Pokončni baterijski sesalnik

raners

Majstr
4. mar 2008
2.822
442
83
ynos , pri nakupu baterijskega sesalca ti priporočam, da razmisliš tudi, kje ga boš imel postavljenega v stanovanju (mi ga imamo zmontiranega na notranji strani vrat v enem elementu v središču hiše, tako da je hitro dostopen). Ker eni imajo priložen tudi prosto stoječ nosilec, eni imajo priložen stenski nosilec, eni se filajo na nosilcih, eni ne, itd.. Pač nam je bilo pomembno, da je hitro dostopen in da ima vedno polno baterijo.. In moram rečt, da ga imamo res kar dosti v rokah.. Npr.: v kopalnici (zaradi las in ostalih malenkosti); v predsobi (kjer se obiski sezuvajo); ob jedilni mizi in kuhinji (drobne smeti) - v takih primerih samo na hitrco vzameš sesalec, posesaš in ga daš nazaj - stvar parih sekund... Nam je zaradi takšnih malenkosti najbolj uporaben. Za ostalo imamo robotski sesalec.

Sami imamo Dreame V9 (sicer že starejši model, ampak ga po treh letih še vedno lahko odličen), ki omogoča stensko montažo in se tudi polni na nosilcu. In tudi vsi ostali priključki imajo prostor na nosilcu, tako da imaš vse na enem mestu. In se mi zdi, da odlično posesa.. ;)

Imel tudi možnost preizkusit Jimmy JV83 (ki ga odsvetujem - ker je plastic fantastik proti Dreame V9 in tudi filtracijo ima precej slabše urejeno) in Proscenic P11 Combo (ki je tudi bolj plastični in ni tako lepo vodljiv kot Dreame V9).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pred cca 10 leti sem kupil elektroluxov sesalnik, ki je bil zmagovalec na testih. Delal dobro in trdo. Je pa čas naredil svoje in crkuje zadeva. Vmes smo imeli iRobot še, ampak odkar imamo psa je postalo neuporabno. Ker ga nismo mogli vklopiti, ko smo bili od doma, keer je bil pes čisto presran. Smo prodali...

Tako, da bo tale baterijski edini v uporabi, bo pa v uporabi na dnevni ravni. V omari sem predvidel prostor za shranjevanje sesalnika, problem je ker nimam štroma tam, niti ga ne morem napeljati. Tako da bo predvidoma v predsobi v kotu oz na steni.

Trenutno se odločam med H8 PRO in H9 pro. Glede na razliko v ceni cca 80 EUR, se nagibam trenutno k H8 PRO.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.512
113
V vsaki etaži hiše imam enega s stenskim polnjenjem, kvadratura sesanja 50m2, recimo da pri poštenem sesanju glih prideš skozi z baterijo; če mora delat na max, pa se ne smeš preveč obirat - nekih 10+ minut spravita oba skupaj na max, na srednji moči pa okoli 15 minut.
Prvi je Dreame V10, okoli tri leta ga imamo, stal je cca 180$.
Drugi je Roborock H6, sedaj je star malo manj kot dve leti in je stal 340$
Razlika v izdelavi in moči, ter času sesanja je v prid Roborocku - kolikor denarja, toliko muzike.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.822
442
83
Če bi rad kupil bolj poceni, a preverjeno dober izdelek, ti priporočam Dreame V9 za 165 eur s kuponom: BGHN1411 (iz EU skladišča - dobiš v manj kot enem tednu)

Res je vredu sesalec in dobro naret, sploh za tak denar. In tudi po skoraj 3 letih uporabe še vedno odličen izdelek - vse deluje kot mora, nič se še ni zlomilo, nič se ne zatika.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Kaj takega?

Še moje izkušnje s točno tem modelom:
- koleščki spodaj so izredno trapasto narejeni, lasje so se nabirali v njegovih ležajih in zablokirali kolesca, ki pa so zato spuščala črte. Spucati nemogoče. Sam sem rešil tako, da sem jih ven pobral in najbrž izgubil garancijo.
- dokupiti sem moral namizni polnilec baterije, ker je bil priložen le stenski, ki pa ga nisem hotel zmontirati.
- ena baterija je premalo. Otroci hkrati pospravljajo sobe, ko eden konča, porabi baterijo na 40% in drugemu zmanjka. Polnjenje pa počasno.

Lahko pa rečem, da je vzdrževanje zelo enostavno in da zelo dobro dela.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hvala vsem. Naročil Jimmy h8 pro. Šel pogledati par različnih modelov in ta je obkljukal vse potrebno, dodaten plus je pa da je lahek in cena ok.

