pokojnina

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
kaj bi/boste storili, glede na-to da penzije tudi če pošteno delate ne boste dobili-ali pa mizerno?
Postanete nepokretni, samo roke še delajo?
.
.
.
.
.
.
Metek v glavo?

ali bi bilo že zdaj pametno s temi metki pobiti našo vlado in vse ki so sploh imeli kaj v politiki???

zanimivo!

Rajše grem pobit vso drhal ko pa sebe!
aaa???

10.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Prej ko bomo spoznali da bomo morali sami nasparat penzijo, lazje nam bo...

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
ne, ne!

prej ko bomo spoznali da je treba nekaj komadov pomret, prej bo penzija!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Prej ko bomo spoznali da bomo morali sami nasparat penzijo, lazje nam bo...

Ni problema, ampak naj mi takoj vrnejo vse vplačano ter od danes dalje pustijo denar da sam vplačujem
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Haha... Od tistega se lahko poslovimo... Cimprej naj ukinejo prispevek, in naj vsak zase varcuje.

Ce bi pa koga pomrl pa ne vem ce bi to napolnilo pokojninsko blagajno....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja sej na koncu bomo sam mi trpel... Uni k zdej obljubljajo jim dol visi... In jim bo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Zakaj bi se moral poslovit če je pa kao na mojem pokojninskem računu? No saj hvalijo se, da bomo to lahko videli...
evil.gif

Če imaš certifikat lahko na Moj ZPIZ to že lahko vidiš. Leta 1989 sem zaslužil 177.157.950,00 dinarjev.
cheer.gif
Pa naj še kdo reče, da ni bila Juga super. Kako, da tega ne pišem z Bora Bore?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
"Prijavljate se z napačnimi uporabniškimi podatki oziroma prijava v sistem trenutno ne deluje. "

???

Z drugim browserjem pa gre.
Potem pri določitvi gesla pa pravi: Neveljavno geslo

A zdaj naj ugibam kaka gesla so mu OK, kaka pa ne?

Bom dal 12345678
evil.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
O težavah pri izplačilu pokojnin se govori že kakšnih 15 let, morda celo nekaj več.
Ko so pričeli s temi debatami in omenjali tako imenovane 'tri stebre', sem zadeve vzel resno in sem tretji steber pričel 'graditi' sam.
Kolikor sem lahko in sistematično vsak mesec. Vsem tako imenovanim skladom nisem zaupal nikoli, zato je ta 'steber' zgrajen popolnoma v moji režiji. Najmanj dvakrat so me obiskali potniki na terenu z ne vem kakšnimi mamljivimi ponudbami za varčevanje, vendar jim v najbolj oprimističnem obdobju od leta 2000 naprej nisem zaupal. Leto 2008/9 je moje nezaupanje potrdilo.
V šolstvu so nam vplačevali še v enega od skladov, kar je sicer pomenilo za takšen znesek manjši OD, vendar je tudi črpanje tega sklada zame sedaj dobrodošlo.
In sedaj ko dobivam pokojnino, ki je polovico manjša od prejšnjih dohodkov, mi za dodatno 'gradnjo' ne ostane skoraj ničesar, vendar mi sredstva prihranjena v zadnjih 15 letih dajejo nek občutek varnosti.

Kaj želim povedati: če imate možnost, čim prej varčujte za čas, ko vam bo odmerjena pokojnina (verjetno) komaj zadoščala za normalno življenje, tako, kakor je že zapisal 'msenjur'.
Kakršnokoli računanje na "državo" je utopično in zavajajoče. Sicer smo 'država' vsi, vendar (vsaj meni) preteklost ne daje možnosti za kakšno zaupanje vanjo.
Jeza na sistem, ki je izražena v prvem prispevku pa je sicer razumljiva, vendar popolnoma neproduktivna, škoduje le živcem avtorja.

