Foreigner Kurze Frage - brutto ali netto?
Je oa glavni point, da se razlike z glede na izobrazbo z leti večajo. Kar pa ni nujno, da je povezano z izobrazbi, ampak bolj s tem, da tisti z višjo izobrazbo tudi po karierni lestvici hitreje in višje plezajo.
Je pa bistveno v kakšnem okolju “delaš” - pri nas (SLO) politika podpira uravnilovko, ki že na kratki rok vpliva negativno, v “kapitalističnih” ureditvah pa na €€€, ki jih dobiš, največ vpliva koliko delodajalcu prineseš.
Jaz celo življenje delam za plačo - in ne zasluž (za naše razmere in mojo izobrazbo) slabo - sledim pa temu, da moram delodajalcu prinesti 3x več kot ga stanem. S tem, da je moj strošek bruto-bruto in upoštevane vse plačane odsotnosti (bolniške incl). In sem to mentaliteto vbijal v glavo vsem tistim, ki sem jih “gor spravil” (beri: bil mentor) - začuda so tisti, ki so dojeli z lahkoto dobilo službe pri “konkurenci” (qrc - moji so bili predolgo pretrdi, da bi dojeli, da je potencijalu treba dati možnost ali vsaj €€, da bi jih obdržal, ker “šolanje” pač stane - največ pa stane, da gre h konkurenci ….).