Dobro leto imam jimmy jv 85 pro. Cena je bila takrat 230.
Prvi baterijski sesalec pri hiši, če zanemarimo robota. Uporaben, da nekaj na hitro posesaš, denimo gladka stopnišča. Baterija na full moči verjetno ne zdrži niti 10 minut in nikoli ni. Nisem pa zaznal, da bi kapaciteta kaj padla. Vsekakor tudi nisem zaznal, da bi to bila naprava, ki bi sesala z neko čudežno močjo. Če je kaj resnega za posesati, denimo primerno umazan avto, potem se potrudim in vzamem skoraj dve desetletji starega forwerka in končam v "trenutku" proti tej baterijski igrački. Res je tam zezanje s kablom, ampak sesalna moč je v vsakdanji uporabi krepko večja, nastavki širši, globinska krtača dejansko nekaj dela.
Ni ravno naprava brez katere ne bi preživeli. Se uporablja skoraj vsak dan za kako minuto, ampak po mojem to ni nadomestilo za nek povprečen sesalec na kabel.

mi mamo igeo ki ima podoben emšo, morda piko večji.....sesa kot prtvi dan edin koleščki znajo puščati odtise pa kaka plastika sm in tja je popokala

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.626
113
Tukaj imaš en primerjalni test:

Sicer pa res ne razumem pointa baterijskih sesalnikov.
Še posebno ob vsej eko histeriji, reciklaža baterij pa to itd...
Kaj baterijski sesalniki so namenjani ljudem, ki v svojih bivališčih nimajo elektrike??

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz v garaži nimam vtičnice. Za vsako sesanje se peljati na samopostrežno… Pa nekako se mi zdi priročno imeti pri roki vedno sesalnik, v 5 sekund na voljo. Rabimo ga pa vsak dan. Sedaj to zgleda sesalnik iz omare, raztegniti cev, najdi vtičnico, sedaj, vleči za sabo enoto, posesaj, zloži cev, zmotaj kabel, sesalnik v omaro… zdi se bolj priročno imeti pri roki baterijskega, če ga rabiš vsak dan.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Še moje izkušnje s točno tem modelom:
- koleščki spodaj so izredno trapasto narejeni, lasje so se nabirali v njegovih ležajih in zablokirali kolesca, ki pa so zato spuščala črte. Spucati nemogoče. Sam sem rešil tako, da sem jih ven pobral in najbrž izgubil garancijo.
- dokupiti sem moral namizni polnilec baterije, ker je bil priložen le stenski, ki pa ga nisem hotel zmontirati.
- ena baterija je premalo. Otroci hkrati pospravljajo sobe, ko eden konča, porabi baterijo na 40% in drugemu zmanjka. Polnjenje pa počasno.

Lahko pa rečem, da je vzdrževanje zelo enostavno in da zelo dobro dela.
Jaz sem decembra vzel h9 pro. Načeloma sem zelo zadovoljen, le koleščki se mi isto bašejo kot pri tebi. Nemogoče jih je spucat. Kako ti sedaj lavfa po tleh, ko si odstranil koleščke?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.773
1.588
113
Emona / Carnium
Pri meni je bila moč sesanja glavno merilo pri izbiri sesalca. Izbral sem Dyson v8 motorhead:rockon:, ki me je pozitivno presenetil. Zelo dobro posesa tudi avto. Nosilec sem namestil v utility omaro, kamor sem pripeljal tudi elektriko. Baterija v "turbo" načinu zdrži eno čiščenje avta. Po dveh letih se mi zdi, da zmogljivost baterije ni nič manjša. Uporabljamo dnevno.

• Všeč mi je
Reactions: raners

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.322
151
63
Pri meni je bila moč sesanja glavno merilo pri izbiri sesalca. Izbral sem Dyson v8 motorhead:rockon:, ki me je pozitivno presenetil. Zelo dobro posesa tudi avto. Nosilec sem namestil v utility omaro, kamor sem pripeljal tudi elektriko. Baterija v "turbo" načinu zdrži eno čiščenje avta. Po dveh letih se mi zdi, da zmogljivost baterije ni nič manjša. Uporabljamo dnevno.
Kaj pa kaj od samsunga? Ima kdo izkušnje?

Jernej

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jaz sem decembra vzel h9 pro. Načeloma sem zelo zadovoljen, le koleščki se mi isto bašejo kot pri tebi. Nemogoče jih je spucat. Kako ti sedaj lavfa po tleh, ko si odstranil koleščke?
Ok, brez črt. Sedaj se vozi po tistih dveh minimalnih koleščkih zadaj in "drsi" po tistih krtačkah okoli...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Se bo treba pozanimat. Ker meni se tudi zadnja 2 zabijeta. Res pa je, da mam doma dolgodlako macko in 3 dolgolaske. ;)

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Sicer pa res ne razumem pointa baterijskih sesalnikov.
A imaš v stanovanju/hiši kako domačo dlakavo žival? Ne? Potem ne boš razumel, tudi jaz prej nisem. To je prvi od plusov.
In "doseg" sesanja, brez da bi prestavljal iz enega štekarja v drug štekar - razen, če imaš garsonjero. Drugi plus.
Pa še se kaj najde ...