LP

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Kaj želim povedati: če imate možnost, čim prej varčujte za čas, ko vam bo odmerjena pokojnina (verjetno) komaj zadoščala za normalno življenje, tako, kakor je že zapisal 'msenjur'.
Kakršnokoli računanje na "državo" je utopično in zavajajoče. Sicer smo 'država' vsi, vendar (vsaj meni) preteklost ne daje možnosti za kakšno zaupanje vanjo.
Jeza na sistem, ki je izražena v prvem prispevku pa je sicer razumljiva, vendar popolnoma neproduktivna, škoduje le živcem avtorja.

LP

S tem se pa še kako strinjam!
467716-post_slo.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Kaj želim povedati: če imate možnost, čim prej varčujte za čas, ko vam bo odmerjena pokojnina (verjetno) komaj zadoščala za normalno življenje, tako, kakor je že zapisal 'msenjur'. .

LP

Z vsem spoštovanjem, vendar si ti še iz časov, ko vam je bilo večinoma "na pladnju" dano (ne bom trdil da tebi, govorim generacijsko)... Če si delal hišo so bili pocen krediti, če si kupil stanovanje je bil verjetno po Jazbinšku, vsi ste imeli službe... Kot si rekel si začel šparat 15 let nazaj, sklepam torej da okoli 50 leta...

Žal so danes taki časi, da ob kreditu, svinjsko dragem vrtcu, ter ostalimi stroški večinoma "srednji sloj" živi iz dneva v dan... Da bi pa še kaj šparal pa nima od kje vzet...

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži, kar pišeš, 'guardy' in dobro se zavedam razlik iz tistih časov, ter danes. In res je, intenzivno sem pričel z varčevanjem nekaj let pred 50-im, ko je bila osnovna življenjska 'infrastruktura' že zgrajena, stroški, ki jih omenjaš pa iz leta v leto manjši. Tudi sam sem imel v letih do takrat dohodkov samo za sproti in v nekaterih res kritičnih letih (1986-89 in 1991-94) celo premalo za udobno življenje. Vendar sva s soprogo nekako preživela tiste čase.
In verjamem, da boš tudi ti (oziroma srednji sloj, če nisi mislil nase) lahko nekega dne 'splezal na zeleno vejo' in da se bodo časi izboljšali, čeprav sedaj ne kaže ravno rožnato...

LP

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Jebeš pokojninske stebre, jaz jim ne verjamem, čeprav vplačujem.

Ti si imel "državno službo" in ni bilo problemov z odvajanjem. Problem so recimo privatniki, ki so vplačevali minimalno, živeli na veliki nogi, zdaj je pa vsak mesec na računu mizerija od 400-500€. Jih imam v družini in v okolici. Za vrtec ti upoštevajo navarčevan denar, tako da ljudje prepisujejo račune svojih otrok na starše. ITD...

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Dva problema vidim:

1. Ce nam omogocijo, da ne bi bilo vec potrebno placevati za pokojnino in da lahko zacnemo sami skrbeti za svojo pokojnino. Problem nastane, ko bo vsaj polovica ljudi vse svoje dohodke porabila za sproti. Na stara leta bos pa kaj z njimi? Jih pomru? Spet bo morala drzava nekako za njih poskrbeti.

2. Sparas 20 let, na racunu se ti nabere 200k eur. Kaj pa sedaj? Danes za 200jurjev nekaj dobis. Po racunici cez prst bi s tem denarjem 20 let moral solidno preziveti. Ampak... Cez 10 let bos z jurjem mesecno tezko prezivel. In si spet tam ko vidis da denar na racunu ni prava zgodba. Ja rekli boste treba pametno investirati. V kaj ze?

Znam poskrbeti zase, nekaj vec zasluziti od povprecja in lacen verjetno ne bom, vendar investiciji mi zal ne gredo
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Daj rajši povej, kako zgleda tvoj tretji steber. Si varčeval na banki, vlagal v nepremičnine, sklade, delnice?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Žal so danes taki časi, da ob kreditu, svinjsko dragem vrtcu, ter ostalimi stroški večinoma "srednji sloj" živi iz dneva v dan... Da bi pa še kaj šparal pa nima od kje vzet...

Temu lahko žal samo pritrdim
frown-1.gif

Če pa voziš še francoza, je pa še huje...
evil.gif