POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ant pravi:
45.8253,14.652843 Retje > stacionarni radar meri v obe smeri > škatla je postavljena in naj bi bila delujoča
45.669297,14.836972 Stara Cerkev, isto kot zgoraj stacionarc, oboje omejitev 60 km/h

LP

To oboje že imamo v bazi pod število 17 in 18.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ker me še vedno nekateri sprašujete po linku za POI.

Gre za stalno povezavo, link je vedno isti.

POI Slovenija

Link je tudi na mojem blogu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še mogoče dodatno pojasnilo za "nezahtevne" uporabnike naprav Garmin.

V datoteki .rar je tudi že narejena datoteka POI Slovenija.gpi , katero samo prekopirate v napravo Garmin (copy-paste) v mapo \garmin\poi\ ali pa na spominsko kartico v mapo \garmin\poi\

POI Slovenija.gpi ne vsebuje edino lokacij Dars kamer (ki itak niso "nevarne" razen če bo kdo obračal v tunelu ipd.).

Ostali bolj zahtevni uporabniki pa si naredite oz. naložite posamezne gpx. datoteke s programom POI loader.

Že kreirana datoteka POI Slovenija.gpi je narejena tako, da je v lastni mapi med drugimi uporabniškimi točkami, glej primer spodaj na modelu Nuvi 205.

23.png
27.png

29.png
33.png

35.png
39.png

54.png
66.png

duhec

Zelenc'
28. sep 2008
5
0
1
A v koodrinatah? :)
Ok, sm prebral skoraj celo mapo in nisem dobil nobene podobne... ajde dejmo rect temu pritozbe.

Opazil sem, da se je v prvem postu spremenil naslov na POiplaza.com. Noben problem, poberem POIje od drzav, ki so me zanimali (vse v mapi SpeedCams), nakar opazim, da ne pise vec "Speed alert: 50 km/h" pac pa samo "Alert: M-50".

To je dosti manj opazno kot prej, ko se vozis ampak ok, bi ze prebavil. Problem je, ker teh tock ne prepozna vec kot Speed Cam Alert, pac pa sam nek Alert + tisto o samo 400-ih metrih.

Snecer, imam voljo in cas in bi si rad opozorila za radarje, rdece luci itd. vseh drzav spremenil v Speed Alert (in najbrz gpx?), da bo spet kot po tastarem.

Mozno? Imas kje kak tutorial napisan? Ga ima kdo drug?

Lp in hvala.
Keep up the good work!

venton

Zelenc'
7. mar 2010
16
0
1
Šnecer
Še enkrat se vpisal opažene radarje na nasljednih točkah
Zanima me, če so sedaj koordinate vredu,ali so tudi sedaj napačne
Prosim,če mi odgovoriš in poveš kakšno napako delam,da bom vedel za drugič

46,10395,14,49446
80km/h - Obvozna cesta

46,11276,14,54637
70km/h - Trzin - Ljubljana

46,11380,14,54727
70km/h - Ljubljana - Trzin

46,13483,14,41798
50km/h - Medvode

LP in hvala za odgovor

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
ja vse razen ene je iz 2010. Pa sem že mislil, da imam nekaj pametnega za pred sezono, da me Hrvati ne bodo molzli.

Ima kdo kakšne pametne PIO-te za HR radarje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik venton pravi:
Šnecer
Še enkrat se vpisal opažene radarje na nasljednih točkah
Zanima me, če so sedaj koordinate vredu,ali so tudi sedaj napačne
Prosim,če mi odgovoriš in poveš kakšno napako delam,da bom vedel za drugič

46,10395,14,49446
80km/h - Obvozna cesta

46,11276,14,54637
70km/h - Trzin - Ljubljana

46,11380,14,54727
70km/h - Ljubljana - Trzin

46,13483,14,41798
50km/h - Medvode

LP in hvala za odgovor

Te koordinate moram prekonvertirat v drug zapis in zdaj sem prvo koordinato pogledal in je ok, zadnjič pa je bilo nekje v gozdu... neznano oz. narobe.

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Snecer hvala za ves trud, imam pa eno vprašanje.
Garmin me na stacionarne radarje v SLO vedno opozarja, ko so na nasprotni strani. Za radarje ki pa so v smeri vožnje pa mi pokaže samo ikono. Zdaj sem že dva vikenda zapored šel v Avstrijo in na poti tja je kar nekaj radarjev in na vsakem se mi je zgodilo isto.
Medtem ko radarji in. distance kamere v Avstriji pa delujejo ok. No tudi točke, kjer so pogosteje mobilni radarji, delujejo OK.

I

Izbrisan uporabnik #488

Garmin opozarja glede na bližino točke in sicer ne glede na smer. Iz katerekoli smeri se boš vozil k točki ali prišel v radij opozarjanja bo piskalo.
Tako pač je, žal.

Sicer pa je verjetno kakšna težava pri tebi, mene Garmin normalno opozarja na vse "radarje" v smeri vožnje, z ikono (napisom opozorilo) in piskom.

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
No potem je še bolj čudno, ker me vedno opozarja le na radarje na nasprotni strani
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj jih še enkrat naložit z poi loadrjrm mogoče je prišlo do napake med nalaganjem.
Vse poi točke daj v eno mapo (Slovenske,Avstrijske...) zaženi poi loader in daj prvo naj ti vse stare odstrani iz naprave.
Potem še enkrat zaženi poi loader in pokaži na mapo kjer imaš vse poi na pc in naloži na nuvija in ti bo delovalo kot mora.
Sem imel podoben primer,ko so bili 3 radarji zaporedoma pa je piskalo radarja pa ni bilo videt na moji strani ampak na drugi.
Po ponovnem nalaganju je zopet vse delovalo,pisk,balonček z opozorilom in sliko radarja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Imaš pa že narejeno .gpi datoteko tako da se s POI loaderjem ni potrebno igrati.
Dodatne države edino naložiš s POI loaderjem, ni več nujno da so vse POI v eni gpi datoteki, "po novem" je lahko vsaka država ali kompilacija v svojem.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Je med stacionarnimi radarji pod številko .....34@40

Sem očitno isti dan delal DL ravno predno si menjal fajl, ker danes sem ponovno snel in je notri, ker je nov fajl za dl... jebiga

Vseeno pa hvala ti za trud,da ne plačujemo...
cheer.gif

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
569
6
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Garmin opozarja glede na bližino točke in sicer ne glede na smer. Iz katerekoli smeri se boš vozil k točki ali prišel v radij opozarjanja bo piskalo.
Tako pač je, žal.

Sicer pa je verjetno kakšna težava pri tebi, mene Garmin normalno opozarja na vse "radarje" v smeri vožnje, z ikono (napisom opozorilo) in piskom.
To z ikono (napisom opozorilo) in piskom se lepo sliši,se bo dalo to urediti na garminu 2340 ?