sam sem si predvsem zaradi terenskega dela želel še ene nižje trpežne pohodne čevlje, gojzarje imam dvoje, oboje Salewa (Rapace in Edge Mid GTX), oboje zelo dober gojzer, edino Rapace me zelo spontano zna ožulit (10x grem z njimi, nič, potem pa me ožulijo na polno, pa spet 10x nič ... Edge MID GTX pa nimam slabe besede). imam relativno zjebane gležnje, predvsem levega, kar se pozna tudi na ustreznosti gojzarjev in mam problem najti primernega, saj mi zgornji del hitro začne pritiskati na gleženj v zelo neugodni meri.
tako sem si zaželel še lažje, nizke pohodne čevlje in sem imel v mislih Scarpo Mescalito, na nogah so bili super, a zraven so bili malce bolj supergasti na pogled, a na nogi so res super in nič kaj supergasti. Scarpa Spin Ultra GTX. imel zdaj že parkrat, enkrat med deževnim rallyjem, kjer jih je konkretno namočilo, pa so mokri postali predvsem zaradi tega, ker mi je preko hlač namočilo nogavice in je tako prišla voda not. so ultra stabilni, imel že na parih pohodih, podplat ne izgleda tako, a nudi ogromno oprijema, tudi na vlažnih skalah (vibram).