Pojavlja se mi disk, ki ga ni

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, v explorerju se mi pojavlja nek disk, ki pa ne obstaja nikjer - Local Disk Q. Zbrisati ga ne morem, niti formatirati niti ništa.. kar tam je.. v Disk Managementu mi ga ne zazna, samo v explorerju se pojavlja - ima morda kdo kako idejo, kako zbristi oziroma se rešiti tega fantomskega diska?
smile-1.gif

HVala

Lp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Prilagam slikco...

čitalec kartic ni, saj nimam nič nanj priklopljeno... to ga imam že ene par mesecov.. nevem, morda se mi kakšen zunanji disk ni pravilno izklopil.. ampak tudi nevem, zakaj bi se postavil na črko Q, ker ponavadi zavzame naslednjo prosto črko, ne pa eno zadnjih..

Z nobenim meni znanim programom se ga ne morem losat... kar tam je in čaka... na boljše čase, kaj pa vem
smile-1.gif

705025-untitled.JPG

Priponke

• 705025-untitled.JPG
    705025-untitled.JPG
    24,5 KB · Ogledi: 147

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Čaki malo... a maš priklopljen čitalec al ga nimaš? ČE gre za prenosnik, se včasih zgodi, da ti ostane pogon rezerviran, ko pa daš notri kartico, jo pa tu notri pokaže. Probaj
wink-1.gif
)

Lp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
ne, čitalec ni priklopljen, nikoli ni bil.. so bile pa druge reči.. ampak ko kaj priklopim, se mi prikaže pod drugo črko, ta črka je vedna prazna.. samo tam je.. in me nervira.. pa bi se je rad nekak losal
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
Prilagam slikco...

čitalec kartic ni, saj nimam nič nanj priklopljeno... to ga imam že ene par mesecov.. nevem, morda se mi kakšen zunanji disk ni pravilno izklopil.. ampak tudi nevem, zakaj bi se postavil na črko Q, ker ponavadi zavzame naslednjo prosto črko, ne pa eno zadnjih..

Z nobenim meni znanim programom se ga ne morem losat... kar tam je in čaka... na boljše čase, kaj pa vem
smile-1.gif

Kaj je na tej sliki pod hardware ?

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Tole je pod hardware... isto, kot če bi na Dju pritisnil hardware... Ta prvi zapis je interni disk 80GB, ostala dva sta pa očitno oba za CD/DVD enoto..

Noup, linuxi tudi nikoli niso bili naloženi... vse bolj misteriozno postaja vse skupaj, hehe
705123-untitled2.JPG

Priponke

• 705123-untitled2.JPG
    705123-untitled2.JPG
    32,2 KB · Ogledi: 152

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, imamDameon Tools... amapk je pod F ---> sem ga sedaj čisto izklopil in je črka F izginila, poleg tega je pa tudi tam v hardware-u izginil tretji zapis, ki se ti je zdel sumljiv..

Amapk Local Disk Q pa še vedno ostaja
smile-1.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
predvidevam da si daemon t. prej že kaj odinštaliral in včasih se ne pobriše ok. poskusi še enkrat deinštalirat. če ne drugače pa disk odstrani v device managerju, če ga ne boš videl označi show hiden devices.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz pa mislim, da si preslikal omrežni pogon. Probaj ga odstranit.

Ja, sliši se simpl, odstranit ga....
smile-1.gif
v "disconnect network drive" mi ga ne prikaže

Nja, sem pa sedaj ugotovil, da imam še na enem računalniku tudi famozni Loal Disk Q... lahko pa, da je od fotoaparata ostal notri, ker včasih ga na enem, včasih na drugem compu priklopim...

Dopuščam pa tudi možnost, da se gre za nek omrežni pogon - namreč oba računalnika sta službena (stacionarni in prenosnik, ki ga sem pa ke priklopim na službeno omrežje)

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
predvidevam da si daemon t. prej že kaj odinštaliral in včasih se ne pobriše ok. poskusi še enkrat deinštalirat. če ne drugače pa disk odstrani v device managerju, če ga ne boš videl označi show hiden devices.

Nja, to bi bila varjanta z dameon-om, če ne bi malo prej ugotovil, da imam na dveh računalnikih isti problem - je pa malo preveliko naključje.

V program manegerju sem pobrisal vse "odvečne" diska, a "Q" ostaja
smirk-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a imaš to morda služben pc?
ker pri nas v službi so se na vseh pc-jih pojavli Local diski s črko Q. Sej so neki na hitro in skromno povedali kaj naj bi to blo, sam sem pozabil
shocked-1.gif
ops:

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Jap, na obeh službenih mašinah se mi to pojavlja - sem pa zdele pogledal še na enem računalniku in je tudi ta Local Disk Q prisoten.. Zgleda je nekaj za potrebe helpdeska, i guess..

No, če ne drugega sem vsaj ugotovil o čem se gre.. hvala vsem.

Lp

projmatic

Zelenc'
6. jul 2009
5
0
1
30
Da si malo sposodim temo.
V mojem računalniku se pojavi: disketni pogon (A:), ampak sploh nimam "čitalca" za diskete (in ga tudi nisem imel).
Kako odpravim to?