POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Aja pa še to. Lejko dej napiš kolk so omejitve pri teh dveh točkah. Sem si pozabu napisat zraven, zdej pa ne vem več tko iz glave.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
70 km/h
Je pa tko da bi lohk na tej relaciji bli POI skor na vsakih 500m ,kolikor je variant da te ujamejo na laser.
So pa te k so ze v bazi nekako najbolj aktualne za moze v modrem
cheer.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Pri Ekonomski šoli v Mb jih skoraj vsak dan zjutraj gledam.
N46 33.726 E15 39.317
smile-1.gif

Neke kontrole izvajajo, danes je en že zjutraj pihal, hehe. Sem prvo mislil da šolo nadzorujejo.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Ne ti dve se lahko da notr ,ker je glih na tem odseku iz smeri LJ ,se mi zdi prva varianta za prehitevanje in jih kr dost voznikov prekorači omejitev.

Aljo

Zelenc'
23. apr 2008
11
0
1
Ljubljana
Še en radar, ki ni vnešen, sicer pa stoji že kar nekaj časa omejitev 50 in je usmerjen v križišče, torej te slika če prevoziš rdečo
N46 04.522 E14 30.289

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
To je že res. Sam kokr sm pogledu ostale točke so skoraj vse naštimane nekak na sredino križišč. Sicer jaz neposredno ne rihtam tega, tako da bi blo mogoč treba druge vprašat, kaj mislijo o tem.

Aljo

Zelenc'
23. apr 2008
11
0
1
Ljubljana
Bi se bilo potrebno pogovoriti, ker problem nastane recimo pri temu radarju saj je cca. odmaknjen od križišča 20-25m. Usmerjen je proti centru oz. lažje za razumevanje proti križišču (če gledaš moje točne koordinate) in če mu prihajaš iz hrbta in da si malo prehiter pa si tam kjer ni muh. Res pa je da začneš tudi že prej bremzati....pogovor ne bo odveč.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Skriti radar Gorenjska cesta v Medvodah na avtobusni postaji meri 50 proti Kranju 46.13790 14.41507 in še en skriti radat Cesta dolomitskega odreda omenitev 50 46.04154,14.45501 in še eden pri viškem pokopalisču Cesta dolomitskega odreda omejitev 50 46.04038,14.46494

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Ker sem bolj nov uporabnik, me zanima, kaj je za Garmina 1250T za SLO radarje najbolj natančno.

Naložil sem si:
http://www.partis.si/torrent/podrobno/150238
GARMIN - World speedcams January 2011

Nekje sem zasledil, da so na tej temi še bolj natačne zadeve na voljo? Sprašujem ker nisem našel PIO Slovenija.rar na PIOplaza povezavi iz prve strani?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik frajer1 pravi:
Ker sem bolj nov uporabnik, me zanima, kaj je za Garmina 1250T za SLO radarje najbolj natančno.

Naložil sem si:
http://www.partis.si/torrent/podrobno/150238
GARMIN - World speedcams January 2011

Nekje sem zasledil, da so na tej temi še bolj natačne zadeve na voljo? Sprašujem ker nisem našel PIO Slovenija.rar na PIOplaza povezavi iz prve strani?
confused-1.gif

Ni mi znano, da bi kdo drug urejal POI za Slovenijo kot mi tukaj na alterju. Tako da bo tu najbolj ažurno, tisti s poiplaze celo ne delujejo avtomatsko na Garminu, ker so narobe poimenovani.

Link pa je vedno enak.
POI Slovenija 29.01.2011

Če imaš Garmina, odpakiraš rar in datoteko s končnico .gpi prekopiraš na Garmina v mapo POI.
Ali pa naprednejše, si sam izbereš posamezne omejitve in jih s programom POI loader naložiš v napravo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na POIplazi zahteva upravljalec svojo nomenklaturo, ki pa ni v celoti kompatibilna z Garminovo, da bi po defaultu pravilno opozarjalo.
Vse točke so tam na 400m opozorila, ne glede na hitrost-omejitev.

Razen tega pa je precej netončna.
Ta file: SLO-FixSpeedcam.gpx

Je poln točk, ki niso fiksni radarji.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
" -FixSpeedcam ", tako bi se morala imenovati tudi naša datoteka " RADAR" in bi tudi bilo manj napak.

I

Izbrisan uporabnik #488

O tem sva že imela debato
smile-1.gif

Ni problem tolko v imenu kot v podatku, ki ga uporabnik da, ko točno ne pove za kaj gre in tako pride do napačnega vnosa.
Ime radar pa je izključno samo zaradi avtomatike

Je pa po drugi strani res, da ime fixspeedcam bolj točno določa vsebino točk.

Preimenujem?