POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Po "novem" je lahko več gpi datotek, prej pa je morala biti ena.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Je kdo sprobal Garmin travel Guide Europe, so uporabne POI?

http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-10672-02&cat_id=74

Preden iščem za DL po pašnikih, da se ne matram po nepotrebnem...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Prejšnji teden sem opazil, da na avtocestah ne kaže in piska pri omejitvi 130kmh, pokaže samo ikono in "srečno".
Ostale POI pa normalno delujejo.

Danes sem malo testiral na 765 in 205 in če omejitev nastavim na 125 kmh potem jo Garmin prikazuje.

POI loader sem izključil za to napako, ker sem delal s starim. Po moje je "težava" v novih FW naprav ali kartah (prej prvo).

Je še kdo opazil podoben problem, nekaj sem videl da ste že javljali.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Jutri grem v Maribor in bom opazoval kako je s tem. Bom mel svojega in službenega in bom primerjal. Sem se pa danes peljal po Jamovi v Ljubljani in tukaj RadarKamera34@40 ni radarja. Če so pogosto policaji naj kdo pove, ki je dostikrat tam in se točka prestavi. V stacionarnih se pa izbriše.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ja na Jamovi je pogosto Škoda - siva ali rdeča. Ni dolgo nazaj sem se po tej ulici peljal v enem dnevu kar precejkrat. V sedmih urah je bil stalno tam, samo barvo Škode so parkrat zamenjali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Teddy pravi:
Jutri grem v Maribor in bom opazoval kako je s tem. Bom mel svojega in službenega in bom primerjal. Sem se pa danes peljal po Jamovi v Ljubljani in tukaj RadarKamera34@40 ni radarja. Če so pogosto policaji naj kdo pove, ki je dostikrat tam in se točka prestavi. V stacionarnih se pa izbriše.

Ne vem če ni to tisti "novi" radar, ki se je pojavil z drugimi po Ljubljani.

SEZNAM

1. Jamova cesta 46 (omejitev 40 km/h),
2. Hradeckega cesta 33 (omejitev 50 km/h),
3. Trnovski pristan 10 (omejitev 30 km/h),
4. Jarška cesta 55 (omejitev 30 km/h),
5. Zaloška cesta 195 (omejitev 50 km/h),
6. Avšičeva cesta 30a (omejitev 40 km/h),
7. Brnčičeva ulica 39 (omejitev 50 km/h),
8. Jurčkova cesta 14 (omejitev 50 km/h)

Zdaj, mi smo dodali, kako pa je dejansko s tem pa bodo uporabniki povedali.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Stacionarni_radar.gpx

Zakaj je na AC omejitev 125 km/h in ne 130 km/h?

V opis bi se lahko dodal še ime ceste ali mesta, zaradi boljše preglednosti.
npr:
A1 - Fram

Velenje - Šaleška cesta (prva črka je Š ne S )

Tisti v LJ so izmišljeni, verjetno so to točke, kjer se radi postavijo redarji.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ja so mi sodelavci povedal za ene par teh točk, da tam ni radarja. Mislim te točke po Ljubljani in da piska brez zveze. Zdaj se peljem mimo teh točk, če sem v bližini in preverjam, če je to res. Za zdaj sem bil na Brnčičevi in na Jamovi. V obeh primerih ni bilo stacionarnega radarja. Sem pa bil zraven, ko so ga postavljali pri mercatorju v šiški. Tega sem tudi tu prijavil. Ostale pa še pregledam, ko se bom tam blizu peljal. Frenckie a je tist mobilni radar pogosto na tej točki al kje drugje na Jamovi?
Pa še glede opozarjanja 130 km/h. Danes mi je na mojem 765T normalno piskalo za stacionarce na avtocesti proti Mariboru. Naloženo po starem sistemu 130 km/h. Garmin je zrihtan na zadnje posodobitve in karte. Bom pa jutri še probal s službenim 1200-ko in tudi s starim načinom 130 km/h. Isto posodobljeno z zadnjimi kartami in firmware-om.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Sedaj pa ko sem usposobil Nuvija za izvoz priljubljenih točk pa še jaz dodajam 4 koordinate za skupino DANGER - NEVARNI ODSEK ( zelo ozko vozišče ) na relaciji Idrija -Tolmin . Vozišče tako ozko da se ne srečata avto in tovornjak .
1. N46 06.849 E13 54.271 - Reka
2.N46 06.090 E13 53.983 - Stopnik 1
3.N46 05.561 E13 53.693 - Stopnik 2
4.N46 05.921 E13 50.905 - Dolenja Trebuša 1
5.N46 05.930 E13 49.716 - Dolenja Trebuša 2

Toliko za prvič

LP Vide

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Stacionarni_radar.gpx

Zakaj je na AC omejitev 125 km/h in ne 130 km/h?

V opis bi se lahko dodal še ime ceste ali mesta, zaradi boljše preglednosti.
npr:
A1 - Fram

Velenje - Šaleška cesta (prva črka je Š ne S )

Tisti v LJ so izmišljeni, verjetno so to točke, kjer se radi postavijo redarji.

Zato ker če daš omejitev na 130 ne javlja, o tem sem pisal malo bolj zgoraj, nekaj so naredili pri Garminu...

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Teddy
Na Jamovi pri garažah (pri semaforju) je pogosto mobilni radar. Če ni parkiranega nobenega avtomobila, je idealna
lokacija za mobilni radar, saj ima možnost meriti hitrost v obe strani od semaforja. Tam je omejitev 40 km/h in to , ko se pelješ proti semaforju iz obeh strani. Tam veliko otrok prečka Jamovo, ker je blizu šola. Mislim, da je na tej lokacij radar že povrnil denar za nakup.
Včasih sem se tam veliko vozil in vem kako vozniki vozijo(mo) - redarji pa služijo.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Pol se pa da med mobilne radarje 40km/h in je stvar rešena in pravilno označena. Hvala Frenckie.
Glede tistih omejitev stacionarcev 130km/h mi je pa dons tud na 1200-ki kazalo radarje na star način. Se pravi omejitev 130 km/h.

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej je 130 ok. Se bo popravilo pa da še kakšen javi.