POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
a jebeštrga... pa glih sm prešnjo konvertiral v TomToma in naložu v 4 naprave
frown-1.gif

Nč, bo treba pa še enkrat.

Drugače pa Hvala za trud.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Ko sem imel M600i z GM XT, sem si po zgornjih navodilih naložil poi v tel. in je vse lepo delalo. Sedaj imam P1i pa me nekaj heca. Ko sem dal kartico iz M600 v P1 je zadeva delala tako kot je treba. Nato sem uzel novo kartico, nanjo naložil GM XT, karte...do tukaj vse funkcionira.
Nato sem zagnal poi loader, izbral filetke in jih naložil na kartico. Nato sem še skopiral vse radarje, kamere...z slikcami v mapo poi na kartici. V GM XT imam vse označeno, da prikazuje...tudi \dodatki\Uporabniške POI\Speed_50\...vidim vse radarje za 50km/h..ampak med vožnjo se mi pa ne prikažejo. Ko pa imam odprt pogled zemljevida in se dotaknem puščice, ki prikazuje avto...se odpre nov predogled karte, ki jo lahko premikam...tukaj pa potem vidim radarje. Kakšna ideja?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Tale točka je malo mimo... Na tem delu je omejitev 90.

SkritiRadar12 @ 70
N46 29 51.2 E15 05 48.5

In pa še DVE lokacijI kjer radi stojijo in merijo v obe smeri:

RADAR 50
N46 32 04.3 E14 58 53.9

RADAR 60
N46 31 11.5 E15 01 29.7

pozdrav.gif
Lp.-

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Jaz sem si na P1 prenesel samo POI točke iz prvega linka, takšno kot sem prenesel in vse deluje. Poskusi pa z restarto telefona.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
No gremo od začetka...
V telefonu na kartici je mapa Garmin
V tej mapi je mapa POI in GPX
V mapi POI se z poi loaderjem ustvari datoteka poi.gpi (to se vse samo naredi)
V mapo GPX se ročno skopira:
Speed_30.gpx
Speed_40.gpx
Speed_50.gpx
Speed_60.gpx
Speed_70.gpx
Speed_80.gpx
Speed_90.gpx
Speed_100.gpx
Redlight.gpx
Radar.gpx
DARScameras.gpx
ter slikce:
Speed_30.bmp
Speed_40.bmp
Speed_50.bmp
Speed_60.bmp
Speed_70.bmp
Speed_80.bmp
Speed_90.bmp
Speed_100.bmp
Redlight.bmp
Radar.bmp
DARScameras.bmp

In to je to...pa ne dela.

Kje sm zajebu?
stupid-1.gif

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
Vidm, da mam jest tuki bl samogovore...no, zdej sem prišel do tegale:
tist, k sem jest delu...kopiral gpx in bmp v mapo na kartico je čist brez veze...sploh ne vem, od kje mi to...najbrž sem si vse skupi narobe razlagu. Ampak OK...z tem ali brez...bi mogl delat. Naslednja stvar je, da mi prikaže znak na cesti, če je karta nastavljena na 80m ali manj. Zvoka oz. opozorila (rdeči trak z opozorilom na zgornjem delu ekrana) pa ni. Nastavitve za POI sem delal ročno....tako, da privzame opozorilo pri prekoračitvi hitrosti. Na srečo imam v bližini radar z 40km/h omejitvijo. Ne dela. Sedaj bom dal še, da me opozori pri določeni bližini in sporočim jutri. Če pa še to ne bo delalo, potem pa si nazaj dam 4 leta starga iQue, na katerem vse dela BP...ni tko lepo, je pa opozorilo.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Z tem programom še se nisem ukvarjal in ugibam.
redface-1.gif

A je morda možno, da potrebuješ novejši POI Loader ? A to uporabljaš tega: POI Loader software version 2.4.0.1 ?

Lahko da je kakšen hakelc v tem ... saj pravim ... ugibam.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Garmin ima POIe z končnico .csv ,....

Tukaj sem že enkrat pisal o končnici POI za Garmina. Garmin bi naj omogočal .gpx in .csv.
No tudi tukaj tako piše:
Citat:
After installation, search and navigate to personalized POIs on your computer, and use POI Loader to upload these points of interest from GPX or .CSV files to your compatible Garmin GPS or onto an SD card

Tako da ti predlagam, da probaš POIe še z končnico .csv pa bomo videli kaj bo potem.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik Anddrej pravi:
Bom še to probal, samo kot sem že zgoraj napisal, je zadeva že delala na tem telefonu.

Andrej, zakaj potem nisi pustil tako kot je ?
Veš kaj pravijo; ne diraj lava dok spava

Upam, da ti bo uspelo , verjetno takrat ko boš najmanj pričakoval.

I

Izbrisan uporabnik #488

Update 13.12.2007!
279 POI točk

Novost, ki jo je prispeval uporabnik - cestninske postaje s cenikom (v podmapi baze za tiste, ki nimajo ABC)
smile-1.gif