi ... oba druga operaterja takih odpustkov države nista bila deležna.

2. Financiranje, ki ga je imel mobitel je popolnoma neprimerljivo z ostalima omrežnima operaterjema (T-2 nekako ne spada sem) ... če bi tušmobilu in simobilu omrežje v velikem delu financirala država in davkoplačevalci preko roparskih cen, bi bilo danes malo drugače.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Lahko pogledamo iz večih strani:

število baznih postaj GSM
- Mobitel: 1067 (1060 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil: 793 (835 uporabnikov na bazno)
- Tušmobil: 540 (465 uporabnikov na bazno)

Ali po letih delovanja
poletihdelovanja.png

Po teh podatkih se Tušmobil kar dobro drži!

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Aha, torej tisto o gradbenem dovoljenju za BP ni nebuloza. Ostalo napisano mi je pa znano, prekleto dobro poznam to, o resničnosti in namenu teh stvari pa nebi, ker je za to PR. Lahko se pogovarjava le o strokovni plati pridobitve GD.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Potem mi pa povej, zakaj Mobitel ne more zgraditi svojih baznih postaj prej kot v roku 2 let?

že 5 let ima prikolico, ki si jo deli s Tušmobil na avtocesti pri Otočcu ... Pa še vedno nima svojega stolpa?

Iz tega sledi, da Telekom, SI.mobil in Tušmobil gradijo enako dolgo bazne postaje (od projektiranja do ON-AIR). Ne vem če živiva v isti državi, kjer jaz živim je birokracija v razsulu in birokrati jebejo kjer se da.

Nazadnje urejeno:

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Potem so ti razlogi za slabšo pokritost znani. V primeru, da ti to ni sprejemljivo imaš še vedno opcijo nacionalnega roaminga ali pa celo menjave operaterja... Vse ostalo pa je samo izogibanje argumantaciji v tej debati.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
So mi zelo znani, sam ne vem, če bi blo moje mnenje tebi všeč in niti ne nameravam javno o tem, mogoče na zasebno in tega niti ne mislim ne komentirat ne argumentirat.

Pridobivanje dovoljenj predvsem za BP laho pa argumentiram sredi noči, ko me mrtvo pijanega zbudiš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

Ne vem če živiva v isti državi, kjer jaz živim je birokracija v razsulu in birokrati jebejo kjer se da.

Če greš s takšnim odnosom h kateremkoli birokratu verjamem, da imaš težave, čeprav imaš prav. Birokratu moraš dat občutek, da ga razumeš, potem ti je z roke.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Vprašanje ali je predvsem realno, saj je baziranje debate samo na tebi ljubih argumentih precej nekonstruktivno. Pa zaključiva to debato, vsekakor je zabavno vsakokrat, ko se razni PRovci mobitela oz. po novem Telekoma Slovenije spravijo na forume blatiti ostale operaterje.
rolleyes-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Sam sem govoril zgolj o gradbenih dovoljenjih, PR mi je tuj, in mislim, da sem samo enkrat omenil ime operaterja. Blatenje je blo na tvoji strani. Tko da ja, je zanimivo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Če greš s takšnim odnosom h kateremkoli birokratu verjamem, da imaš težave, čeprav imaš prav. Birokratu moraš dat občutek, da ga razumeš, potem ti je z roke.
Jaz nisem imel še s tem opravka. Vem pa za moje starše in tete in strice kakšne kalvarije so imeli.

Eni so pred 1 letom morali občino podmazati s 10.000 EUR da je zadeva šla sploh naprej zaradi 1 kvadratnega metra, kjer je bila pot pred 100 leti in se jo ni rabilo vsaj že 50 let.

pri enem so jebali v glavo in po 4 letih pridobil gradbeno dovoljenje in številko. Po 10ih letih pa so ugotovili da hiša sploh ni bila vpisana in so se birokrati čudili kako so sploh dobili hišno številko.

Pred 5 leti ko sem šel na upravno enoto šel urejat digitalni podpis SIgenco so me napotili od enih vrat do drugih. 2 dneva sem rabil, da sem "prišel k pravem birokratu".

Kdor mora vedno urejati zemljiške stvari na upravnih enotah/občini tisti mora imeti jeklene živce ... žal ... 50% ljudi v javni upravi ne dela nič in so za to še plačani in zaščiteni kot medvedi.

Mnoge multinacionalke so obupale nad pridobivanjem gradbenega dovoljenja v Sloveniji. Po 5 let ga niso dobile ... To normalno?

MarikSi

Zelenc'
19. okt 2013
2
0
1
kaksne so pa vase izkusnje z pokritostjo tusmobila v prekmurju. zanima me predvsem signal na gorickem. Kuzma/ dolič/Šulinci...

Nazadnje urejeno:

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik MarikSi pravi:
kaksne so pa vase izkusnje z pokritostjo tusmobila v prekmurju. zanima me predvsem signal na gorickem. Kuzma/ dolič/Šulinci...

Pokritost Tušmobila v Prekmurju je po mojem mnenju dobra....V Kuzmi je postavljena bazna(drevo) tak da je tam pokritost dobra....najboljše da kupiš predplačniško kartico in stestiraš signal....