Podražitev elektrike

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
če si za lastne potrebe postavim celice in koristim el. zase ( brez prodaje elektru ) zakaj bi naj imel opravka z državnimi paraziti ?

To meni tudi ni jasno. To je tako kot če bi rekel, da elektrike ne bom rabil in bi mi poslali inšpektorja, ker mora vsak imeti obvezno el. priključek
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.166
-8.765
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Avto na elektriko, hm? Super opcija, res
smile-1.gif

Take komentarje imam najraje.

Zdaj pa sledi nagradno vprašanje:

Katerega od sledečih energentov lahko proizvajaš sam in si neodvisen od cene elektrike/trošarin/davkov/prispevkov/younameit?
a) elektriko
b) bencin/diesel

Malo se pozanimaj.... nobena od teh opcij.

Če imaš v mislih sončne celice, si po naši zakonodaji še vedno odvisen od elektrodistributerja, kjer mu ti odvajaš elektriko iz sončnih celic, nato pa prejemaš po njegovih vodih in cenah. Razlika se jasno obračunava. Ampak če imaš v mislih da bi si postavil celice kar tako, free, verjemi da boš hitro imel davčno-inšpektorje-kajjazvemkateroustanovoše na vratih.
Od nikogar nisi odvisen. Če želiš, se lahko tudi odklopiš iz omrežja. Če si potem brez elektrike, ko lasten vir ne deluje, kot si mislil da bo, je tvoj problem
evil.gif

Prav tako ni obvezna prodaja pridobljene elektrike! Lahko jo imaš samo zase. Vendar je to neumnost, ker jo elektro odkupuje po dosti višji ceni, kot jo ti kupuješ nazaj od njega

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Reši te samo varianta, da imaš zadevo postavljeno nekje v vukojebini in upaš, da te ne opazijo.
Slovenija se snema iz zraka na 3 leta. Tako da tvoje sončne celice ne bi ostale predolgo neopažene. Sicer pa ne vem, kaj bi z njimi

Citat:
Zamisli si kaj bi bilo, če bi na svoji parceli naredil naftno vrtino in začel črpati nafto. Misliš, da bi ti to kar prosto pustili?
Vse, kar je pod zemljo (voda, nafta, zlato, arheološki piskri, kosti ...), je državna last.
No, saj ni to samo pri nam, da ne bo kdo mislil.
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Menda ne. Kam pa?

Pa zakaj bi skrival? Država subvencionira, pa še odkupi ti presežno energijo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.166
-8.765
113
Hja, če jo narediš na črno, jo je bolje skrivati
tongue-1.gif

Jaz vem za 2 taka. Eden ima recimo to elektriko le za pogon dveh termo pečk, ter en štekar v delavnici. Za drugega pa ne vem kako ima uštimano.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.742
53
48
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
tak ko so pred leti rekli,da se naj ogrevamo na plin,ker bo bistveno cenejsi od olja,danes pa vidimo,da je ogrevanje na plin drazje,vedno več ljudi poznam,ki si kupuje drva in kombinira z oljem čez zimo

Zakaj je ogrevanje na plin dražje?
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kak aje to primerjava na tistem linku..100 krat je treba kliknit, pa še ko klikaš nič ne veš.

a ne obstaja nič kar bi reklo..3*25 varovalke, 350vt, 350 nt..in našopal ven tabelo vseh možnih cen?

ne pa d augibam a mam pri mariboro modro, oven, modro plus al ker paket

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja..mislim..gen je dal 2€ cenej..in zdej..naj jaz za 48€ letno klikam dve uri..vmes bom itak pozabil kaj in kako..pa se sanja se mi ne kaj so pasti paketov.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
če delaš elektriko iz sonca zase te lahko za organ potegnejo.
sonce je zaenkrat še od vseh .
potem bi tudi morali kasirati uporabo sonca za ogrevanje vode.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.166
-8.765
113
Če delaš izključno zase, ter da elektrarne nimaš povezane na omrežje, ti ne bo nihče nič rekel.
Jasno pa boš moral vse plačati sam, brez subvencij, ter imeti vsa gradbena ter xyz dovoljenja.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.525
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ja..mislim..gen je dal 2€ cenej..in zdej..naj jaz za 48€ letno klikam dve uri..vmes bom itak pozabil kaj in kako..pa se sanja se mi ne kaj so pasti paketov.

Boš povedal čez 2 meseca ko dobiš novo položnico od el. ljubljana
grin1.gif