No po 3h mesecih uporabe novih Planika Mangart AVS lahko rečem da so 10let stari Mangart (brez AVS) bolj udobni....v njih so me redko bolele noge....v novih imam vcasih občutek kot da sem imel na, sebi 8ur pancerje
Lahko da je non AVS verzija boljša.... Lahko da so bili stari boljši per se....
Pri novih je usnje na pregibu pri prstih enako zgubano po 3h mesecih kot pri 10+ starih....
Baje da Stealth guma. Ampak nikoli imel. Osebno naj grip do sedaj imel na Icebug športnih copatih.Itak da je. Kaj pa bi bilo drugega?
..., saj podplat je bil ok, lepo držal na skalah, ampak predolge vezalke ...
A da bi jih pa skrajšal??Ko sem vezalke zavezal, so še vedno bingljale do tal. Ni to fajn, že itak moraš brez tega biti previden da ti kje ne zdrsne
Nič se ne cufajo, enostavno jih z fajrcajgom zažgeš, pa se ne cufajo dalje.Skrajšam ja, da se mi potem cufajo dalje. Okoli gležnja oviti me moti da špana po tetivi, sem poskusil. Sicer se je po 2 letih pojavil nov problem z njimi... še trde so postale, ni pomagalo pranje vezalk... in se pogosteje odvezujejo.
Vsaj poceni je Alpina. Ampak kolikor je cenejša, je tudi slabša.
Najboljši gojzarji (lahki) so mi bili od Five Ten Camp 4 in ta njihov podplat Stealth, ki je držal povsod, tudi na vlažni skali,Baje da Stealth guma. Ampak nikoli imel. Osebno naj grip do sedaj imel na Icebug športnih copatih.
Salewa Pomoca. večkrat kombiniram Salewa Vibram in Salewa Pomoca, pa moram reči, da ne opazim razlike v oprijemu.Najboljši gojzarji (lahki) so mi bili od Five Ten Camp 4 in ta njihov podplat Stealth, ki je držal povsod, tudi na vlažni skali,
udoben čevelj, ampak je imel eno težavo, začeli so dobesedno razpadati... sem dobil dobropis zanjev Kibubi...
Potem ko jih je kupil Adidas so ukinili ta čevelj, podplat pa je bil na voljo na nekaterih Adidas gojzar-copatih, ki nikakor niso
bili tako dobri in tudi sestavo gume so nekaj spremenili, saj ni držala tako dobro kot na 5TEN čevljih...
Adidaske se potem prodal rabljene, ker mi noga nikakor ni dobro pasala v ta čevelj... še vedno iščem eno zamenjavo za Camp4
Lahko da te to užali, amak jaz vse to obletam z Lasportiva Akyra nizkimi čevlji (tudi Triglav ja).... V snegu imam Alpina Nepal, ampak sem potreboval nekaj sezon, da so se uhodili in mi ne gredo na živce. Pa nekaj se trudim s Salewa nizkimi MTN Trainer GTX2, ampak to je mučilno orodje proti akyri... Sem jih ta vikend spet dal na noge, ker je padlo malce snega in je to obup... Saj bodo počasi, ampak...Nadaljujem temo...
Stari Garmontovi treking čevlji se poslavljajo in treba se bo odločiti za nov pohodno/gorniški čevelj. Ima kdo izkušnje s SALEWA MS CROW GTX. Malo me "privlači" trenutna akcijska cena, nimam pa Hervisa v bližini, da bi si jih ogledal. Verjetno bo velik preskok v udobnosti nošenja od treking čevlja na takle "gorniški" čevelj?!
Uberemo pa letno kakšno Peco, Raduho, Uršlja gora je itak 2x letno in še kakšne pohodne ture 2-4 ure v eno smer, npr. Planina Blato - Koča pri Triglavskih jezerih, Krnsko jezero... Letos pa je pri mladini padla želja po Triglavu?!
Od Alpine gledam še model Nepal, pri Planiki pa model Jalovec.
Ima kdo kakšne izkušnje z omenjenimi modeli oz. s primerljivimi?
TNX